Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

czy znaliście kogoś , kto popełnił samobójstwo?

Polecane posty

Gość powiem wam głupią rzecz
znałam kogoś. a co mam myśleć? mam troszkę poczucie winy, że nie porozmawiałam z tą osobą, bo czułam, że coś jest nie tak

Gość BJKSBDF
Kolega siostry przyjaciółki, wujek, kolega z gimnazjum i ojciec.

to są ludzie honorowi i dotrxzymujacy slowa. dla nich slowo drozsze niz piniendze na tym forum czesto sie szasta obietnicami , ze sie zabije a potem taki delikwent /ka zyje i zyje

Gość w sumie co?
tak, nawet kilka osób.naturalna selekcja najsłabszych osobników i tyle

Gość znałam kilka osób
a co - to dla ciebie taka sensacja?

Gość mój sąsiad powiesil się
i znajomy od znajomej a ta znajoma po smierci tego znajomego tez sie zabiła rzucajac sie pod auto

Gość były to osoby nie do konca
zrownowazne psychicznie i do tego mialy swoje osobiste trudne przezycia ( 2 takie znalam)

Gość rtgdxfgfdg
mój kuzyn... który nie poradził sobie ze śmiercią ojca, był największym prymusem w szkole :(

Gość Hym hym ham
Naturalna selekcja jest w przypadku wojny np, gdy silniejszy zabija słabszego. Samobójcy to też niekiedy ładne osoby, więc tacy osobnicy nie są słabymi jednostkami?

Gość Szamanka777
a ładny znaczy silny??

kilka osób. ale nie osobiście, tylko przez znajomych bądź rodzinę. powód: choroba i/lub dragi. co o tym myślę? siły fizyczne i psychiczne u człowieka są ograniczone więc normalnym jest że Ci może odpierdolić i chcesz już tylko nic nie czuć.

Gość dddfdfdffgfg
nie wiem jak mozna powiesic sie w lesie, przeciez to obrzydliwe, a potem ktos idzie lasem i znajduje takie cos.... masakra, a jak jakies dziecko to juz w ogole, trauma do konca zycia

Gość rtdd
ładni są bardziej podatni na samobójstwa,sprawdzone :O

pozdro dla whedif. znajoma siostry urodziła koło południa. zażeram milkę, by o tym nie myśleć...brrr....

Co mysle o samobojcach? Zal mi ich bo skoro rozpacz i depresja jest silniejsza niz strach przed smiercia i checia zycia.... Nie oceniam nikogo bo sama mam probe samobojcza za soba...

Gość Hym hym ham
"a ładny to silny" myślę że tak, osoby ładne są zazwyczaj bardzo podbudowane swoją atrakcyjnością, nawet jak coś i m nie idzie w życiu, zawsze mają wygląd..

Gość ja podpisuję sie pod 1 postem
tylko ze ja mam WIELKIE poczucie winy, nie umiem sobie tego wybaczyć choć minął rok Ta osoba byla dla mnie bardzo ważna, tęsknie za nią

Gość Wernyhora Odmieniec
Znałem, trochę dziwna osoba. Wydawała się kiedyś inteligentna, choć przemądrzała; później odwrotnie - niedojrzała i irytująca. Kilka dni po jej śmierci przyśnił mi się wiersz: WNIWECZ Wniwecz marę tę obróćcie, niech nie straszy naszych nocy! Niechaj z kołkiem osikowym idzie precz sprzed naszych oczu! Chora ideo, jesteś już martwa. Dość od kościoła odciągać tłumy! Ty pozjadałaś wszystkie rozumy a teraz leżysz jak szmata marna. Kto swe własne kończy lata, temu hańba w oczach świata. Zatem ojce oraz matki, chrońcie dobrze wasze dziatki!

Ja miałem kolegę który sie powiesił w 22 urodziny. Był satanistą tak twierdził, ale teraz myslę że to był pseudo satanizm, a powiesił się bo nie mógł poradzić sobie z życiem. Ja zabijałem się przez lata i znam wielu którzy zabijali lub zabijają się do dziś. Alkoholizm nieleczony niestety zbiera wciąż wielkie żniwo.

Gość a niech sobie zobaczy dziecko
nie wiem jak mozna powiesic sie w lesie, przeciez to obrzydliwe, a potem ktos idzie lasem i znajduje takie cos.... masakra, a jak jakies dziecko to juz w ogole, trauma do konca zycia Człowiek, który decyduje się odebrać sobie życie najpierw powinien zabijać innych- tych, którzy doprowadzili go do tego czynu. Winę za samobójstwa ponosi OBOJĘTNY świat, więc ten świat jest mordercą. Czy z mordercami należy się liczyć, w dodatku w tak błahej kwestii jaką opisałaś? :o

Gość gvmgdjk
Samobójcy: dla mnie tchórze. Z jedynym wyjątkiem jeżeli byli chorzy psychicznie to już zupełnie inna sprawa. Kto normalny zamiast mierzyć się z problemami kończy ze sobą? Tchórz i tyle Znałam wielu ludzi, którzy to zrobili,

Gość Hym hym ham
Tak tylko po co mierzyć się z problemami nie każdy ma ochote czasem nas przerastają, po co im sprostać jak i tak kiedyś umrzemy :D [ironiczny śmiech]

Gość Wernyhora Odmieniec
Znałem, ten wiersz powyżej dużo mówi. Przeczytajcie.

znałam...ale to nie była bliska znajoma. dziewczyna bardzo przebojowa była. a uważam że wiekszość ludzi miało w swoim życiu tak trudno moment kiedy uciekło sie do samobójczej myśli. szkoda że część to zrobiła bo wiele wartych życia chwil mogło by ich spotkać a nie spotka...

Życie jest wartością największą, ale jeśli ktoś decyduje się na taki krok chyba po prostu nie widzi innej możliwości rozwiązania problemów. Chociaż tak naprawdę zamiast rozwiązać jakikolwiek problem narobił ich jeszcze rodzinie. Tak czy owak to była jego suwerenna decyzja.

Gość huhuihui
Ktos kto odwazyl sie na taki krok nie byl tchorzem, a czlowiekiem, ktory stracil calkowicie nadzieje na to, ze jego zycie bedzie inaczej wygladalo. Nadzieja to cos, co trzyma nas przy zyciu. Trzeba byc ograniczonym czlowieczkiem, aby wyglaszac poglady typu "samobojcy to tchorze":O

Gość mam banana na ajpi
Można być pięknym i się zabić, była przecież taka ruska modelka która w wieku 22 lat się zabiła- Rusłana Korshunowa, dla mnie przepiękna http://www.google.pl/search?q=rus%C5%82ana+korshunowa&hl=pl&rlz=1C1ASUT_plPL454PL454&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3LKiUPzXL4nFtAaOloDoDw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=705#hl=pl&rlz=1C1ASUT_plPL454PL454&tbm=isch&spell=1&q=rus%C5%82ana+korszunowa&sa=X&ei=8bKiUL6QJNDJsgaXlYCwCg&ved=0CEEQBSgA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=6fc130dbf751b83&bpcl=38093640&biw=1366&bih=705

Gość Ja już byłam zdecydowana
Ja już byłam zdecydowana się powiesić ale zdarzył się cud i tego nie zrobiłam. A dzień wcześniej już byłam pewna w 100 % że kolejnego dnia będę martwa. I obiecalam sobie że jeśli zdam poprawke egzaminu (a wiedziałam że to niemożliwe) to nie powiesze się i nigdy nic sobie nie zrobię innymi problemami się przejmować nie będę i sprostam z wszystkim innym. Dziś już wiem że nie dam rady dotrzymać słowa. Predzej czy później skończę z tym wszystkim