Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hipokryyyyyyyyzja

katolicy przestrzegacie wszystkich zasad kościoła?antykoncepcja,sex po ślubie

Polecane posty

Gość hipokryyyyyyyyzja

itd? nie rozumiem dlaczego niektorzy uwazaja się za czlonkow kosciola, ale tak wybiórczo traktują jego zasady.To wierzycie w końcu czy nie? np. przeciwnicy aborcji (ze wzgl. religijnych np.) nie mają już nic przeciwko antykoncepcji...wtf?

Gość dddy7
człowieku zajmij się sobą i swoim zbawieniem i otrzep się od starych dewotek

Gość Ghandia24
Po tym jak nasz ksiądz pyknął sobie dziecko, drugi ma "przyjaciółkę" a trzeci jeździ na dziwki to przestałam wierzyć w jakiekolwiek zasady kościoła

Gość zielona miazga
moja kumpela wychodzila za maz przed slubem wiadomo obowiazkowa spowiedz pada pyt ze str ksiedza czy uprawia seks ze swoim narzeczonym ona na to ze tak bo przeciez nie bedzie klamac ze jest inaczej a ksiadz na to czy sie zabezpieczaja ona na to ze tak a ksiadz na to ze nie da im rozgrzeszenia bo stosuja antykoncepcje

"Po tym jak nasz ksiądz pyknął sobie dziecko, drugi ma "przyjaciółkę" a trzeci jeździ na dzi**i to przestałam wierzyć w jakiekolwiek zasady kościoła" Zabij dziecko, bo Waśniewska zabiła. :D Nie płać podatków, bo Iksiński nie płaci. :D :D :D

Gość Ghandia24
No ja mojemu księdzu powiedziałabym wtedy, że gdybym się nie zabezpieczała to miałabym już dziecko tak jak on :D

Gość dddy7
ludzie jesteście nienormalni co ma ksiądz do boga to taki sam człowiek jak wy tak samo ciemny i ograniczony

Bo zazwyczaj stosuje się tylko te zasady, które są "wygodne", jeśli już w jakiś sposób ingerują w życie, czy to seksualne, czy rodzinne- po prostu udaje się, że ich nie ma.

Gość Ghandia24
Ale skoro ma babę, bzyka się jak każdy to albo niech nie będzie księdzem albo niech daje rozgrzeszenie, bo to właśnie jest hipokryzja

Gość rzemyk od sandałów
Bóg jest miłoscią.. a ty czym jesteś?

Gość zielona miazga
Wszyscy ksieza sa tacy sami nn z wyjatkiem mojegn szwagra ma super ksiedza moja siorka brala slub w parafi swojego juz meza ksiadz odpuscil im nauki przedmalzenskie bo stwierdzil ze on juz mlodych nic nie nauczy za slub wzial tylko 400 zl a na weselu tanczyl krakowiaka

Gość dddy7
ludzie sami grzeszycie a komuś wytykacie błędy nie sądźcie abyście nie byli sądzeni więc nie rzucajcie kamieniem bo wy nie lepsi jesteście

Gość Krótko i na temat:
Tak.

Gość obywatel....,,,,,
a ty kretyński ateisto czemu wybiórczo traktujesz przepisy i prawo?

Gość 1 0 0 % prawda
Powinno być tak jak Pan przykazał ! Nie chodzę do kościoła. Nie przepadam za Klerykami. Uczę się kochać Pana, Jego Syna, Ducha Świętego. Wszystkich Aniołów i Was Bracia i Siostry. Też jestem przeciwko aborcji !

"bo zazwyczaj stosuje się tylko te zasady, które są "wygodne", jeśli już w jakiś sposób ingerują w życie, czy to seksualne, czy rodzinne- po prostu udaje się, że ich nie ma.%

Aj,ścięło mi pół posta: bo zazwyczaj stosuje się tylko te zasady, które są "wygodne", jeśli już w jakiś sposób ingerują w życie, czy to seksualne, czy rodzinne- po prostu udaje się, że ich nie ma." x No niestety i to za wiele z katolicyzmem wspólnego nie ma..Jeśli się podchodzi wybiórczo (czyli de facto tworzy swoją własną "wiarę", z swoim osobistym dekalogiem, z którego usunęlo sie to co niewygodne) to się juz wiary katolickiej nie wyznaje, tylko swoja osobistą(wiarę w siebie :D) czyli w tym przypadku hasło"katolik" jest juz tylko nazwą handlową ;) Sciemka znaczy się .

Gość ale katolikowi wolno
wolno wszystko - bo sam za siebie odpowiada i przed Bogiem w czasie Sądu Ostatecznego będzie tłumaczył. A kara za niestosowanie przyjętego kodeksu jest taka, że nie wolno przystępować do sakramentów. Jak porzucisz złe praktyki, to możesz do sakramentów wrócić. Nawet najgorszy może się nawrócić.

Gość cincirdia
niech kościół zredaguje i zatwierdzi 11 przykazanie żono bita, poniżana , rzuć alkoholika!! niech kościół to powie głośno!!

cincirdija ale przecież w kościele od dawna jest mówione bardzo jasno i wyraznie że alkocholikowi sie nie pobłaża. Wysyła się na leczenie a jeśli on sie nie zgadza to się odchodzi-separacja.Nie ma co do tego zadnej wątpliwości.Nie widzę potrzeby tworzenia w tym celu nowego przykazania, Bóg dał wszystko co należało, 5 te masz wyrazne, w nim jest zawarte nie zabijaj.Nie zabijaj tez siebie, ani nikomu na to nie pozwól.To jest prosta sprawa. No i drugie-kochaj blizniego(czyli dawaj mu dobro, a dobrem dla alkocholika jest leczenie z nałogu, a nie wspieranie fo w nim).Kosciol o tym ciągle mowi glosno.Tylko nie każdy go slucha...

Gość 1 0 0 % prawda
Właśnie dlaczego tak się dzieje, że tyle kobiet, dzieci, zwierząt jest bardzo źle traktowanych. Dlaczego mają takie złe wybory. Nie twierdzę ze to kobiet wina, bo to nie jest ich wina. Po prostu ci co znęcają się nad kobietami, dziećmi, zwierzętami to są przeważnie osoby na usługach sz. Jak wiadomo zła istota zwana na sz, uwielbia siać terror. Robić coś dokładnie przeciwnego od Pana. Sam dobru nie jestem, nie wiem czy kiedykolwiek byłem w miarę dobry. Jestem zły ale kobiety, dziecka i zwierzęcia nie uderzę ! Chciałbym kiedyś umieć kochać i być pokochanym przez kobietę. Nie potrafię czuć, nie czuję. Straszne to jest, kiedy się nie umie czuć. Nie lubię ludzi, chociaż chciałbym lubić. Wmawiam sobie że kogoś lubię a tak naprawdę chyba go nie lubię. Mam często jazdy w myślach. Trochę odbiegłem od tematu.

Gość ważne
jeśli siebie mamy nie zabijać, to także powinniśmy wziąć odpowiedzialność za to że pijemy, palimy, że spożywamy fatalną żywność, która szkodzi.

Nie łam się 100 proc, na pewno się jeszcze ułoży w Twoim życiu. :)Pomalutku. Różnie Bóg prowadzi.Może takie daje doświadczenie, pustki uczuciowej? Ważne że się starasz i robisz co w Twojej mocy. Serdecznie pozdrawiam 🌻 :)