Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaEdyta

Ból kości ogonowej

Polecane posty

Gość JaEdyta

Witam, mam 26 lat. Od ponad pól roku boli mnie kość ogonowa. Ból nasila się przy siedzeniu, wstawania a praktycznie uniemożliwia mi jazdę samochodem.Tomografia nic nie wykazała....faszeruję się tabletkami przeciwbólowymi. To jest na prawdę bardzo uciążliwe...:(

Gość To zależy ...
Wiem tylko na ten temat, że moja znajoma miała zapalenie kości ogonowej, właśnie od siedzenia przy komputerze .... w pracy i w domu.

Gość MammaS
Wiesz moja córka 12l ma od 6 m-cy takie same objawy. Badał ją chirurg, ortopeda, miała RTG, tomografię i nic. Ręce mi już opadają , nie mogę jej pomóc. Na razie mam jej podawać środki przeciwbólowe i kupiłam jej kółko pompowane do siadania, żeby kość guziczną właśnie odciążyć.

Gość JaEdyta
Lekarz sugerował na początku że to może być torbiel...ale po badaniach nic takiego nie wyszło. Jestem już bezsilna :( Aaa i dodam że przed komputerem nie spędzam dużo czasu.

Gość gość
Ja mam dyskopatię lędźwiowego i szyjnego oraz mnóstwo skrzywień itp. Szerze mówiąc umiarkowany ruch plus dobry materac dają świetne efekty. Ja mam materac od Viscotherapy- taki ze zmienną twardością, którą dobierają ci do parametrów ciała, a do tego wyprofilowana poduszka. Ćwiczę też w klubie- zajęcia to zdrowy kręgosłup.