Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Irenka321

Opinia o Firmie G.M. BUD

Polecane posty

Witam, Potrzebuję opinii , miał ktoś kiedyś do czynienia z firmą G.M. BUD ?? Dziękuję za Opinię ! Pozdrawiam

Gość Adam 55
Firma zajmuje sie róznymi usługami, u mnie np stawiali garaz a u mojego kumpla wcinali drzewa i układali kostkę brukową. Byś musiała sie skontaktować i dokładniej się dowiedzieć, bo o stronie internetowej nie słyszałem.

Gość Cytrynka_70
Wykonywali dla mnie nadproża betonowe. Jestem z nich bardzo zadowolona. Polecam wszystkim.

Gość Jaceklr
Zgodzę się tutaj z tym ze zajmuja się roznymi usługami, bo ja pare razy sie do nich zgłaszałem i za kazdym razem się sprawdzili.

Gość AMF
Niestety, tak jak już ktoś wspominał, nie posiadają strony internetowej, ale można się z nimi skontaktować pod numerem 602 335 776. Dokonuję co jakiś okres u nich zakupów. Kilka dni temu zaopatrzyłem się w cement ;)

Gość Bedford!
posiadają, posiadają... a przynajmniej teraz. www.gmbud.com.pl macie tam przedstawioną ofertę. działają od ponad 20 lat, co czyni ich doświadczonymi. swoją drogą nikt nie wspomniał, firma mieści się w Lublinie.

Gość gość
Jesli chodzi o firme z Dabrowy Tarnowskiej. to moi mili szerokim łukiem omijajcie ta firme.... Własciciel kombinuje jak moze. Prace nie sa wykonywane rzetelnie i pozostawiaja wiele do zyczenia.. jednym słowem ŻENADA!

Gość gość
GM BUD MOTYKA Grzegorz Dabrowa Tarnowska to niezetelna firma! Budowal mi dom i na kazdym etapie mnie oszukiwal finansowo. Doliczal sobie extra za byle co i to nie male pieniadze. Oszukuje na materiale (dolicza na fakturach wieksze ilosci niz byly w rzeczywistosci zamawiane) trzeba byc caly czas przy nim i go pilnowac bo wprzeciwnym razie bedziecie placic podwojnie (za robocizne i za material ktorego na budowie nie bedzie fizycznie. KRETACZ i OSZUST. Z daleka od niego!!!

Gość gość
Mialem zamiar skozystac z ich uslug. Proszę o kontakt rafalcoty@poczta.fm

Gość gość
Witam, ja też mam zamiar skorzystac z uslug firmy GMbud Grzegorz Motyka z Dąbrowy Tarnowskiej. Umówilam sie na maj/czerwiec na budowe fundamentów- zeby zarezerwowac termin (ok.pół roku wcześniej) 2.01. wpłacilam 2tys. zaliczki. Teraz mam juz projekt i chcialam dokladnie wycenic koszt budowy . Bylam umówiona z P.Grzegorzem na zeszly czwartek na pozyczenie mu projektu w celu wyceny- mial podjechac po niego. Od czwarku do dzis (3 dni) nie potrafie sie z nim skontaktowac . Dzwonie, pisze smsy i nic. A projekt musze oddac do biura juz w srode... Wiec jak na razie nasuwaja mi sie do glowy dziwne mysli. Mam nadzieje ze sie nie bede musiala zrazic juz na samym wstepie i budowa z ta firma jest bardziej konkretna i solidna niz kontakt po wplacie zaliczki...I ze moja zaliczka nie przepadnie ...Pozdrawiam.

Gość gość
Proszę zadzwonić do niego z innego nr to może odbierze, u mnie tak właśnie bylo. Mozna zrobić ksero projektu i takie mu podać jak będzie okazja... rafalcoty@poczta.fm

Gość gość
Witam, wczoraj (tj.poniedziałek) sam oddzwonił i podjechał ... zrobił ze dwa zdjęcia telefonem - choć nie wiem czy coś będzie na nich widać - i powiedział ze jak wyceni to da mi znać. Takze czekam. A tak w ogóle ile płaciliście za roboty ziemne i fudament : materiał plus robocizna (mój dom ma mieć wymiary mniej więcej 17mx18m, Pow. zabudowy 227.14 m²). Pozdrawiam.

Gość gość
wypłaciłas zaliczkę a nie masz wyceny? Chyba masz sporo kasy... Poczytaj bo To Ci się przyda:) zadbaj zeby to znalazlo sie w umowie. http://www.gofin.pl/firma/17,2,145,123255,skutki-niedotrzymania-terminu-przez-kontrahenta.html

Gość gość
Dostalam fakture - "Przedpłata na wykonanie fundamentów domu jednorodzinnego wraz z materiałem". Wplata zaliczki jest w tej firmie równoznaczna z rezerwacja terminu na budowe i trzeba to zrobic okolo pol roku wczesniej... Poniewaz wowczas nie mialam jeszcze projektu nie mozna bylo zrobic dokladnej wyceny . Dowiedzialam sie tylko ze ma mnie to kosztowac okolo 35 tys. Zobaczymy jak teraz wyjdzie gdy mam juz projekt...

Gość gość
Ja mam podobna sytuacje. Od Stycznia bylem umowiony z grzegorzem motyka z firmy gmbud na wybudowanie domu w sierpniu. Pierwsza "orientacyjna" wycena byla bardzo korzystna w porownaniu do konkurencji. Druga, po uwzglednienu zmian w projekcie zostala znacznie podwyzszona ale nie mimo wszystkich chcialem dalej budowac z gmbud.(zapewnienia o bardzo dobrych cenach materialow, korzystne terminy itp) Kiedy otrzymalismy pozwolenie na budowe i chcielismy podpisac umowe p.motyka stwierdzil ze moze wybudowac ale na wiosne przyszlego roku, choc zaznaczyl ze jeszcze sprawd******alendarzu bo byc moze bedzie w stanie wybudowac w pozniejszym terminie ale w tym roku. Obiecywal ze zadzwoni na nastepny dzien i do dzis sie nie odezwal. Dzwonilem do niego kilkadziesiat razy(odrzuca polaczenia) pisalem smsy,maile i nic! OSZUST, KLAMCA, KRETACZ. Po pol roku obiecywania i klamania zostalismy bez firmy budowlanej. Jesli chcecie byc w podobnej sytuacji to zapraszam do tego pana. Ps. Ciekawe dlaczego ma zablokowane dodawanie opinii na facebooku...?

Gość gość
A co z zaliczką - bo zapewne Pan również musiał ją wpłacić rezerwując termin w GMbud... Ja wpłaciłam 2tys i miałam umówiony termin na maj ale formalnosci w biurze projektowym się przeciagaja i powinno sie wszystko zakonczyc okolo czerwca/lipca - Pan Grzegorz powiedzial mi ze nie ma problemu -jak bede miala juz pozwolenie to mam zadzwonic i oni juz sobie to poprzesuwaja na pozniejszy termin... Teraz to mam obawy jak to wyjdzie w praktyce. Nie chciala bym byc 2tys w plecy.

Gość gość
Pan grzegorz wiele rzeczy mowi i obiecuje. "Nie ma problemu " problem zaczyna sie kiedy przychodzi do realizacji obietnic. Ja dzodzwonilem sie w koncu do tego pana (z innego nr oczywiscie) zostal "grzecznie" poinformowany ze za takie traktowanie ludzi nie chce miec z tym panem nic wspolnego. Ps. Jesli rzeczywiscie zacznie budowe u pani to prosze napisac z jakim skutkiem ... Pozdrawiam

Gość Kierownik bud
Witam, byłem Kierownikiem Budowy i nadzorowałem prace Pana Grzegorza M. (Firma G.M Bud) na zlecenie Inwestora. Poniżej przedstawiam jego nieprawidłowości: 1. Umowa - na początku podstawa umowa jest bardzo korzystna i konkurencyjna pod względem finansowym w stosunku do innych Firm Wykonawczych. Jednak zawiera dodatkowe koszty "kosmiczne ceny" za roboty które powinny być ujęte w cenie podstawowej jak np: - wykonanie wieńca, podciągów (cena za mb), wykonanie strzemion (cena za szt), docieplenie kominów , jaskółek, lukarn (cena za m2) itd 2. Przystąpienie do prac - fundamenty - Firma niedbale wykonuje fundamenty np. nie wykonuje podbudowy pod ławy fundamentowe. - Po wbudowaniu mieszanki bet na ławach na drugi dzień przystępuje do wykonania ścian fundamentowych nie zważając na wiązanie betonu - Na ścianach fundamentowych wykonanych z bloczków (bo takie Wykonawca zaleca Inwestorowi) nie wykonuje wieńca. Za wykonanie wieńca bierze dodatkową opłatę, która powinna być już uwzględniona w cenie podstawowej. - Po wykonaniu "ślepej wylewki" na drugi dzień Wykonawca chciał składować palety z Termalici (ważące ponad tone) nie zważając na wiązanie betonu. 3. Ściany budynku, strop - Ściany również są wykonywane w sposób niedbały. Bloczki są przesunięte, kanały nie są w jednym pionie - pytanie za co Pan Grzegorz dostał nominacje do tytułu lider budownictwa 2016? To jest jedno wielkie nieporozumienie. - brak wieńca (bo według Wykonawcy nie jest w ogóle potrzebny, mimo tego że w projekcie jest ujęty - oczywiście za wieniec dodatkowa kosmiczna opłata) - strop + schody - WYKONAWCA NIE MA BLADEGO POJĘCIA O ZBROJENIU PŁYTY. Nie patrzy w projekt, robi według jego "widzi mi się" Strop nad garażem zabetonował bez odbioru zbrojenia przez Kierownika Budowy i bez zgody Inwestora. Zbrojenie płyty nad salonem odbierałem 7 razy. Wykonawca lekceważył moje polecenia. Nie stosował zbrojenia górnego. Strop zgłoszony do odbioru przez Pana Grzegorza wyglądał jak po huraganie. NIE PATRZY W PROJEKT. PROJEKTOWANE TRZPIENIE WSTAWIŁ W NIEWŁAŚCIWYM MIEJSCU - NA ŚRODKU PROJEKTOWANEGO OKNA. Na koniec nie przedstawił żadnych dokumentów rozliczeniowych i jakościowych ( wz, deklaracji zgodności itp) - PAN GRZEGORZ I JEGO FIRMA ZOSTALI USUNIĘCI Z BUDOWY. Nikomu nie polecam tej Firmy

Gość gość
Czy są pozytywne opinie na temat firmy z Dąbrowy Tarnowskiej prowadzone przez G. Motykę ? Mam ich na uwadze ale po przeczytaniu tych informacji zaczynam się obawiać.

Gość gość
Sama sie zastanawiam nad firma GMBUD pan Motyka. Poleciła mi znajoma budowali u niej dom i mówiła że jest zadowolona w terminie, konkretna wycena, do tego równe ściany i stropy panowie od tynków kazali pochwalić wykonawcę za proste ściany i stropy a co do kosztów to zapisane w umowie i wg. tego rozliczone, koszty materiałów zawsze uzgodnione przed zamówieniem. Mówi że jeśli miała by wybierać ponownie wykonawcę do budowy to na pewno by wybrała GMBUD Grzegorz Motyka. Pokazałam znajomej te wpisy to nie mogła w to uwierzyć i mówi że ktoś chyba pomylił firmy, albo robi to złośliwie. Ja chyba się zdecyduje jeśli mówi że są OK.

Gość gość
Oszust

Gość gość
Pilnować pilnować i jeszcze raz pilnować Grzegorza.

Gość weffe
Usługi takie, jak budowa domów jednorodzinnych stale zyskują na popularności. Coraz więcej osób zauważa, że takie rozwiązanie jest lepsze, niż kupno mieszkania. http://roslandomdesign.pl/

Gość Inwestor1
Zdecydowanie nie polecam współpracy z Panem Grzegorzem, totalny krętacz i oszust, od podanej ceny w kosztorysie dolicza wszystko dodatkowo podczas prac i okazuje się że zamiast zapłacić 15tys wychodzi nam 22tys. Jeśli ktoś ma żadużo pieniędzy i ich nie liczy podczas budowy firma GM jest idealna.

Gość Ta firma to pomyłka
Ta firma to jakaś pomyłka . Kwota do zapłaty około 30 % wyższa niż przy wycenie . Pan Grzegorz nie przepuści ani jednej śrubki . Właściciel firmy to po prostu oszust . Do dziś borykamy się z błędami jakie popełniono przy budowie naszego domu . Szkoda ze nie trafiłem na to forum przed wybraniem GMBuD, zaoszczędziło by mi to wielu nerwów i pieniędzy .

Gość Inwestorka

Co do jakości usług się nie wypowiem, bo zrezygnowałam z usługi na samym początku, firmę pana Grzegorza Motyki znalazłam z polecenia od znajomego, który jego pracę chwalił, być może buduje solidnie. Ale zgadzam się z poprzednikami - pierwsza wycena - na podstawie projektu który miał w ręce - super, przystępna ale nie zaniżona. A potem przy rozmowie wychodziły "kwiatki" - tego nie liczył, tamto do ustalenia, to opcjonalnie do dopłaty. Cena skoczyła o dobre 30% a nie wiadomo czy na tym byłby koniec. Jak na warunki rynkowe nie była jakaś bardzo przesadzona - wysoka, owszem, ale za dobrą pracę warto. Natomiast krętactwo przy wycenie i ciągłe niedopowiedzenia skutecznie nas odstraszyły. 

Gość Inwestor

Oszust i kretacz, nie polecam !