Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Irenka321

Opinia o Firmie G.M. BUD

Polecane posty

Witam, Potrzebuj臋 opinii , mia艂 kto艣 kiedy艣 do czynienia z firm膮 G.M. BUD ?? Dzi臋kuj臋 za Opini臋 ! Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Adam 55
Firma zajmuje sie r贸znymi us艂ugami, u mnie np stawiali garaz a u mojego kumpla wcinali drzewa i uk艂adali kostk臋 brukow膮. By艣 musia艂a sie skontaktowa膰 i dok艂adniej si臋 dowiedzie膰, bo o stronie internetowej nie s艂ysza艂em.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cytrynka_70
Wykonywali dla mnie nadpro偶a betonowe. Jestem z nich bardzo zadowolona. Polecam wszystkim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jaceklr
Zgodz臋 si臋 tutaj z tym ze zajmuja si臋 roznymi us艂ugami, bo ja pare razy sie do nich zg艂asza艂em i za kazdym razem si臋 sprawdzili.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AMF
Niestety, tak jak ju偶 kto艣 wspomina艂, nie posiadaj膮 strony internetowej, ale mo偶na si臋 z nimi skontaktowa膰 pod numerem 602 335 776. Dokonuj臋 co jaki艣 okres u nich zakup贸w. Kilka dni temu zaopatrzy艂em si臋 w cement ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bedford!
posiadaj膮, posiadaj膮... a przynajmniej teraz. www.gmbud.com.pl macie tam przedstawion膮 ofert臋. dzia艂aj膮 od ponad 20 lat, co czyni ich do艣wiadczonymi. swoj膮 drog膮 nikt nie wspomnia艂, firma mie艣ci si臋 w Lublinie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jesli chodzi o firme z Dabrowy Tarnowskiej. to moi mili szerokim 艂ukiem omijajcie ta firme.... W艂asciciel kombinuje jak moze. Prace nie sa wykonywane rzetelnie i pozostawiaja wiele do zyczenia.. jednym s艂owem 呕ENADA!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
GM BUD MOTYKA Grzegorz Dabrowa Tarnowska to niezetelna firma! Budowal mi dom i na kazdym etapie mnie oszukiwal finansowo. Doliczal sobie extra za byle co i to nie male pieniadze. Oszukuje na materiale (dolicza na fakturach wieksze ilosci niz byly w rzeczywistosci zamawiane) trzeba byc caly czas przy nim i go pilnowac bo wprzeciwnym razie bedziecie placic podwojnie (za robocizne i za material ktorego na budowie nie bedzie fizycznie. KRETACZ i OSZUST. Z daleka od niego!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mialem zamiar skozystac z ich uslug. Prosz臋 o kontakt rafalcoty@poczta.fm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, ja te偶 mam zamiar skorzystac z uslug firmy GMbud Grzegorz Motyka z D膮browy Tarnowskiej. Um贸wilam sie na maj/czerwiec na budowe fundament贸w- zeby zarezerwowac termin (ok.p贸艂 roku wcze艣niej) 2.01. wp艂acilam 2tys. zaliczki. Teraz mam juz projekt i chcialam dokladnie wycenic koszt budowy . Bylam um贸wiona z P.Grzegorzem na zeszly czwartek na pozyczenie mu projektu w celu wyceny- mial podjechac po niego. Od czwarku do dzis (3 dni) nie potrafie sie z nim skontaktowac . Dzwonie, pisze smsy i nic. A projekt musze oddac do biura juz w srode... Wiec jak na razie nasuwaja mi sie do glowy dziwne mysli. Mam nadzieje ze sie nie bede musiala zrazic juz na samym wstepie i budowa z ta firma jest bardziej konkretna i solidna niz kontakt po wplacie zaliczki...I ze moja zaliczka nie przepadnie ...Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Prosz臋 zadzwoni膰 do niego z innego nr to mo偶e odbierze, u mnie tak w艂a艣nie bylo. Mozna zrobi膰 ksero projektu i takie mu poda膰 jak b臋dzie okazja... rafalcoty@poczta.fm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, wczoraj (tj.poniedzia艂ek) sam oddzwoni艂 i podjecha艂 ... zrobi艂 ze dwa zdj臋cia telefonem - cho膰 nie wiem czy co艣 b臋dzie na nich wida膰 - i powiedzia艂 ze jak wyceni to da mi zna膰. Takze czekam. A tak w og贸le ile p艂acili艣cie za roboty ziemne i fudament : materia艂 plus robocizna (m贸j dom ma mie膰 wymiary mniej wi臋cej 17mx18m, Pow. zabudowy 227.14 m虏). Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wyp艂aci艂as zaliczk臋 a nie masz wyceny? Chyba masz sporo kasy... Poczytaj bo To Ci si臋 przyda:) zadbaj zeby to znalazlo sie w umowie. http://www.gofin.pl/firma/17,2,145,123255,skutki-niedotrzymania-terminu-przez-kontrahenta.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dostalam fakture - "Przedp艂ata na wykonanie fundament贸w domu jednorodzinnego wraz z materia艂em". Wplata zaliczki jest w tej firmie r贸wnoznaczna z rezerwacja terminu na budowe i trzeba to zrobic okolo pol roku wczesniej... Poniewaz wowczas nie mialam jeszcze projektu nie mozna bylo zrobic dokladnej wyceny . Dowiedzialam sie tylko ze ma mnie to kosztowac okolo 35 tys. Zobaczymy jak teraz wyjdzie gdy mam juz projekt...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam podobna sytuacje. Od Stycznia bylem umowiony z grzegorzem motyka z firmy gmbud na wybudowanie domu w sierpniu. Pierwsza "orientacyjna" wycena byla bardzo korzystna w porownaniu do konkurencji. Druga, po uwzglednienu zmian w projekcie zostala znacznie podwyzszona ale nie mimo wszystkich chcialem dalej budowac z gmbud.(zapewnienia o bardzo dobrych cenach materialow, korzystne terminy itp) Kiedy otrzymalismy pozwolenie na budowe i chcielismy podpisac umowe p.motyka stwierdzil ze moze wybudowac ale na wiosne przyszlego roku, choc zaznaczyl ze jeszcze sprawd******alendarzu bo byc moze bedzie w stanie wybudowac w pozniejszym terminie ale w tym roku. Obiecywal ze zadzwoni na nastepny dzien i do dzis sie nie odezwal. Dzwonilem do niego kilkadziesiat razy(odrzuca polaczenia) pisalem smsy,maile i nic! OSZUST, KLAMCA, KRETACZ. Po pol roku obiecywania i klamania zostalismy bez firmy budowlanej. Jesli chcecie byc w podobnej sytuacji to zapraszam do tego pana. Ps. Ciekawe dlaczego ma zablokowane dodawanie opinii na facebooku...?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co z zaliczk膮 - bo zapewne Pan r贸wnie偶 musia艂 j膮 wp艂aci膰 rezerwuj膮c termin w GMbud... Ja wp艂aci艂am 2tys i mia艂am um贸wiony termin na maj ale formalnosci w biurze projektowym si臋 przeciagaja i powinno sie wszystko zakonczyc okolo czerwca/lipca - Pan Grzegorz powiedzial mi ze nie ma problemu -jak bede miala juz pozwolenie to mam zadzwonic i oni juz sobie to poprzesuwaja na pozniejszy termin... Teraz to mam obawy jak to wyjdzie w praktyce. Nie chciala bym byc 2tys w plecy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pan grzegorz wiele rzeczy mowi i obiecuje. "Nie ma problemu " problem zaczyna sie kiedy przychodzi do realizacji obietnic. Ja dzodzwonilem sie w koncu do tego pana (z innego nr oczywiscie) zostal "grzecznie" poinformowany ze za takie traktowanie ludzi nie chce miec z tym panem nic wspolnego. Ps. Jesli rzeczywiscie zacznie budowe u pani to prosze napisac z jakim skutkiem ... Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kierownik bud
Witam, by艂em Kierownikiem Budowy i nadzorowa艂em prace Pana Grzegorza M. (Firma G.M Bud) na zlecenie Inwestora. Poni偶ej przedstawiam jego nieprawid艂owo艣ci: 1. Umowa - na pocz膮tku podstawa umowa jest bardzo korzystna i konkurencyjna pod wzgl臋dem finansowym w stosunku do innych Firm Wykonawczych. Jednak zawiera dodatkowe koszty "kosmiczne ceny" za roboty kt贸re powinny by膰 uj臋te w cenie podstawowej jak np: - wykonanie wie艅ca, podci膮g贸w (cena za mb), wykonanie strzemion (cena za szt), docieplenie komin贸w , jask贸艂ek, lukarn (cena za m2) itd 2. Przyst膮pienie do prac - fundamenty - Firma niedbale wykonuje fundamenty np. nie wykonuje podbudowy pod 艂awy fundamentowe. - Po wbudowaniu mieszanki bet na 艂awach na drugi dzie艅 przyst臋puje do wykonania 艣cian fundamentowych nie zwa偶aj膮c na wi膮zanie betonu - Na 艣cianach fundamentowych wykonanych z bloczk贸w (bo takie Wykonawca zaleca Inwestorowi) nie wykonuje wie艅ca. Za wykonanie wie艅ca bierze dodatkow膮 op艂at臋, kt贸ra powinna by膰 ju偶 uwzgl臋dniona w cenie podstawowej. - Po wykonaniu "艣lepej wylewki" na drugi dzie艅 Wykonawca chcia艂 sk艂adowa膰 palety z Termalici (wa偶膮ce ponad tone) nie zwa偶aj膮c na wi膮zanie betonu. 3. 艢ciany budynku, strop - 艢ciany r贸wnie偶 s膮 wykonywane w spos贸b niedba艂y. Bloczki s膮 przesuni臋te, kana艂y nie s膮 w jednym pionie - pytanie za co Pan Grzegorz dosta艂 nominacje do tytu艂u lider budownictwa 2016? To jest jedno wielkie nieporozumienie. - brak wie艅ca (bo wed艂ug Wykonawcy nie jest w og贸le potrzebny, mimo tego 偶e w projekcie jest uj臋ty - oczywi艣cie za wieniec dodatkowa kosmiczna op艂ata) - strop + schody - WYKONAWCA NIE MA BLADEGO POJ臉CIA O ZBROJENIU P艁YTY. Nie patrzy w projekt, robi wed艂ug jego "widzi mi si臋" Strop nad gara偶em zabetonowa艂 bez odbioru zbrojenia przez Kierownika Budowy i bez zgody Inwestora. Zbrojenie p艂yty nad salonem odbiera艂em 7 razy. Wykonawca lekcewa偶y艂 moje polecenia. Nie stosowa艂 zbrojenia g贸rnego. Strop zg艂oszony do odbioru przez Pana Grzegorza wygl膮da艂 jak po huraganie. NIE PATRZY W PROJEKT. PROJEKTOWANE TRZPIENIE WSTAWI艁 W NIEW艁A艢CIWYM MIEJSCU - NA 艢RODKU PROJEKTOWANEGO OKNA. Na koniec nie przedstawi艂 偶adnych dokument贸w rozliczeniowych i jako艣ciowych ( wz, deklaracji zgodno艣ci itp) - PAN GRZEGORZ I JEGO FIRMA ZOSTALI USUNI臉CI Z BUDOWY. Nikomu nie polecam tej Firmy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy s膮 pozytywne opinie na temat firmy z D膮browy Tarnowskiej prowadzone przez G. Motyk臋 ? Mam ich na uwadze ale po przeczytaniu tych informacji zaczynam si臋 obawia膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sama sie zastanawiam nad firma GMBUD pan Motyka. Poleci艂a mi znajoma budowali u niej dom i m贸wi艂a 偶e jest zadowolona w terminie, konkretna wycena, do tego r贸wne 艣ciany i stropy panowie od tynk贸w kazali pochwali膰 wykonawc臋 za proste 艣ciany i stropy a co do koszt贸w to zapisane w umowie i wg. tego rozliczone, koszty materia艂贸w zawsze uzgodnione przed zam贸wieniem. M贸wi 偶e je艣li mia艂a by wybiera膰 ponownie wykonawc臋 do budowy to na pewno by wybra艂a GMBUD Grzegorz Motyka. Pokaza艂am znajomej te wpisy to nie mog艂a w to uwierzy膰 i m贸wi 偶e kto艣 chyba pomyli艂 firmy, albo robi to z艂o艣liwie. Ja chyba si臋 zdecyduje je艣li m贸wi 偶e s膮 OK.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oszust

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pilnowa膰 pilnowa膰 i jeszcze raz pilnowa膰 Grzegorza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 weffe
Us艂ugi takie, jak budowa dom贸w jednorodzinnych stale zyskuj膮 na popularno艣ci. Coraz wi臋cej os贸b zauwa偶a, 偶e takie rozwi膮zanie jest lepsze, ni偶 kupno mieszkania. http://roslandomdesign.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Inwestor1
Zdecydowanie nie polecam wsp贸艂pracy z Panem Grzegorzem, totalny kr臋tacz i oszust, od podanej ceny w kosztorysie dolicza wszystko dodatkowo podczas prac i okazuje si臋 偶e zamiast zap艂aci膰 15tys wychodzi nam 22tys. Je艣li kto艣 ma 偶adu偶o pieni臋dzy i ich nie liczy podczas budowy firma GM jest idealna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ta firma to pomy艂ka
Ta firma to jaka艣 pomy艂ka . Kwota do zap艂aty oko艂o 30 % wy偶sza ni偶 przy wycenie . Pan Grzegorz nie przepu艣ci ani jednej 艣rubki . W艂a艣ciciel firmy to po prostu oszust . Do dzi艣 borykamy si臋 z b艂臋dami jakie pope艂niono przy budowie naszego domu . Szkoda ze nie trafi艂em na to forum przed wybraniem GMBuD, zaoszcz臋dzi艂o by mi to wielu nerw贸w i pieni臋dzy .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Inwestorka

Co do jako艣ci us艂ug si臋 nie wypowiem, bo zrezygnowa艂am z us艂ugi na samym pocz膮tku, firm臋 pana Grzegorza Motyki znalaz艂am z polecenia od znajomego, kt贸ry jego prac臋 chwali艂, by膰 mo偶e buduje solidnie. Ale zgadzam si臋 z poprzednikami - pierwsza wycena - na podstawie projektu kt贸ry mia艂 w r臋ce - super, przyst臋pna ale nie zani偶ona. A potem przy rozmowie wychodzi艂y "kwiatki" - tego nie liczy艂, tamto do ustalenia, to opcjonalnie do dop艂aty. Cena skoczy艂a o dobre 30% a nie wiadomo czy na tym by艂by koniec. Jak na warunki rynkowe nie by艂a jaka艣 bardzo przesadzona - wysoka, owszem, ale za dobr膮 prac臋 warto. Natomiast kr臋tactwo przy wycenie i ci膮g艂e niedopowiedzenia skutecznie nas odstraszy艂y.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Inwestor

Oszust i kretacz, nie polecam !

Udost臋pnij ten post