Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alikiaaaaaaaaa

Czy wasze niemowlę też mało spało??

Polecane posty

Gość Alikiaaaaaaaaa

Witam, mój synek skończył 2 miesiące i od 1,5 miesiąca bardzo mało śpi w ciągu dnia, tzn. 3-4 razy po pół godziny. W nocy śpi całkiem nieźle: 6-7 godzin, poczym budzi się na jedzonko i śpi dalej jakieś 2-3 godziny. Ktoś mnie nastraszył, że dziecko może mieć ADHD.. Oprócz tego że mało śpi to w ciągu dnia non stop rusza rączkami i nogami a na rękach nie usiedzi chwili bo się wyrywa. Czy ktoś miał podobne dziecko i było ok??

Gość jak przysiadziesz to sama
a zachowuje sie jakby czasem kogos widzial obok, gdy nie ma nikogo?

Mój bardzo mało spał w dzień jak był mały. Nie raz się zastanawiałam, że co to za noworodek który nie przesypia tych 15 godzin na dzień (jak napisane jest w czasopismach) ;) Nie ma teraz ADHD, jest normalnym 3latkeim :)

Moja córeczka tez bardzo mało spała. Była bardzo aktywna i ruchliwa. Przez to od poczatku bardzo szczupła (ale wszystko ok - miała badania co chwilę). Teraz ma 1,5 roku śpi bardzo ładnie w nocy (ok 11 godzin) w ciągu dnia niewiele czasem 0,5 godziny czasem 2. Nie ma ADHD raczej (tez mnie straszyli) jest bystra, bardzo sprawna ruchowo i świetnie się rozwija. Niektóre modele tak mają.

Gość ola_aleksandra_z_mezem..
adhd mozna zdiagnozowac dopiero po 4 roku zycia, kto ci takich glupot nagadal?, ze malenstwo ktore malo sypia moze miec adhd?'??? masz normalne dziecko, ciesz sie ze spi, znam dzieciaczki ktoreprawie wogole nie sypialy, plakaly , miewaly kolki, bole brzuszka, nie najadaly sie bo matki byly nieswiadome, mecza sie tak poki im ktos nie powiedzial moje dzieciatko spi w dzien fajnie po 2-3 godziny, ale w nocy.....masakra, czasami co godzine pobudka :( kazde dzieciatko nierowne drugiemu nie masz sie czym przejmowac tylko uzrbroic w cierpliwosc, z czasem bedzie lepiej :) dodam ze mam tez 6 letniego synka, ktory tez spypial malo, dzis jest madrym , kochanym chlopcem :)

Gość Alikiaaaaaaaaa
Nie, nie zachowuje się tak jakby widział kogoś kogo nie ma. Wszyscy znajomi się dziwią, że jak na niemowlaka śpi tak mało (czasem tylko godzinę w ciągu dnia). Na dłużej zasypia tylko na spacerze albo gdy włączę suszarkę do włosów (potrafi wtedy przespać nawet godzinę), nie chcę go jednak do suszarki przyzwyczajać. Znajomi mnie nastraszyli dlatego zadałam pytanie na forum. Czy ktoś jeszcze miał podobnie?

Gość matka_kroliczka..
a niby dlaczego nie pozwalasz mu zasypiac przy suszarce?? moja didzia zasypiala pod pochlaniaczem w kuchni, ona byla wyspana, ja wypoczeta, trwalo to pare miesiecy, potem juz zasypiala sama, poco tak tresowac te malenstwa i siebie stresowac?dziecko jest malenkie, niczego nie swiadome, daj ze mu troche swobody. Moje tez malo spalo, zmienilo sie po 6 miesiacach

Gość wrażliwcy :D
ja jak urodzilam corke to przez tydzien bylo normalnie czyli jedzenie sen.Po tygodniu zaczol sie dramat :D zaczynala dzien od 5 rano a konczyla o 22 .I tak wstawala rano z krzykiem nie placzem karmilam przewinelam i zabawialam jak moglam.Ok10 zasypiala na jakies 20-30 min,apotem znowu to samo ok14 znowy dżemka ok 30min i ostatnie niby spanie ok 18 tez 30 min gora.I powiem Ci ze tak caly rok doslownie.W siódmym miesiacu tylko spala dobrze.Byly badania i latanie po lekarzach.Tam ze nie spala to nic ona ciagle plakala a raczej krzyczala.Jak skonczyla rok jak reka odjął.Spac kladlam po kapieli ok 22 ,wstawala ok 8-9 rano i spala w poludnie 2 a czasami i 3 godziny.Nie wiem czy to normalne czy nie.Dzis moja corka ma 7 lat i rozwija sie dobrze.Nie sluchaj doradzaczy bo jeszcze sie zalamiesz.Ludzie pojebani adhd diagnozuja :Dpo co nam lekarze specjalisci :DNie przejmuj sie powodzenia :)

Gość Alikiaaaaaaaaa
Nie chciałam by zasypiał ciągle przy suszarce aby się nie przyzwyczaił, żeby później nie było problemu z zasypianiem gdy będziemy spać gdzieś poza domem gdzie nie będzie możliwości włączenia suszarki. Ale chyba nie będzie wyjścia. Widzę po Waszych wpisach, że co do spania to nie ma reguły i nie musi to od razu oznaczać adhd. Wystraszyłam się kiedy ktoś kto ma swoje dzieci widząc mojego synka powiedział coś typu: ojej jaki ruchliwy, (nawet przy jedzeniu wygina się we wszystkie strony) nie usiedzi na rękach przez chwilę i do tego mało śpi, idź do lekarza sprawdzić czy wszystko ok.