Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykła mama zwyczajna

czy to ja jestem nienormalna???

Polecane posty

Gość o matko z curkom
co robiłaś przez te siedem miesięcy ? jak przyzwyczajałaś psa do dziecka ? to że jest tak jak jest to twoja wina, mnie opracowałaś strategii wcześniej i masz efekt tak jak młodzsze rodzeństwo trzeba oswoić z pojawieniem sie kolejnego dziecka w rodzinie, tak samo trzeba przyzwyczaić psa a ty go ukarałaś izolując, jego agresja to efekt twoich błędów żeby mieć w domu zwierzęta i dzieci to trzeba być odpowiedzialnym i umieć je wychowywać a nie po prostu hodować jak kwiatki

Gość revolucjonistka
Nie martw sie. nie bedzie trzeba czekac tak dlugo. dziecko szybko sie nauczy,ze pies ma prawo do spokoju. Moim zdaniem psu brakuje ruchu i uwagi. niedlugo dziecko bedzie bardziej kumate,bedziesz miala wiecej czasu dla siebie i dla psa. Znajdz tez czasem choc pol godziny dla niego,np w weekend i idz tylko z nim na spacer. wyglaszcz wyczesz,potem daj smakolyki. polozy sie i bedzie spal,zrelaksowany. Wiem po swoim psie. jak czasem wyjdzie tak,ze nie mam dla niego czasu,jestem zestresowana i wkurzona i na niego burcze,to krzywym okiem patrzy na corke. a jak z nim wyjde sama i cala uwage akupie na nim, to jest totalnie szczesliwy i na dziecko tez patrzy przyjaznie

Gość revolucjonistka
I to nie jest efekt zaniedbania 7mcy przygotowan,tylko jesli cos -efekt lat rozpieszczania i postawienia psa wyzej w hierarchii niz by to bylo wskazane. starszego psa juz sie nie zmieni,trzba wypraxowac tylko pare najwazniejszych rzexzy

Gość agoraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a calujesz swoje dziecko? poczytaj o slinie psiej. Pies ma czystszą paszcze niż ty:classic_cool:

Ta znowu sie odezwala... Nie mam slow na ciebie. Ciagle zaczepki szukasz! Oczywiscie mam pozwolic zeby lizal dziecko po twarzy i co moze ma jeszcze na nia narobic? Bo ty bys pewnie na to pozwolila

Gość khgd
revolucjonistka - dokladnie. Pies przez te wszystkie lata uwazal sie za przewodnika stada (bo tak go traktowano - rozpieszczajac), a teraz w jego mniemaniu dziecko zagraza jego pozycji. Dlatego z nim walczy. Ale dlaczego pies ma teraz cierpiec przez glupote ludzi czyt. autorki, ktora doprowadzila do tej chorej sytuacji? Pies ma tez uczucia i odstawianie go na boczny tor jest okrutne tym bardziej, ze to jest stary pies. A juz pomysly pt. oddaj go czy zrob mu bude na podworku to zal komentowac.

Gość zwykła mama zwyczajna
o matko z curkom - mój błąd, nie wzięłam wszystkiego pod uwagę, ale skąd tak drastyczne wnioski??! revolucjonistka - dobry pomysł z tymi weekendami agoraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - musiałabyś powąchać jak mu z tej paszczy jedzie.. a o czyszczeniu zębów nie ma mowy! zdjęcie kamienia pod narkozą jest dla niego groźne ze względu na wiek... khgd - a co byś teraz zrobiła na moim miejscu?

nie napisalam, ze pozwalam na takie zachowania więc prosze nie wkladac slow w moje usta;) ja tylko przytaczam fakty, a aregument ze lize sobie tylek jest nietrafiony, bo odpowiednio zadbana paszcza psia jest czystsza niz ludzka;) a ty agoro moglabys poczytac troche ksiazek zanim kupilas pieska rodzinnego bo zapewne jestes wlascicielka labka, jakze popularnego psa ''dla dzieci'' i to wlasnie labki najwiecej atakuja, sa to psy mysliwskie a nie gniotki do bawienia.

jezeli psu jedzie z paszczy to oznaka ze cos zlego sie tam dzieje, kamien wystarczy usunac 2-3 razy w ciagu zycia psa a pozniej odpowiednio dbac o jego uzebienie sa karmy dentystyczne, pasty i plyny, ale jesli sie o to nie dba od poczatku to pozniej na starosc wychodzą zapaszki.

To cie zdziwie bo duzo czytalam o rasach psow i wiem ze niby labradory sa lagodne a jednak atakuja. Mimo to wybralam te rase i jestem zadowolona. Zaden pies nie jest lagodniutki. Jak narazie pies jest przyzwyczajony do malej.

Gość dno2dlqkwd
mialam identycznie z psem. jak mala zaczela raczkowc pies ciagle warczal i kłapal zebami. Tez go odizolowalam od dziecka. Trudno dziecko wazniejsze.