Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enkepenke

szczekajacy kaszel u 5latki - czy moge podac jednoczesnie

Polecane posty

Gość enkepenke

corka w nocy miala kaszel szczekajacy byla ochrypnieta podalam jej pyrosal rano juz kaszel ma bardzo suchy praktycznie caly dzien kaszli czy oprocz pyrosalu moge podac jej stodal?czy te 2 syropy nie wchodza w intereakcje?

Gość masz co chciałas
A nie lepiej zapytac lekarza?? Uwazasz ze tu ktos jest lekarzem i bedzie wiedział jakie leki wchodzą ze sobą w interakcje?? Oszalałas kobieto?.

Gość czizes crajz!!
pyrosal to nie jest syrop na kaszel!

Gość enkepenke
a skad ja mam dzisiaj lekarza wytrzasnac?

taki kaszel to oskrzela, nie bagatelizowałabym tego - do lekarza koniecznie!

stodal jest na kaszel różnego pochodzenia , na kaszel mokry i kaszel suchy. Jak dla mnie Pyrosal i Stodal można brać razem, bo to lekarstwa zupełnie na coś innego. Co innego jakbyś dawała Mucosolvan na przemian ze Stodalem - wtedy może dojsć do zatoru odksztuszanej Mucosolvanem wydzieliny.

Gość lookoflove
pyrosal podaje sie przy goraczce, dziala napotnie i lekko obniza temperature na taki kasze jak ma twoje dziecko podawaj koniecznie leki przeciwkaszlowe, stodal akurat jest taki sobie, silnego kaszlu na pewno nie wyciszy lec do apteki po sinecod, krople przeciwkaszlowe i podaj malej na noc jak masz jakis lek przeciwalergiczny np loratadyne to tez podaj a w ogole szczekajacy kasze wskazuje na krtan nie na oskrzela i koniecznie idz jutro do lekarza

Gość lookoflove
i pilnuj zebyu ci dziecko w nocy nie dostalo skurczu krtaniowego bo to jest objaw zagrazajacy zyciu

Gość Dokładnie tak sinecod na moc
tyle że krople są na recetptę. Musisz kupic syrop i podać na noc. Działa przeciwkaszlowo. Pyrosal to syrop przeciwgorączkowy. Po co podawałaś go w tej sytuacji?

Gość lookoflove
nie sa na recepte, co to za bzdura!!!!!

Gość Dokładnie tak sinecod na moc
Nawet jeśli nie są teraz na receptę to i tak krople są głównie dla niemowląt i młodszych dzieci. Nie ma powodu podawać ich 5-latce, bo maksymalna dawka podana na ulotce jest zbyt mała dla wagi przeciętnego dziecka w tym wieku, a sama sobie przeliczać nie będzie :O Przeczytaj może ulotkę zamaist się mądrzyc bezsensownie

Gość gość

Wszystko dobrze mi działa w modelu Novama Familino Pro. To jest akurat włoski inhalator od razu w zestawie ma też nakładę do irygacji, można sobie przetkać i udrożnić nos zatoki i tak dalej..ja to akurat w taką pogodę jak ostatnio wiecznie chodzę zasmarkana więc mi się ten irygator wyjątkowo przydaje