Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia prawie 2 latka..:)

czy 2,5 roku miedzy dzieciakami...

Polecane posty

to dobra roznica miedzy rodzenstwem.? Jaka jest najlepsza..? Doswiadczone mamusie wypowiedzcie sie..:) Nasz synek ma 21 miesiecy i zastanawiamy sie nad drugim malenstwem..jednak mamy dylemat czy teraz czy moze np za rok..? Prosze mamusie z dwojka dzieciaczkow aby powiedzialy jak to jest.. co o tym myslicie?:)

up

prosze niech ktos sie wypowie..:)

To może ja: Między moimi dzieciakami jest 12,5 miesiąca różnicy. Co prawda nie planowaliśmy tego, ale myślę, że wyszło dobrze. Dzieciaki już zaczynają się razem bawić i zawsze mają towarzystwo. Ale myślę sobie, że 2 czy 3 lata różnicy to też dobra różnica. Byleby ona nie była za duża. Moja siostra jest starsza ode mnie o 11 lat i to już porażka jest:)

halo jest tu ktos?

halo jest tu ktos?

To może ja: Między moimi dzieciakami jest 12,5 miesiąca różnicy. Co prawda nie planowaliśmy tego, ale myślę, że wyszło dobrze. Dzieciaki już zaczynają się razem bawić i zawsze mają towarzystwo. Ale myślę sobie, że 2 czy 3 lata różnicy to też dobra różnica. Byleby ona nie była za duża. Moja siostra jest starsza ode mnie o 11 lat i to już porażka jest:)

sa plusy i minusy jak ze wszystkim u mnie jest dokladnie 2 lata lekko nie bylo :) szczegolnie, ze bylam z dziecmi sama teraz natomiast jest miedzy dziecmi super kontakt i rekompensuje mi to bardzo ciezkie poczatki ;) czy bym sie porwala na cos takiego drugi raz? nie:) teraz sie ciesze ze bedzie ponad 3 lata roznicy albo i wiecej :)

Gość mikoper
moja siostra ma dzieci z taka roznica wieku ;) jest ciezko, starsza corka lapala choroby w przedszkolu.. maly od razu sie zarazal.. ale aktualnie starsza ma 4 lata mlodszy ma 2 i potrafia sie genialnie zabawic ;) widac miedzy nimi wiez ;) ja np. z wlasna siostra takiej nie mam

no ja wlasnie tez bylabym przewaznie sama...bo maz wyjezdza w delegacje na 3 -4 tyg i zjezdza na tydzien..no ale z drugiej strony to takim tokiem myslenia wogole nie moglibysmy sie zdecydowac na drugie dziecko... a co myslicie o roznicy 3,5 roku? Czy to jest juz za duzo?:)

no ja wlasnie tez bylabym przewaznie sama...bo maz wyjezdza w delegacje na 3 -4 tyg i zjezdza na tydzien..no ale z drugiej strony to takim tokiem myslenia wogole nie moglibysmy sie zdecydowac na drugie dziecko... a co myslicie o roznicy 3,5 roku? Czy to jest juz za duzo?:)

u mnie jest 2 lata 3 mies. i - jak już ktoś powiedział - są plusy, są minusy plusy, że się razem już całkiem fajnie bawią i uczą się troszczyć o sobie... oraz oczywiście walczyć o swoje;) z choróbskami akurat nie było źle - młodsza nie łapała, minus - nie było lekko przez parę miesięcy jak młodsza zaczęła chodzić dużo zależy jaki egzemplarz się trafi

Gość hiuyhuirthjuijhrt
ja mam róznice 5 lat swiadoma ,drugie zaplanowałam jak starszy syn skończyzł 4 dopiero wtedy pomyslalam okey,czas na drugie. Dokładnie róznica 5 i 2 miechy. Dla mnie idealna,starszy samodzielny,ubierze sie zajmie sie soba a ja jestem z małym .Nie ma dramatu DO mamy czy cos,jest fajnie.

ex-D.Bill - oj tak, wszystko zalezy od egzemplarza ;) ja juz nie poszlabym drugi raz w to, zeby niemowlak i maluch kolo siebie, bylam zaganiana, zestresowana, niewyspana...oboje na raczki itd.. owszem z czasem jest lepiej i tak jak napisalam teraz bawia sie super oczywiscie piora sie rowno tez :P ale teraz z cala swiadomoscia roznica bedzie minimum 3 lata a oboje starsi beda w szkole/przedszkolu od 9 do 15 co daje mi 6 godzin na skupieniu sie na najmlodszym :)

Gość nieźle kurde ....
naprawdę zamierzasz podjąć decyzję o tym czy mieć teraz dziecko czy nie na podstawie wypowiedzi z KAFETERII??

nie nie zamierzam..poprostu to chyba logiczne ze chce zapytac mamusie ktore maja juz po dwoje i wiecej dzieci jak to wszystko mniej wiecej wyglada..i jak one to ogarniaja...oraz jaka ich zdaniem jestn najlepsza ronica wieku miedzy dziecmi..