Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja939

Czy to może być ciąża? - pytanie do matek

Polecane posty

Gość ja939

3 listopada odbyłam stosunek, niestety prezerwatywa pękła, chłopak od razu wyjął, ale możliwe że coś się przedostało. Zaznaczę, że to był prawdopodobnie pierwszy z dni płodnych. Żeby się upewnić że nie jestem w ciąży chciałam zażyć tabletkę 72h po, niestety żaden z trzech lekarzy nie zgodził się mi jej przepisać (jeden nawet wygonił mnie z gabinetu i krzyczał nawet na korytarzu, że nie przepisuje takich środków). Potem czas minął i jest już za późno. Owulacje dostałam dwa dni później, bolał mnie brzuch tak jak zawsze ale nie przestał zupełnie, tylko dalej nawet 5 dni później co jakiś czas pobolewa w okolicach jajników. I tu moje pytanie - czy miałyście może podobne objawy w czasie ciąży? Czy jajniki bolą jak na okres od dnia owulacji? Bardzo proszę o odpowiedź

Gość ja939
A i dodam że to jest bardzo malutki ból, dużo mniejszy niż przy okresie ale w tych samych okolicach, nawet zastanawiałam się czy sobie tego nie wmawiam, ale kiedy zapominam o sprawie czasem też się przylapuje na tym, że mnie jednak trochę tam boli. Czy któraś z Was miała podobnie?

Gość ja939
Miesiączka powinna być 23.11

Gość ja939
Tak, są bardzo regularne, zawsze co 28 dni.

A po czym sadzisz,ze mialas owulacje?Bo z tego co tu napisalas,to wynika,ze owulacja sie przesunela,gdyz wg mojego obliczenia i miesiaczek co 28 dni,owulacja powinna wystapic okolo 10 listopada.Wiec albo przesunela sie owulacja i miiesiaczka bedzie szybciej

Gość ja939
Też tego nie rozumiem, być może owulacja wystąpiła nie wtedy kiedy powinna, bo czułam wyraźny ból jajników tego dnia.

Gość ja939
Strasznie żałuje, zawsze byłam bardzo ostrożna, miałam dużego pecha, że gumka pękła akurat w dni płodne, bo zazwyczaj kochałam się tylko w dni niepłodne :( a teraz wszyscy z mojego otoczenia będa mnie uważali za puszczalską

Gość mokra wloszka
Co do bolu owulacyjnego to sie nie moge wypowiedziec bo w sumie nigdy go nie czuje i jak zaszlam w ciaze to tez "w tych dniach" nic mnie nie bolalo. Ja generalnie pierwssze objawy zaczelam miec po miesiacu z kawalkiem, najpierw nie przyszedl okres a potem zaczelam czuc bole w jajnikach ale to byly bardziej klucia jak szpila. Momentami mialam tez taki bol jkaby mialo ze mnie chlusna ale nie chlusnelo.

Gość ja939
ostatnia miesiączka to był 25.10, śluz nie wiem czy mam bo do tego wszystkiego piewszego dnia dostałam grzybicy na basenie. Ale wątpie zeby pierwszego dnia było to spowodowane ciąża, pH pochwy chyba tak szybko się nie zmienia

Gość ja939
Aha to znaczy że te kłucia które się czuje w pierwszych dniach to bardziej tak są odczuwalne? Ja mam bardziej jak na okres, ale bardzo słabiutko

Gość mokra wloszka
Każda kobieta może to wszystko odczuwac inaczej. Ja najpierw miałam silne kłucia, normalnie jakby mi ktos szpile wbijal w jajniki (potem z USG wyszlo, ze to byl moment zagniezdzenia) a chwilami przeradzal sie w bol prawie miesiaczkowy. Po dwoch dniach klucia byly mniejsze ale byly. do tego mialam duzo bialej wydzieliny, ktora smierdziala. generalnie wszystko mi wtedy smierdzialo i bylam tez senna.

Gość ja939
Ja niestety też mam biała wydzieline, jest jej bardzo dużo, ale nie jestem pewna czy to z ciąży czy grzybicy :( A kiedy ona się u Ciebie zaczęła? I senna tez jestem bardziej niż zwykle, i to chyba wszystko co narazie u siebie zaobserwowałam

Gość ja939
Nie chodzi tylko o rodzine, jestem na pierwszym roku studiów, nie wyobrażam sobie chodzenia z brzuchem na zajęcia :( No i też raczej nie dam rady już skończyć studiów kiedy dziecko przyszłoby na świat

Gość ajskiooo
jednak jak dla mnie cudem by było przedostanie się spermy do komórki jajowej, zajść w ciąże nie jest taką prosta robotą ;) ale cuda się zdarzają. A jeżeli chodzi o tabletki to pójdź po tabletki anty, a jeżeli takich nie chcesz lub nie możesz, na zapas pójdź do lekarza i zapytaj o te 72 po na pewno znajdzie się taki co je przepisze :P lekarze u nas schodza na psy, najlepiej to pod stol jemu sypnac a dostanie sie ze 4 recepty, albo najlepiej to dać se spokój a potem z konkretną garścią zielonych na zabieg przyjść

Gość ja939
Teraz na te 72 po jest już za późno, a nie wiem czy będę jeszcze ich potrzebować :) Jeśli cudem okaże się że jednak nie jestem w ciąży to myślę że zrezygnuje ze współżycia aż do ślubu. Niestety zarówno moja jak i mojego chłopaka rodzina jest strasznie religijna

Gość mokra wloszka
Ciezko mi powiedziec kiedy, chyba tak okolo po miesiacu od poczecia, ale od tego czasu minely juz dwa lata:). Mniej wiecej wtedy kiedy mialam dostac okres to zamiast niego zaczely sie po kolei klucia, bole, sluz. Ja tez wlasnie myslalam, ze to grzyb bo smierdzialo okropnie i bolalo. Gin mi zas powiedzial, ze to hormony. A senna bylam ze hej. spalam na stojaco i szlam spac o 19 nawet.

Gość ja939
Takiego śluzu jednak nigdy nie miałam :/ przyznam szczerze że strasznie się boję

Gość ajskiooo
ja mam doświadczenie z tabletkami z women on web męczyła mnie grzybica pochwy i za każdym razem jak myślałam że się jej pozbyłam to wracała, brałam tab anty ale no chyba własnie ta grzybica sprawiła że coś tam nie podziałało po 2 tyg się okazało że mamą zostanę, oczywiście pierwsze co zrobiłam to pow że już nigdy nie bede uprawiała seksu ;) wzięłam te tabletki mój chłopak niekomu nie pow, zawiózł mnie do szpitala, troche bolało ale zaraz się mną zajeli i po sprawie. Też byłam młoda, ale zapewne gdzybym tego nie zrobiła to bym nie była tym kim teraz jestem i nie miała tego co teraz mam.

Narazie zaczynasz sobie wkrecac ta ciaze,zeby sie przekonac musisz poczekac te kilka dni.Nie mozesz tez sugerowac sie objawami ciazy u innych,gdyz kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej,jak i kazda ciaza jest inna

Gość mokra wloszka
Mój był taki biały i gęsty. Po 8 tc stał się bardziej wodnisty a od drugiego trymestru znikł. Nie martw sie, jak ja zaszłam w ciąze to akurat mi sie umowa o prace konczyla. A jakos sobie poradzilam, teraz pracuje w innej branzy.

Gość ajskiooo
nie panikuj ;) moim zdaniem nic Ci nie jest ;) śluz może się pojawiać z różnych powodów, jak sobie wpiszesz na necie to Ci wyskoczy taka ich liczba że ciąży tam nie znajdziesz

Gość ja939
Narazie wszystko wskazuje na to że jestem w ciąży... nie wiem co robić, nie chce przerywać ciązy ale naprawdę sie boje, to wszystko za wcześnie, raczej nie dam sobie rady..

Gość a rozumiem,że
wytrysk był w Tobie? Bo jesli w czasie stosunku pękła guma, a jeszcze przed wytryskiem to szansa na ciążę jest zerowa.

Gość ja939
Ale taki śluz mam pierwszy raz w życiu i akurat w takich okolicznościach, małe prawdopodobieństwo ;p

Gość mokra wloszka
Ja sobie poradziłam i mając małe dziecko. nie wyobrażam sobie pozbywać się mojego maleństwa. Łatwo nie było ale udało sie a teraz mam nawet lepsza prace. Coreczka chodzi do przedszkola, coraz więcej rozumie, umie sie tez juz sama bawic. najgorzej jest miedzy rokiem a dwa lata, bo wtedy dziecko jest najbardziej przywiazane do matki (to tez jest piekne) i kroku nie mozna zrobic bez niego. a potem powoli zaczyna widziec i innych. ja jestem bardzo zadowolna, ze tak mi poszly sprawy i mam teraz w domu takiego kurdupelka.