Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dla antypolaków

bojkotuje antypolski film "Pokłosie"

Polecane posty

Gość nie dla antypolaków

mówie dla antypolaków-nie!

Gość uyuiwqwqe
nie widziałam, ale smieszy mnie jak ludzie się łatwo obrazają o nie wiadomo co, widziałam fajny thriller Transsyberian, w którym był tekst w pociągu, że trzeba zamknąc drzwi bo wejdzie zaraz pijany Polaczek, i wszyscy się obrazili, ocena filmu w dół zanizona.... :(

Gość czabbi
ale tutaj wiadomo o co się obrażają o porażający antypolonizm naprawde cie to śmieszy? :o

Gość Taaaaaaaaaaaaa.....
Ciekawe kiedy zydzi nakreca film o tym co robili polskim dzieciom. To to bylby dopiero horror gore. A nie jakis tam dramat kryminalny...

Gość znar
Mam nowy temat na film dla Pasikowkiego : Pierwszą stodołę z zydami spalono w XVI w. w Szwajcarji . Może o tym.

Gość czabbi
dobry pomysł :)

Gość o11
----czabbi----- Boli cię prawda ! Nie wszyscy polacy byli i są świętymi. Uszanuj historię. Od innych żądamy całej prawdy - a sami nie chcemy się przyznać to popełnionych przez naszych win. To nie powinno nokogo obrażać.

Gość to takie proste*
pewnie zydzi wymyslili ten film :( trzeba olewac takie filmy...

Gość czabbi
prawdy to my najpierw żądajmy od żydów, niech oni nakręca pare filmów o swoich zbrodniach nie tylko w czasie IIWŚ, ale np. o 40 latach okupacji Palestyny i ludziach tam zamordowanych, bo na razie jak ktos o tym głośno mówi to od razu jest groźnym antysemitą, a jak sie trafi jakiś uczciwy żyd który cos powie na ten temat to od razu ma zakaz wjazdu na teren Izraela 🖐️ pejsata hołota :o

Taki film może obejrzeć człowiek świadomy .Jeśli natomiast pokaże się go jakiemuś pustakowi który nie ma pojęcia o całej skomplikowanej historii stosunków między Polakami a Żydami lub co gorsza obcokrajowcowi wyciągnie z niego proste wnioski.I nie będą one dla nas optymistyczne.Powiedzmy że film obejrzy moja koleżanka-Kolumbijka .Zrozumie z niego tyle że Polacy byli równoważnymi nazistowskim Niemcom zabójcami Żydów .a może nawet tego że byli współsprawcami ostatecznego rozwiązania. Film obejrzałam i powiem tak-gra aktorska taka sobie,Stuhr w roli plebejusza w ogóle niewiarygodny.Zamiast oczyszczajacego katharsis ktorego sie spodziewałam ,z kina wyszłam z niesmakiem i poczuciem że film nakręcono nie po to by łagodzić ale po to by podjudzać,jątrzyć.Nie polecam.

Gość czabbi
i dlatego film jest całkowicie antypolski i zakłamany

Gość filozofia kalego
po pierwsze nie jesteśmy tacy święci jak w nas wpajano po drugie, wystarczy poczytać antyżydowskie wypowiedzi powyżej i na każdym innym forum żeby przekonać się,że w takim Jedwabnym Niemcy niespecjalnie musieli zachęcać Polaków do mordowania Żydów. po trzecie, ktoś sięspodziewał katharsis... no cóż trzeba najpierw zobaczyćw jakim g..nie się tkwi żeby sięoczyszczać. po czwarte, antypolski film? czyli Polak, nie - Prawdziwy Polak znaczy nie tylko zgodęna mordowanie żydów, ale co gorsza, godzenie sięna ukrywanie dowodów zbrodni. po piąte, udowodnijcie najpierw że Polacy tego nie robili, a nie rzucajcie argumentami, na że żydzi w palestynie to to i tamto. to my mamy sięuderzyć w piersi, a nie oceniać czy ktośinny sięuderzył. zostawmy to im. po szóste- jest taki dowcip: Rosjanin mówi do Amerykanina: u nas nie ma antysemityzmu, w naszej filharmonii gra 141 żydów. a u was? Amerykanin- Nie wiem. koniec.

Gość jbzuagugc
tak niektorzy sprzedawali zydow jak to na wojnie bywa, ale Ci zydzi tez byli obywatelami polski wiec po co katergoryzowac, nie podoba mi sie to, bo takimi filmami o pojedynczych przypadkach odwracamy uwage od prawdziwych tragedii. Juz niedlugo bedzie ze to Polska napadla i okradla niemcow, bo przeciez polacy to zlodzieje. My polacy poki co znamy historie bardzo dobrze, ale siedze w belgii i oni nie maja pojecia co sie dzialo na drugiej wojnie swiatowej i jak teraz taki belg obejrzy sobie taki film to dla niego bedzie wszystko jasne. On nie wie co to holocaust.

Gość gingeirogn
juz raz jakas amerykanka naskakiwala ze polacy masowo zabijali zydow, amerykanie pojecia nie maja co bylo na wojnie swiatowej, niektorzy mysla ze europa to panstwo a polska to jeden ze stanow, wiec jak amerykanie uslyszeli ze polacy zabijali masowo zydow to juz do konca zycia beda tak myslec. To tylko w polsce wykladaja historie ze szczegolami, w belgii rocznie przerabaja moze 5zapisanych kartek A4, do historii nikt nie przywiazuje wagi. A pamietajmy ze prosci ludzie lubia szufladkowac: polak ukradnie - polacy zlodzieje, polak zabije- polacy mordercy

Gość gh
oni sa swieci

Gość TO JEST ZŁY FILM
MA ZŁE INTENCJE

Gość Autemexplicat
uyuiwqwqe v v Dziwi mnie twoja wypowiedź. Naprawdę tak ci trudno zrozumieć negatywną odpowiedź na kwestię [w sensie tekstu] w danym filmie. Tak Ci to dziwi że ludzie minusują jakiś obraz za to? Nie zdajesz sobie sprawy z tego co że są narody czy społeczeństwa, które gdyby uczynić przedmiotem tego "żartu"-zablokowałyby dystrybucję takiego filmiku a w najlepszym wypadku żądano by odszkodowań.Mało wiesz skoro wyłącznie Polaków identyfikujesz z rzekomym brakiem dystansu do pewnych spraw. Prawda jest taka,że Polacy są wyjątkowo tolerancyjnym narodem wobec często sqrwysyńskich obelg wobec niego.

Gość a może jednak ten związek
a bojkotuj sobie, możesz nawet w dupsko cmoknąć, Kobylańskiego pana Ojca Rydzyka i wszystkich biskupów, głupi ćwoku.

no tak dla pełnego zaklamania i głupoty i zabiedzonej wręcz patologicznej frustracji film pokazujący prawdę o was to antypolski film. w całej tej biedzie przeszkadza wam w okadzaniu się wzajemnym smrodem kłamstwa , w którym tkwicie od dziesiątek lat. a prawda - tylko prawda was wyzwoli.

Gość film piekny i polecam
nie ma sie co obrazac o prawde. ale my polacy lubimy sie obrazac i nie mowic jacy jestesmy naprawde.wszystko zamiatamy pod dywan, zli sa rosjanie, niemcy, my natomiast same swietosci.

nigdy do niczego nie dojdziemy jezeli sami sobie nie spojrzymy w nasze twarze i nie uznamy , ze nie sa takie piękne i , że trza coś z nimi zrobic. to jak zwykle napędzacze bzdurnych idei by zdobyć poklask i władze i piniendze będą wciąż się ślizgać na nszym zakłamaniu i sterować nastrojami bynajmniej nie dla naszego dobra. im zależy by wciąż był fałsz i obłuda . nie bedzie pojednania bez wyjaśnienia i zrozumienia. brak zrozumienia moze prowadzić do zlych rzeczy. bo co njiezrozumiałe - grozne. to z czasem narasta jak śnieżna kula. a Ludzie dążący do prawdy nawet tej przykrej nie chcą zle.

Gość a może jednak ten związek
tylko Polacy, to święci, bojownicy o prawdę, a cała reszta to banda. Sam widziałem jak liokwidowano żydowski cmentarz w latach siedemdziesiątych i macewy wyladowły na budowie drogi, więc moge uwierzyć, że w swojej nienawiści do Żydów, po antysemickich działaniach Falangi, mogli mordować

Gość właścicielka_mieszkań i młyna
nakrecili to gowno nie po to by komus cos pokazywac tylko celowo zrobili taki badziew zeby ludzi zbulwersowac, zrobic szum i jak najwiecej bydla przyszlo do kina, tu chodzi tylko o pieniadze

Gość Gutenberg
Gutek jak chcesz sie BIC w piersi i przepraszać ze żyjesz to rób to Ale nie kaz Polakom uznawac, ze wybiórczo wybrane zdarzenia maja zasadność historyczna i są miarodajne na arenie międzynarodowej. Historia jest taka: to Niemcy wypowiedzieli Polsce wojnę To oni wybudowali obozy i to oni wymordowali masy i Żydów i Polaków To ze zdarzały sie i morderstwa na Żydach dokonanych przez Polaków i vice versa nie oznacza ze karty pamięci maja tak wyglądać A film to karta pamięci