Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zatmon

Zeby - niespelna 3 miesiac. prosba o rade.

Polecane posty

Gość Zatmon

Mojej 2.5 miesiecznej corce ida... zeby. Normalnie szok. Dopiero kolki cichna to zaczna sie zabki. No, ale moje pytanie, tak male dziecko nie bierze jeszcze gryzakow do buzi. Pcha raczki, kocyki etc. Chce kupic gryzaczek, jaki najlepiej? Na razie kupilam cos jak smoczek, do gryzienia, ale co jeszcze aby jej pomoc z tymi bolacymi dziaselkami?

A jesteś pewna,że to zęby? Bo to że pcha do buzi rączki czy przedmioty jeszcze nie oznacza zębów. Trochę wcześnie. Choć ponoć są takie przypadki. Mój syn miał taką przytulankę-niby maleńki kocyk z głową myszy,a na rogach silikonowe nasadki do gryzienia.

Moja córa miała 3 miesiące, gryzaki specjalnie ją nie interesowały. Za to lubiła gryźć sylikonową szczoteczkę lub też taką normalną. Niektórzy pediatrzy nie zalecają mycia zębów pastą do zębów tylko wodą. Ale jestem zdania że lepiej myć ząbki pastą do zębów np. Elmexem.

Gość loarka
moim zdaniem zębow jwszcze nie zobaczycie, i to ladnych pare miesiecy. to sie tak wydaje, ale dzieci w tym wieku tak sie raczej zachowują, ze pchaja wszystko do buzi.... moje dziecko, gdy mialo 5 mies tez marudzilo, pchalo wszystko do buzi, a ząb wyszedl jak mialo dziecko 8 mies. to jeszcze nie ząbkowanie...

Gość Zatmon
Tak, lekarka powiedziala, ze dziasla popuchniete i to zeby beda szly...

Gość loarka
ok, skoro lekarka tak powiedziala.... ale pamietaj, lekarze lubią wszystko podciągac pod ząbkowanie, mam 4 letnie dziecko i cos o tym wiem. dziecko marudzi, gorączka, wysypka,powiekszone wezly, katar, biegumka- ząbkowanie. a potem u mnie sie okazywalo, ze to np. lamblie lub trzydniowka.... skoro widzi rozpulchnione dziasla, to pewnie tak jest, ale na przyszlosc obserwuj dziecko, i nie daj sobie zawsze na wszystko wmowic, ze to zeby....

Gość Zatmon
Ok. :) Ja nie pytalam o te dziasla, bylysmy na wazeniu. Mala zaczela ziewac i lekarka sama zagadala, ze dziasla napuchniete i zeby beda szly. Jak sie do tego przygotowac? ;)

Kup sobie calgel albo camille. Nam lekarka powiedziała, ze jak dziecko będzie bardzo boleć to można podać paracetamol. Na szczęście obyło się bez, ale żel na dziąsełka musiał być. Wychodziły ci 8? Pamietasz jaki to ból? Mnie k....sko bolało, więc nie trzeba się dziecku dziwić, ze marudzi a jak mu można ulżyć to czemu nie?

U nas zęby wyszły bez żadnych sensacji. Tyle że mały się strrrasznie ślinił. Nie martw się na zapas.

Na zęby możecie jeszcze trochę poczekać.... Moje dziecko w 3 miesiącu strasznie się śliniło, pchało rączki do buzi,dziąsła opuchnięte.W tg lekarki "idą zęby"....Taaaaa tylko że pierwszy wyszedł wieku 11 miesięcy :D

Gość mamusiakubusia27
U nas camilia się sprawdziła i dentinox n oraz schłodzone gryzaki