Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pankkracy

szczepienie dziecka ... co i jak

Polecane posty

Gość pankkracy

dziecko ma 17 miesiecy pierwsze szczepienia były robione szczepionka skojarzona infanrix heksa była cholernie groga ale sie szarpnelismy bo skojazona i mnie wkłuc bo tylko 1. zbliza sie termin kolejnego szczepienia i czy musze szczepis dalej infanrix'em heksa ?? czy moze przejsc na zwykłe szczepionki ktore sa tansze czy tez darmowe.

Gość pankkracy
270 pln za infanrix hekse cholera.

Gość Heidi Klummmmm
nie mozesz zaszczepic Infarixem hexa bo dziecko juz dostała nawet o 1 za dużo dawkę na żółtaczke, teraz mozesz zaszczepic Infanrixem IPV+HIB która kosztuje zaledwie 120 zł,no nie wiem gdzie Ty kupowałas ta szczepionke ze tyle kosztowała, u mnie Hexa 160 zł kosztuje. Acha no i jak zaczełaś szczepić płatnymi to nie mozesz przejśc na darmowe

Gość pankkracy
ej no nie gadaj. byłem dzis w aptece i powiedziała 270 trrzeba sprowadzic ze stolicy bo w bstok niema. wszyscy do okoła robia w huja . jutro zajde do rodzinnej co jej powiedziec zeby nie wyjsc na ...

Gość pankkracy
heidi kiedy szczepiłas ??

Gość pankkracy
ej no net pokazuje wlasnie takie ceny jak mowisz wiec czemu tyle chca w aptece w białymstoku ???

Gość rejonach
Głupoty gadasz. Ja mieszkam w Białymstoku i szczegółami dziecko skojarzonymi w żadna z nich tyle nie kosztowała? Ściągnąć ze stolicy??? Człowieku, nie osmieszaj sie. W Białymstoku jest jedna z najwiekszych hurtowni farmaceutycznych i to od nas ściągają...

Gość Heidi Klummmmm
http://www.gsk.com.pl/oferta_handlowa/Szczepionki_-_zakupy_tabela_rabatowa_2011_zmiana_Synflorixu_od_18_01_2011_LL.pdf zobacz ten link, niezle naciągaja w Twojej aptece, no i Twoja pediatra chyba wie o tym ze 4 dawka nie moze byc Hexa, dziecko powinno dostac 3 dawki szczepionki na żółtaczkę, Twoje dostało juz nadwyżke bo dostało 4, nie moze dostac 5 dawki, jesli pediatra Cie o tym nie poinformowała to zmien ja jak najszybciej

Gość rejonach
*szczepilam (iPad zmiania po swojemu)

Gość pankkracy
rejonach apteka na dubois 7, tel 85 745 28 15 baba w niej powiedziała ze nie naja i sprowadza z warszawy. byłem w jeszcze jednej na osiedlu (obok sklepu zabka) to powiedział typ ze nie maja ostatnio sprzedawali po 230 i niewie jak cena teraz jutro mam zajsc ... wiec mi nie pierdol. a jak chcesz pomoc to napisz gdzie kupi taniej mianoowicie podaj adres. ps. na dubois 7 jest otwarta jeszcze zadzwon jak nie wierzysz.

Gość pankkracy
druga apteka to chyba fido na dubois 3 lok. 7. w tej powiedza jutro czy sprowadza i ile bedzie kosztowała

Gość Heidi Klummmmm
pankracy czy Ty doczytałes ze nie mozeszpodac hexy???? Zamów Infanrix IPV+ HIB, ta powinno byc zaszczepione Twoje dziecko

Gość pankkracy
tak doczytałem ale ja nie moge zamowic se czego chce bo to na recepte po ktora poszedłem dzis a odbieram jutro (podrodze zaszedłem do apteki zapytac o dostepnosc i cene ) a szczepienie w czwartek . heide poczekaj sek poszukam ksiazeczki szczepien zobacze konkretnie ci i jak było ze szczepieniami .

Gość Heidi Klummmmm
ok,ale jest na bank tak jak ja pisze

Gość pankkracy
ok w ksiazce szczepien napisane tak .... 1-IX- 2011 - infanrix heksa. 20-X- 2011 - na III infanrix heksa po 6-VI- 2012 na Priorix ( nie moge rozczytac) 15- XI -2012 infanrix heksa TAK MAM WPISANE W KSIAZECZCE SZCZEPIEN.

Zaprzestan poszukiwan i nie kupujj hexy zanim w 100% nie bedziesz mial pewnosci ze ze masz kupic ipv hib a nie hexe.

Gość pankkracy
jutro ide po recepte i zapytam czemu hexe a nie Infanrix IPV+ HIB tylko zeby mnei nie zakreciła b co ja laik moge jej powiedziec? a wiecie jak to lekarze dogadani z farmaceutami za wycieszk iwsiskaja nieswiadomym co sie na z gornej pułki.

Bez przesady. nie wcisnie ci szczepionki ktorej nie moze podacbo bedzie ja sanepid scigal.

Gość pankkracy
byłem teraz u rodzinnej i staneło na tym ze musze kupic infanrix heks.

Gość pankkracy
no nie daje wiary , u mnie na osiedlu cena 270 - 230 pln !!! a w aptece na ogrodowej pod lewm 170 !!!!

Gość pankkracy
znalazłem u nas w białym za 170 pln ... mysle ze taniej nie bedzie.

Gość pankkracy
nie dziwie sie za na osiedlu 5 aptek , praktycznie jedna koło drugiej jak takie marże.

Gość jp jp
polecam zapoznac sie z listem profesor Majewskiej na temat szczepien ! pamietaj , ze kazda szczpionka zawiera szkodliwy adjuwat są to albo zwiazki rteci , albo aluminium - oba bardzo szkodliwe ... reszte znajdziesz w liscie otwartym profesor Majewskiej http://www.igya.pl/czynniki-chorobotworcze/zanieczyszczenia/530-list-prof-majewskiej-broniacy-jej-stanowiska-sprawie-szkodliwosci-szczepionek.html

Gość pankkracy
wole zaszczepic. mam znajomych lekarzy i szczepia na wszystko, sa tez tacy co nie szczepia wiem o tym alej a szczepie.

Gość A ja polecam ty wyżej
zapozanć się z opinią środowiska lekarskiego na temat majewskiej:O i nie mąć ludziom w głowie, bo twój nieszczepiony bachor jest bezpieczny tylko dlatego, że większość ludzi wokoło jednak dzieci szczepi.

Gość pankkracy
kazdy ma prawo do własnej opini czy podjecia decyzji o szczepieniu dziecka badz nie . to ze swoje dzieci nazywasz bachorami nie znaczy ze mozesz nazywac tak cudze.

Gość jp jp
Tym samym szkodisz dziecku , a przemysł faramceutyczny zrobi wszystko by zarobic ! dobrym przykładem jest tu Gaxo ktora to firma ukarana została 3 miliardami dolarów karą , za co ? znajdziesz na necie , to dzieje sie wszedzie i kazdza firma ma taka politykę , wiec dlaczego by lakarz miał nie polecac szczpionki ? / nek ? :) kiedys nie było az tyle szczpien , a ja jako 48 latak mam sie swietnie i w swej karierze zawodowej ani jednego dnia zwolnienia lekarskiego !!! a pracuje juz 33 lata zawodowo . ale jak chcecie , potem macie dzieci z adhda autyzmem itd.

Gość jp jp
wiec szczep ! ja nie zabraniam , ja uswiadamiam , a to co INNI NPAISALI o Majewskiej ....a co mieli napisać jak im pieniadze uciekają ogromne , przeczytaj podobne publikajce profesorskie , doktorskie habilitackie :) zagranicznych lekarzy oni tez sa idiotami z takimi tytuami ????? :) coś jest na rzeczy ! a widac to po społeczenstwie - jest coraz słabsze .