Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałaCzarnaDamaa

Jestem w ciąży ? Jakie były wasze objawy ?

Polecane posty

Gość MałaCzarnaDamaa

Witajcie :) Chciałam was zapytać jakie były wasze pierwsze objawy ciąży ? Jutro planuję zrobić test, ale trochę się boje ;/ Ostatnio się coś pozmieniało, zaczęły swędzieć mnie piersi, stały się takie bardziej twarde, czy nabrzmiałe. Odczuwałam też bóle jajników i podbrzusza, tak jak w czasie okresu. Okres mam mieć dopiero za 2 tygodnie więc to trochę za wcześnie.. Czuje też że śluz ze mnie wypływa, nie jest go jakoś bardzo dużo, ale go czuje.. I kolejna sprawa, choć może trochę dziwna, zaczęłam się częściej wypróżniać, praktycznie codziennie, a czasem nawet 2 razy.. Gdzie wcześniej tak nie było i do wc chodziłam tak raz na 2 dni.. Boję się trochę, co o tym myślicie ? Czy ktoś miał takie objawy i był w ciąży ? Z góry dziękuję

Gość hagsfsddfh
dodam jeszcze że warzę 47 kg, i do tej pory miałam bardzo płaski brzuch, a teraz stał się taki bardziej pełniejszy, chociaż to chyba trochę za wcześnie

Gość hagsfsddfh
też mam podobne objawy, ale test wyszedł negatywnie

Gość m.oo.na
Przykro mi, ale jeśli masz jeszcze 2 tygodnie do terminu miesiaczki, to wydaje mi się, że na siłę doszukujesz się objawów. Ja zanim jeszcze dowiedziałam się o ciąży miałam następujące objawy: zmęczenie, po dobiegnięciu do autobusu nie mogłam tchu złapać, nie mogłam wyjść na trzecie piętro (a wcześniej wbiegałam), myślałam nawet, że jakaś choroba mnie łapie. A drugim objawem było rozdrażnienie, ale w sumie bardzo podobne jak zespół napięcia przedmiesiączkowego, tylko mniej byłam zła, a bardziej drażliwa, skłonna do płaczu że tak powiem. Mniej więcej w terminie miesiączki miałam bóle podbrzusza, znów bardzo podobne do miesiączkowych. Tylko, że miesiączkowe zwykle przychodziły i już mnie trzymały dzień, dwa, a te przychodził, przechodziły całkowicie, potem znów wracały.

Gość MałaCzarnaDamaa
Czemu na siłę, wydaje mi się że gdybym miała mieć okres za kilka dni to to stwierdzenie było by odpowiednie. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów tak długo przed okresem, tylko w czasie jego trwania. Dlatego mnie to trochę martwi

Gość m.oo.na
Po prostu radzę sobie nie wkręcać, bo jak się starasz to łatwo sobie wmówić objawy, człowiek się bacznie obserwuje i doszukuje niewiadomo czego, a później jest rozczarowany. Na 2 tyg przed terminem miesiączki to mniej więcej wypada dopiero owulacja, a nawet jeśli już doszłoby do zapłodnienia, to objawy nie pojawiają się tak od razu. Ale moze Ty masz inny organizm i akurat u Ciebie przebiega to az tak ekspresowo.

Gość MałaCzarnaDamaa
Problem w tym, że ja się nie staram o dziecko.. i jestem przerażona tym że mogę w tej ciąży być..

Gość MałaCzarnaDamaa
może ktoś się jeszcze wypowie ?

Gość MałaCzarnaDamaa
?

nie jest powiedziane ze w ciazy jestes czy nie jestes...tego sie nie da neistety powiedziec bo skoro dwa tyg do @ to naprawde sporo...a objawy moga byc podobne takie jak przed @ jak i w ciazy...:) nie martw sie tylko czekaj:)

Gość Luljkana
Coś tu się nie zgadza...Skoro to terminu miesiaczki masz 2 tygonie, to znaczy, że znajduszej się w okresie owulacji, nie wazne powiem ile trawa cykl, faza osttatnia lutealna trwa mniej więcej 14 dni (12-16), więc nie możesz miec objawów ciązowych...

Gość Luljkana
To, że nie miałas, nie znaczy, że teraz nie bedziesz miała takich objawów ptrzed miesiączką, to się zmiania u każdej kobiety...O żadnym powiększeniu brzucha z powodu ciązy nie ma mowy tak wczesnie

Gość lkdd
To predzej owulacja niz ciaza.

Gość smutny marek
jasne ze jestes w ciazy.

Gość MałaCzarnaDamaa
borę tabletki, tylko osttanio zdarzyło mi się jednej zapomnieć, i przyjęłam ją dopiero rano, a zazwyczaj biorę o 22

Gość MałaCzarnaDamaa
mnie bolą całe piersi, i to już kilka dni, nigdy tak się nie zdażało, nawet przed okresem, i stały się takie nabrzmiałe jakby

Gość MałaCzarnaDamaa
tzn ? i po co odrazu takie wredne teksty ;/

Gość hfhyffhf
wyluzuj, taka przerwa to nie przerwa w tabsach:) no 99 % jest ok

Gość pwpw1201
mnie strasznie bolal brzuch, tak jak przy miesiacze a potem jajniki, i to bylo na samym poczatku tak ok 2,3 tydz ciazy

Gość MałaCzarnaDamaa
no mnie właśnie ten ból brzucha najbardziej niepokoi i ból piersi ;/

Gość pwpw1201
tak 2 tyg po stosunku najwczesniej mozna zrobic test ciazowy, to moze zrob dla spokoju, ale tez moze byc i tak ze psychicznie sie nastawiasz na ciaze i czujesz falszywe objawy

Gość MałaCzarnaDamaa
w ciązy nie chce być.. może mam paranoje, sama nie wiem..

Gość pwpw1201
sama pamietam jak tez sobie ciaze wmówilam, nawet okres nie dostalam przz to:p. najlepiej zrób test to sie wszystko wyjasni.a jak w koncu zaszlam to nie zauwazylam objawow, myslalam ze jajniki przeziebilam

Gość MałaCzarnaDamaa
hehe zrobie może jutro, trochę się boje, dlatego pisze tutaj z mysla ze ktos cos sensownego mi doradzi

Gość zdecydowanie masz paranoje!
w ciąży nie jestes na pewno zwłaszcza 2 tyg przed terminem okresu, możesz mi wytłumaczyc niby jak miałabys zajść w ciąże?wiatro czy deszczopylna jestes?chyba ze pominełas w tamtym cyklu pigułke i w tamtym zaszłas innej mozliwosci nie ma bo własnie teraz powinnas miec owulacje

Gość no nie mogeee
no ale te objawy rownie dobrze wskazują na owulacje!! i to by pasowalo skoro masz 2 tygodnie do okresu... wiec nnie jestes w ciazy, ale teraz masz najbardziej plodne dni.. wiec jak sie dobrze postarasz to za 2 tygodnie mozesz byc w ciazy :)

Gość jak można mieć owulacje
przy tabletkach antykoncepcyjnych coraz wiecej debili na tym forum!