Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anty-mama;;;;

dlaczego kobiety, które nie chcą miec dzieci są uważane, ża gorsze???

Polecane posty

Gość dkbfjsdfd
--Maravilha, pocieszę cię troszkę :) Moja przyjaciółka, która od 17 lat jest mężatką tuż po ślubie zaczęli starać się o dziecko i nici były... badali się wielokrotnie w tym nawet uzbierali pieniądze aby przebadać się za granicą... kurcze i wszyscy lekarze jak jeden mąż mówili, że wszystko z nimi w porządku, brak widocznych przyczyn, oboje zdrowi i płodni jak "gryzonie" (one rozmnażają się szybko:P ). Cuda wianki tworzyli potem... diety, srety... wyobraź sobie 3 lata temu nagle, pach! ona w ciąży :D 2 lata później w kolejnej :D I dziś mają dwa maluchy i nikt, ale komletnie nikt, nawet lekarze nie wiedzą co się stało :D

Gość bo te co krytykuja to zwykle
bambino Nadal nie rozumiesz :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gość dkbfjsdfd
\, napisał: "kobieta która nie chce mieć dzieci nie jest normalną osobą. takie wynaturzenia są zaprzeczeniem mozolnie wypracowanych norm, oraz odwiecznego porządku ... i podobnie jak pedalstwo powinno się je bezwzględnie leczyć. wszelkie zaprzeczanie nie ma sensu, ponieważ posiadanie potomstwa jest sensem, oraz istotą kobiecej egzystencji, oraz bytu. kobieta bezdzietna to kobieta nieszczęśliwa w sensie biologicznym, społecznym i duchowym." ---Do \: A co powiesz o mężczyźnie który nie chce mieć dzieci? że jest jak eunuch?! :D

nic nie powiem, bo to temat o kobietach

Gość kredka bambino
a co tu rozumiec? Ze z kultura u ciebie na bakier? Nie chcesz miec dzieci twoja sprawa, ale chamstwem jest wyzywac te co je maja od krow rozplodowych. NO chyba, ze to twoj argument na zamkniecie im ust.

Gość bo te co krytykuja to zwykle
Takiego niekumatego tumana dawno na forum nie spotkałam :D Kobieto mało rozgarnięta jesteś. I do tego zakompleksiona :D

Gość dkbfjsdfd
\, napisał: "nic nie powiem, bo to temat o kobietach" Więc najwyraźniej mało wiesz kiedy kobieta może być lub jest szczęśliwa :D

Gość kredka bambino
no dalej dalej pokazuj swoja "kulture" obrazajac mnie :D:D:D:D zal mi ciebie...

Gość jajca jak berety :P
anty-mama;;;; dziękuje wam za wypowiedzi, dla mnie opinie moich dzieciatych koleżanek nie mają znaczenia bo w sumie raczej mi zazdroszczą, że mam czas na wyjście do kina, do knajpki, na zakupy a one w tym czasie są uwiązane w domu No rozsmieszylas mnie do lez :DJa mam 2 corki i jakos uwiazana nie czuje sie w domu.Nie oszukujmy sie codziennie nie wychodzi sie do kina czy do knajpy.Ja nie mam problemu wyjsc z kolezankami czy z mezem.Dzieci dla tych co ich nie maja to brak wolnosci i gary i tylko to.Zareczam Cie ze ja pracuje ,wychowuje dzieci i normalnie kozystam z zycia jak inni.Tez mam kolezanke ktora ma 31 lat i nie chce miec dzieci.I jakos nie pierdoli takich glupot o obowiazkach i uwiazaniach jak ty.To czy chcesz miec dzieci czy nie twoja sprawa i nikt nie powinien wcinac sie w Twoje zycie. Maravilha Mam nadzieje ze Tobie sie uda a gadaniem innych sie nie przejmuj.Ja jak urodzilam pierwsza corke moja tesciowa chciala abym drugie dziecko miala gora za 3 lata.Jak zobaczyla ze nie jestem w ciazy to tez glupie gadki byly typu a co przytyc sie boisz czy nawet ze pewnie wiecej dzieci nie moge miec.Powiedzialam jej zeby sie nie wpierdalala(doslownie tak jej powiedzialam)bo to moje zycie i sama zadecyduje kiedy bede miala drugie dziecko.Jak urodzilam druga corke po 10 latach :D to tesciowa powiedziala ze po co bylo juz nie miec ze za duza roznica wieku i takie tam.Jak jej powiedzialam co mi na sercu lezy to nie odwiedzala nas 2 lata.Trzymam kciuki :)

Gość dkbfjsdfd
--->jajca jak berety, nie mierz wszystkich swoją miarą, bo nie wiesz dlaczego jej znajome mają dylemat z uwiązaniem :) Ja na przykład nie mam rodziny oprócz dzieci i męża (może gdzieś dalszą mam, ale nie znam), moi teściowie są czynni zawodowo tak i w weekendy nie pilnują wnuków, więc tak też mam poważny problem z tym aby się gdzieś urwać. Czasami ktoś przypilnuje, ale nie często i nie na tyle, abyśmy mogli prowadzić normalne życie towarzyskie. Zawsze muszę obdzwaniać kogo się da, jednak w większości ludzie mają swoje plany i życie. Nie narzekam w zasadzie, bo świadomie się na to zdecydowałam, ale mówię tylko jak jest :) Chciałam mieć dzieci i wiedziałam od początku jakie dylematy mnie czekają :) Ale... nie każdy musi chcieć takie dylematy posiadać :)