Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmhhhgfd

ile kosztuje........

Polecane posty

Gość mmmmmmhhhgfd

najtansza obraczka(cena za sztuke)? nie stac nas na nic drogiego poprostu... z gory dziekuje

Gość zalezy gdzie mieszkasz
bo ceny sa rózne

Gość mmmmmmhhhgfd
mieszkam we Wroclawiu

musialabys popytac tych skąpiradeł co tu siedza na forum a tak powaznie, moze masz jakies stare zlote lancuszki itp zeby je przerobic u jubilera? nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze wtedy koszt bylby mniejszy bo za zloto bys nie zaplacila tylko za prace, ewentualnie za grawer jesli bys chciala. a druga rzecz to poszukaj na allegro bo w salonach ceny sa duzo wyzsze

Gość mmmmmmhhhgfd
mam kilka lansuszkow srebrnych i jakies kolczyki wiec jesli nie wyjdzie drogo to przetpiie ta bizuterie.a co do allegro to faktycznie dobry pomysl,poszperam...dzieki ;)

Gość dsa
nie wiem ile najtańsza, na pewno można dostać za kilkaset złotych już, ale czy warto? My za obrączki nie przepłaciliśmy, bo też nie mamy za bardzo kasy, ale wybraliśmy z dobrej próby złota i robiliśmy je u dobrego jubilera. Koszt 1300 za parę to chyba nie tak wiele.

Gość dsa
to nie ma byc srebro, a zloto:) a jesli myslicie w ogole o obraczkach srebrnych to mozna je kupic za kilkadziesiat zlotych, ale srebrne???

Gość bartekgrze
Srebrne są ładniejsze od złotych pod względem koloru, ale złoto jest trwalsze. Dlatego najlepiej zrobić z białego złota :)

Gość bartekgrze
Albo jeśli ktoś bardzo chce oszczędzać, to mieszankę stali szlachetnej ze srebrem. Tylko, że srebro strasznie się brudzi. Białe złoto lepsze.

Gość tania obraczka
Ale o jakich parametrach i probie zlota bo z jakiegos badziewia to i za kilkanascie zlotych s

Gość tania obraczka
My placilismy w Aren jubiler w warszawie po 700 zl za biale zloto 585 4mm szerokosc

W poznanskim Kruku mozna dostac pare za okolo 1000-1500 zl o ile pamietam. Zawsze mozna tez przetopic, jesli sie znajdzie sensownego jubilera. Nasze obraczki byly wlasnie przetapiane z obraczek dziadkow Meza (zdjetych przez nich na ten cel lata temu) z dodaniem brakujacego kruszcu. Placilismy tylko za dodany kruszec (cena zalezna od wagi) i za robocizne i cena calej pary wyniosla ok. 800 zl.