Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona1234

jestem przerazona....

Polecane posty

Gość przerazona1234

hej, jestem w 27tc :) nigdy nie myslalam o porodzie bo mowilam zwyczajnie ze jeszcze czas, ale od kilku dni nie wiem czemu ale mysle o tym i.... jestem przerazona..... po nocach mi sie sni ze wywoluja mi porod i czekam na skurcze i w nocy sie budze i mysle, kurcze zaczynam sie bac i to bardzo.... ten czas strasznie szybko leci, do porodu juz niedlugo, kolezanka kilka dni temu urodzila i zdala relacje z tego jak bylo, opisala ze nie bylo tak zle i ze to nie taki straszny bol jak opisuja i wogole "chwalila" sobie ten porod a rodzila SN mialyscie tak??

Gość OOOJJJJJJJ
Kochana, każda tak ma.....

Gość Ja też dopiero przed porodem
....byłam na obserwacji w szpitalu, bo nie czułam ruchów, i pewnego wieczoru zaczął mnie "boleć brzuch".... tak powiedziałam pielęgniarce :) że jakoś dziwnie mnie boli brzuch... to zbadała mnie, i miałam 4 cm. Kazała iść po torbę i na porodówkę. Gdy poszłam po rzeczy tak się wystraszyłam, tak się rozbeczałam że masakra... Dopiero wtedy ogarnął mnie strach, ale było spoko. Urodziłam po 2 godzinach. Nie było jakoś tragicznie, owszem bolało, ale da się wytrzymać. Gorsze chyba było szycie nacięcia, niz same skurcze...

Gość hmm.......;-)
Spokojnie,dasz rade;-) Ja jakos o tym nie myslalam za wiele.Stwierdzilam, ze nie ja pierwsza i.nie osatniaB-) Bolalo ale poszlo.3godz po porodzie kapalam sie i cieszylam ze minelo:-)

Gość poiuhgfdxz
kochana, ja jestem z tych, ktore mdleja przy pobieraniu krwi :D ale przez cala ciaze jakos nie stresowalam sie porodem. Jak odeszly mi wody, to bardziej panikowal moj facet i mama niz ja :D no ale na izbie porzyjec, jak wbijali mi wenflon, to ciemno przed oczami mi sie zrobilo. Pielegniarka sie smiala ze mnie i pytala jak ja urodze? :D I wiesz co? urodzilam :D:D:D i nawet nie zemdlalam. Porod mialam dlugi i wywolywany, mimo, ze wody mi odeszly, to zadnych skurczy nie bylo, dostalam 4 kroplowki na wywolanie i dopiero pod koniec trzeciej cos sie ruszylo. porod w sumie trwal 19 h, bole niecale 4 godziny. Idzie wytrzymac ;) tez bardziej balam sie szycia i pytalam (juz po porodzie) czy bedzie znieczulenie :D dasz rade :)

Gość przerazona1234
wiem, ze dam rade, ale naprawde boje sie tego.... sama nie wiem czemu, jesze kilka dni temu mowilam ze o porodzie wogole nie mysle i nie boje sie, az tu nagle.... STRACH! po nicach mi sie sni... dziekuje dziewczyny, szukam ulgi :)

Gość Każda się boi
To chyba normalne... Ja mam tydzień do terminu i strachu masę! ;)

Gość a ja Ci powiem tak...
miliardy kobiet na świecie rodziły, rodzą i rodzić będą... dlaczego miałabyś nie dać rady? Bo jest - nie zaprzeczę ale mija. Pomyśl o porodzie jako o czymś pięknym, bo przy tym całym bólu i naszemu przerażeniu, to jest coś cudownego... ;) Powodzenia Ps: mnie bolało bardzo ale już zapomniałam i bardzo dobrze wspominam ten czas. A znam też kobitki, które na ból nie narzekały od początku ;)