Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .kaja.

Czym pastujecie panele podłogowe?

Polecane posty

Gość .kaja.

Chodzi mi o firmę,jaki środek możecie polecić?Bo jest tego dużo,a ja nie wiem co wybrać.Doradzcie coś proszę.

Gość nie mam nicka
masz za duzo wolnego czasu ? czy tesciowa przyjezdza ? po co sie meczyc :( umyj dobrze i po sprawie :D

Gość Pewnie, że panele
można pastować - jak każdą podłogę drewnianą, ja używam sidoluxa bardzo ładnie nabłyszcza i nie zostawia klejącej powierzchni.

Gość .kaja.
Ja też właśnie nigdy jeszcze paneli nie pastowałam,a mam je już pare lat,ale właśnie ostatnio gdzieś słyszałam że warto je pastować,bo wtedy kurz tak nie osiada i się tak nie brudzą,nie wiem czy to prawda.Mam normalne panele drewniane.

Gość Pewnie, że panele
Brudzą się tak samo niestety :D Ale wszystko łatwiej schodzi, bo powierzchnia którą sie tworzy przez pastowanie jest bardziej śliska niż same panele.

Gość .kaja.
Pewnie,że panele mam do Ciebie pytanie,jak często je pastujesz?I czy podłoga nie jest zbyt śliska?Odpowiedz prosze

Gość lookoflove
sidoluxem do paneli

Gość Pewnie, że panele
Zależy jak mam czas, staram się conajmniej raz na miesiąc ale taki super efekt gdzie widać, że podłoga jest zadbana utrzymuje się do maksymalnie dwóch tygodni, o ile w międzyczasie odkurza się podłogę z końcówką z wysuniętą szczotką - mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi :D Więc jak mam czas to tak właśnie dwa razy w miesiącu. A po pastowaniu podłoga jest dość śliska, dziecko ma skarpetki z abs'ami więc jemu jest obojętnie ale Mąż zazwyczaj chodzi w samych skarpetkach i raz miał "twarde" lądowanie ;)

Gość a jak wypastujecie i kurz
Nie osiada to co sie z nim dzieje??lata w powietrzu??? Ja nie pastuje, odkurzam albo zamiatam,albo przecieram takim specjalnym mopem do kurzu,z taka chusteczka,co przyciaga kurz. Jak zmywam podlogi to i panele. I nie widze potrzeby pastowania. Teraz mam te lepszej jakosci ale kiedys mialam zwykle przez 5 lat,taki po 20 zl za metr, i co mialam papier pastowac?? Chyba ze mowicie o deskach podlogowych co wygladaja jak panele.

Ja używam emulsji akrylowo-polimerowej do podłóg. Ona jest do drewna lakierowanego, tworzyw sztucznych, marmuru, lastryko i ceramiki. Moja jest z firmy luxpoler. A do mycia używam płynu z Biedronki do mycia paneli z woskiem.

Gość gość
Moich paneli po wielu latach użytkowania niestety nie udało się już odratować i musiałam kupić nowe. Tym razem padło na materiały od http://www.skladbudowlany-zuromin.pl/ od dwóch lat sprawują się bardzo dobrze jednak musze przyjrzeć dogłębniej środkom do ich pielęgnacji.

Gość gość
nie pastuję, myję wodą z płynem uniwersalnym (ajax,sidolux itp.), nic się z nimi nie dzieje, tylko mopa mocno wykręcam

Gość gość
ja pastowałam i raz tak orła wywinełam i to jeszcze w ciązy,że z rozwalonym łukiem brwiowym jechałam do szycia!