Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bankaigraszka

Kto z was wrocil do Polski

Polecane posty

Gość ariellll
Nie wracaj. Byłem w pl 4 dni teraz i tegic chamstwo i proroctwa dookoła mam dosyć. Dkuuuuuuuugo już do polski nie przyjadę, siedx na dupie jak ci dobrze

Gość kakau8
u nas w ameryce polki nie wracaja kurwia sie za 10 $ i sa zadowolone

Gość dcsfd
jo za dyhe to nie dom musza dac mie duza kake nie wiem ila

Gość autorka nie ma zielonego
pojęcia jaki syf jest w polsce. Dostaniesz pracę jak ją wyżebrzesz,dadzą ci 2000 i będziesz pracowała z podkulonym ogonem w obawie czy cię nie zwolnią. siedź tam gdzie jesteś,nie szukaj słomki do oka bo w koncu znajdziesz i sie nadziejesz.

Gość o taak
Wracaj. Jesli sie chce to zawsze sie cos znajdzie. Znam wielu ludzi co wrocili i nie narzekaja, na poczatku moze byc ciezko ale uwierz, nie pieniadze sa najwazniejsze. Poza Polska zawsze bedziesz obca. Nigdy nie bedziesz u siebie. Taka prawda. Jakies tam kwalifikacje masz, cos umiesz, masz doswiadczenie, znajdziesz prace i bedzie dobrze.

Gość dcsfd
zaraz wysle fotke swojej cipyi prosze o komentaz

Gość hcjcj
Obca poza polska hahahaha. To polowa ludzi pewnie jest,nie tylko autorka. Zalezy od niej gdzie i jak sie czuje! A w polsce bedzie sie czula jak u siebie hahahaha. To super :D

Gość możesz najpierw poszukać
rozejrzyj się w ogłoszeniach, powysyłaj cv i nie musisz przecież stawiać wszystkiego na jedną kartę. Myślę, że masz szansę na pracę jako nauczyciel języka bo w Polsce wielu młodych Polaków języków obcych dobrze nie zna - a potrzebuje. Np. ja mam 28 lat i chodzę do szkoły językowej na poziom B2. Dostać się do dobrego anglisty na konwersacje nie jest łatwo. No, ale licz się z tym, że realia są tu inne. Z drugiej strony: co Ci przeszkadza wrócić do Niemiec, jeśli tu Ci się nie powiedzie?

Gość żebyś się tylko nie zdziwiła
autorko jaki tu jest miód--wracaj,wracaj,szybciutko🖐️ Czekamy z otwartymi ramionami,a tusk powita cię na lotnisku.

Gość WRACAJ,CZEKAMY!!!!!!
zeszmacą cię tak,że za pól roku będziesz spierdalała stąd w samych majtkach. Ja wyjeżdzam w styczniu,kupuję bilet w jedną stronę,splunę za siebie tylko. Tyle przeszłam tutaj mobbingu i upokorzeń ze strony urzędów i pracodawcy,że gardzę tym syfem🖐️ Odliczam minuty do wyjazdu,czekam jak na szpilkach. JAK MASZ DOBRZE TO SIEDŹ NA DOOPIE!!!! Wspomnisz moje słowa jak wrócisz.

Gość Bankaigraszka
ale mnie ludzie zdolowaliscie ....

Gość kalinkowa dziewczyna
ja bym nigdy nie wrociła do PL mając prace za granicą. Mam mgr i podyplomówke. W trakcie studiów wolontarial 8 mcy na 5 roku. W trakcie studiów sie uczylam sie, dziennie studiwoalam wiec nie moglam pracować bo dojezdałam na uczelnie codziennie 1 h pociagiem, pracowałam w NL w Holandii na wakacjach zawsze po 2 mce. po studiach staż 3 mce jako sekretarka i 3 mce jako ksiegowa... (oczywuscie po moim stazu nastepna stazystka przyszla do obu firm tak jak i ja po nastepnej) Zrobiłam sobie kurs z ksiegowosci i studia podyplomowe z rachunkowosci i finansów. Mam 27 lat. Znam ang. i hiszp. (nawet lepiej). Szukam pracy od 2 lat. Byłam na 3 rozmowach i moze napisze jak to wygladało. (rejon Gliwic, Zabrza, Kędzierzyna-Koźla) Nr 1 - biuro rach, na pytanie za ile bym mogla pracowac powiedzialam ze za najnizsza krajowa (w koncu nie mam dosc doswiadczenia , musiałabym miec nazdór nad sobą) - włascielka zaproponowała na umowe próbna 80% najnizszej krajowej bo jak ktos nie pracował ponad 12 mcy to moze z atyle robic. Powiedzialam ze ok, ostatecznie dostałam wiadomość że wolą jednak stazyste z urzedu pracy... NR 2 - firma produkcyjna ceramike z hiszpanii- rekrutacja na stanowisko asystenta ksiegowego. Niestety jako jedyna z kandydatek nie mialam dość doswiadczenia (gadalysmy z babeczkami w trakcie czekania). Nr 3 - biuro rach - na stanowisko asystenta ksiegowego, Pan na rozmowie stwierdzil ze z moim wykształceniem bede sie tu marnować, a na moja odpoweidz ze aktualnie marnuje sie na bezrobociu odpowiedzial ze ZLE CZUŁY BY SIE PANIE KTÓRE PRACUJA U NIEGO BO MAJA TYLKO SREDNIE - a ja na to ze na czole nie mam napisane mgr. i ze nic nie musimy reszcie mówić... Wkurzył mnie bo przeciez w CV wpisane mialam studia ... wiec po co mnie zapraszał na rozmowe?? Cv wysyłałam mnóstwo, nie mam wymagań, moge robic za najniższa krajową nawet w markecie na kasie, ale niestety zawsze chcą kurs na kase fiskalna... (podobno jej obsługa jest bardziej skomplikowana niz pilotowanie promu kosmicznego i napewno człowiek który umie obsluzyc komputer, samochód, pralkę, zmywarkę, mikrofalówke i itd. nie poradzi sobie z obsluga kasy fiskalnej). Jak sobie pomysle ze ludzie z klasy podstawowej, którzy do dzis nie potrafia dobrze czytac mają pracę a ja nie, to odechciewa mi sie żyć. I nie nie otwore własnej firmy bo nie mam pomysłu, a ZUS i US by mnie chciał wykonczyc w tym kraju.

Gość WRACAJ,CZEKAMY!!!!!!!!!!!
Bo tutaj tak jest--napisałam ci prawdę. z własnego doświadczenia. ja nie moge doczekac się wyjazdu. dośc mam tej poniewierki. czuję się tutaj jak intruz--jak Boga kocham. jak ci się znudziło to weź urlop i jedź wypocznij--od razu zatęsknisz za tym co masz teraz. mozesz przyjechac do polski na urlop--ale to wszystko.

Gość Bankaigraszka
kalinkowa dziewczyno, dziekuje za post i taka dluga wypowiedz. Az wlosy stanely mi deba jak to przeczytalam....Mam nadzieje, ze jednak cos znajdziesz! Zycze ci powodzenia

Gość kalinkowa dziewczyna
Dodaj do tego jeszcze oczekiwanie na wizyte u lekarzy, zachodnie ceny, drogie mieszkania, podatki, urzedników którzy zamiast pomagać petentowi - utrudniają. Niestety w PL nie da się życ bez znajomości, dzieki którym dostanie sie pracę. Taka jest prawda...I to nie tylko studenci kier. humanistycznych maja przerąbane. Mam znajomą która w PL szukała pracy rok... w Niemczech z jej studiami i(automatyka i robotyka oraz biotechnologia w medycynie) i znajomością jezyków zarabia 5tys euro...a w PL dorabiała jako kelnerka na weselach - robota po znajomosci. Mam mnóstwo znajomych mgr. inż informatyki, elektroniki, mechaniki i budowy maszyn którzy po około roku szukania pracy wyjechali do UK czy Norwegii lub innej Holandii. Prawie wszyscy pracują w zawodzie za dobre pieniądze.

Gość Bankaigraszka
Widze, ze temat sie rozwina;-) Dziekuje wam wszystkim za posty, postanowilam szukac pracy w Polsce, ale stad i nie zamaierzam sie spieszyc. Jak sie cos trafi to ok, jak nie to no trudno, zobaczymy;-)