Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyskaszyn level up

Nadinterpretacja rasizmu

Polecane posty

Gość dyskaszyn level up

Zainspirowawszy się jednym z tematów jak i obserwacjami z życia codziennego, muszę stwierdzić, że niektóre osoby są przewrażliwione na pewnych punktach. Nie można nic powiedzieć o murzynach, Żydach, żółtkach itp, bo zaraz padają oskarżenia o rasizm, antysemityzm itp. Rasizm, dyskryminacja rasowa (z fr. le racisme od la race ród, rasa, grupa spokrewnionych) zespół poglądów głoszących tezę o nierówności ludzi, a wynikająca z nich ideologia przyjmuje wyższość jednych ras nad innymi[2]. Przetrwanie tych "wyższych" ras staje się wartością nadrzędną i z racji swej wyższości dążą do dominowania nad rasami "niższymi" Jak mówię, ze nie lubię murzynów to widać mam powód i nie trza mnie wyzywac od rasistów:classic_cool: Pozdrawiam

Gość dddy7
murzyni nie lubią jak się ich nazywa murzyni przyjeżdżają do polski ale nie znają naszego języka i naszej kultury i się obrażają o byle co to jest nienormalne albo wiele razy widziałam w filmach jak murzyn mówił do białego białas ale to jest ok to nie rasizm ] albo filmy murzyńskie amerykańskie są to żadnego białego tam nie znajdziesz albo jest wiele filmów że córka przyprowadza białego jako narzeczonego do rodziców i jest zaraz jazda nie dość że się kłócą z córcią o białego zięcia to jeszcze wyzywają od białasów ale oczywiście to nie rasizm