Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja939

Czy to może być ciąża? - pytanie do matek

Polecane posty

Gość ja939
To było raczej przed wytryskiem, bo na ogół robiliśmy stosunek przerywany, słyszałam jednak że w preejakulacie też jest dużo plemników zdolnych do zapłodnienia. A nie daje głowy w którym momencie pękła gumka

Gość tak i owaka
moim pierwszym objawem ciązy były własnie bóle brzucha takie same jak przed miesiaczka,trwały ok 2 tygodni więc poszlam do lekarza,zrobili usg i nic nie wynikło łykałam no spe ale nic nie pomagalo, 5 dni po spodziewanej miesiaczce zrobilam test no i byl pozytywny, brzuch bolal jeszcze 3 dni i przestal:) niestety w 8 tygodniu poroniłam,zreszta jak co druga kobieta:/także zrób test i nie zamartwiaj sie byc moze na zapas:)

Gość mokra wloszka
ja39 - sam sluz nie musi byc oznaka ciazy. ja np mam zawsze duzu sluzu w okolicach owulacji i generalnie czesto jestem "mora". najpierw poczekaj do terminu okresu a jak nie przyjdzie to wtedy sie martw.

Gość ajskiooo
wmawiaj sobie że nie jesteś ;) też ostatnio myślałam że znowu zaciążyłam bo miałam dziwne plamienia, byłam senna i głodna ale po 3 miesiącach wszystko działa jak trzeba więc jest ok.

Gość ja939
@tak bardzo mi z tym źle ja rozumiem że to pewnie głównie moja panika, ale jednak takich objawów nigdy nie miałam a w większości wskazują ciążę ;p nie denerwuj sie

Gość a rozumiem,że
No to dziewczyno ogarnij się. Jak wytrysk był poza Tobą to czym Ty się przejmujesz?

Gość ja939
Panikuje bo wiem że jest pełno osób które zaszły przez stosunek przerwany :/ ponoć to żadna metoda

Dziewczyno stosunek był tydzien temu, czego Ty sie nakrecasz? Zebys nawet miała jakiekolwiek objawy musisz poczekać do spodziewanej miesiączki

Gość ajskiooo
ja jestem płodna jak królik i tez miałam stosunki przerywane bez kompletnie żadnego zabezpieczenia (wiem to nie było mądre) i też w ciąże nie zaszłam. Tylko raz kiedy to z facetem cała noc szaleliśmy i ogólnie cały tydzień bo było to po zakupie nowego apartam. i to był ten jedyny raz kiedy z naszych igraszek wyszedł płód ale to się musieliśmy sporo namęczyć chyba.

Nie denerwuje sie,ale uwierz,ze sluz to nie wszystko.Jesli sie tak tym zamartwiasz,to idz w poniedzialek zrobic bete.A jesli idzie o wczesne maciezynstwo,to nie uwazam,ze nie dasz sobie rady,teraz tak Ci sie wydaje.Ja mialam 18 lat jak zaszlam w ciaze i powiem Ci,ze dzis majac juz 17 letnia corke,jestem dumna.Wszystko da sie pogodzic,nauke tez.Na studiach mozesz wziac dziekanke

W dodatku wytrysk był poza Toba Plemniki to nie są jakieś terminatory z namierzaniem zeby Cie złośliwie zaplodnic

Gość LEKKA PRZESADA
Czy Ty czasem nie przesadzasz? Martwisz się przedwcześnie. Zaczekaj cierpliwie na miesiaczkę, dopiero wówczas możesz się martwić.Kazda kobieta przechodzi inaczej początek ciąży.Ja np. po miesiącu zaczęłam zwracać,nawet myślałam że mam zatrucie pokarmowe, natomiast przy drugiej ciąży byłam senna, nie mogłam normalnie funkcjonować,no i nic mnie nie bolało? Nawet przez pierwsze 2 miesiące miałam miesiączkę, wprawdzie mniej obfitą,ale była? Gdy poszłam na badanie było wielkim zaskoczeniem dla mnie ze jestem w ciąży trzeci miesiąc!

Gość ja939
Aha, no coż też sobie często mysle że może sobie tylko to wmawiam. Skoro mówicie ze pierwsze objawy sa po miesiącu to widocznie nie ma się czy przejmować narazie :) wolałam się upewnić bo słyszalam też takie głosy, że ból zaczyna się od razu po owulacji i trwa do kilku dni po spodziewanej miesiączce. No i nigdy takiego bólu nie miałam w tym czasie. Chyba nie pozostało mi nic innego jak kupić test i czekać

Spokojnie nie nakrecaj sie sama Zapomnij po prostu o sprawie i martw sie tylko jesli nie bedzie okresu Ból jajnikow moze byc od tysięcy innych spraw Mnie bolą chwile po orgazmie nawet :D

Gość mokra wloszka
Każda kobieta przechodzi ciaze w inny sposob. jedna zyga, mdleje, zle sie czuje, inna poza brakiem okresu nie ma zadnych innych objawow. Ja np wogole nie zygalam ale byłam senna. Moja znajoma dostała jakby powera i miała energie za dwóch, przy tym wrzeszczała o byle co - to był taki dziwny objaw ciązy. Inna moja koleznka po tygodniu od zapłodnienia nie mogła dotknąc papierosów mimo iz była długoletnią palaczką. Ja po tygodniu wogóle byłam nieświadoma, że w moim organizmie rodzi sie nowe życie. Nie ma sie co nakrecac. poczekaj do terminu okresu a potem sie martw.