Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enkepenke

kaszel u dziecka ktory trwa pare miesiecy-diagnozy brak.czy ktos tak mial?

Polecane posty

Gość enkepenke
podbijam

Gość sweet candy__
dobrze ci ktos napisal,kup gastrotuss baby albo refluxin-m i podawaj dziecku kilka dni, jak ma refluks powinien kaszel przejsc przy podwaniu tych specyfikow

Gość enkepenke
podbijam

Gość ludzie!!!!
Ludzie!!!! Nie podawajcie dzieciom ani sobie antybiotykow ani tym bardziej sterydow profilaktycznie! Jak cos takiego czytam, to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera. Jak mozna podac cos takiego na "chorobe" ktora nawet nie jest zdiagnozowana. powiem tylko, ze takie dzialania moga tylko odwlec ustalenie przyczyny powstania takiego kaszlu. Sterydy sa lekami ratujacymi zycie i tylko w takich sytuacjach powinny zostac podane!!! Nie wolno ich brac profilaktycznie. Moja znajoma zmagala sie z duzym kaszlem. I kaszlala i kaszlala. Poszla do lekarza, lekarz powiedzial jej ze nic nie widzi. Po ktorejs wizycie dal jej antybiotyk na odczepnego. Cale szczescie nie brala. Okazalo sie ze jest to lagodny przebieg krztusca. I antybiotyk owszem mozna podac ale w pierwszym tygodniu, a potem to on i tak na nic nie pomoze. Za 3 miesiace przejdzie. I przeszlo. Dlatego dopoki nie wiadomo co jest, a pluca i skrzela sa OK, a kaszel nie powoduje ze sie zaczynamy dusic, to nie faszerujym sie niczym!!!!!

Gość enkepenke
tak tylko jesli dziecko kaszle dzien i noc to co zrobic?zostawic na pastwe losu?

Moje ma kaszel,ale wynikający z alergii. Wiosną jak są pyłki traw,drzew itp to oczy mu łzawią. Testy na alergię co prawda nic nie wykazały..ale kazali mi przyjść w lato jak alergia się nasila, bo powiedzieli,że testy nie zawsze od razu zadziałają.

Gość banalne ale sprawdzone
jak bylam w LO to tez pamietam ze mialas straszne napady suchego kaszlu. PAmietam ze pomagalo mi jak wychodzilam na dwor albo przynajmniej gleboko wciagalam powietrze przy otwartym oknie. Tez mieszkalam w bloku i porownujac do mojego mieszkania teraz to moge powiedziec ze wtedy mialam bardzo suche powietrze. Teraz mieszkam w innym klimacie i powietrze ogolnie jest bardziej wilgotne wiec nawet jak grzeje to nie jest takie drazniace. Ale jesli w nocy masz napad kaszlu to albo ssij jakiegos landrynka albo najlepiej napij sie poprostu czystej wody zeby nawilzyc gardlo. A tak poza tym - nie jesz przypadkiem za duzo miodu? Bo to tez podraznia i moze powodowac kaszel

Gość mojej kolezanki corka tak
miala.kaszlala kilka miesiecy.nic nie pomagalo.a okazalo sie ze ma KRZTUSIEC.zapomniala doszczepic ja(nie pamietam kiedy szczepia,ale jakos w 10-12r.z)i zachorowala na to.dopiero w szpitalu wykryli po specjalistycznuch badaniach.od notorycznego kaszlu porobily sie jej w nosie polipy.

Gość czytam
wszystkie wypowiedzi i praktycznie nikt nie pisze o pasozytach czy kiedykolwiek twoje dziecko bylo odrobaczone???? dzieci odrobacza sie jak psy co pol roku lekarze temat maja w dupie, nie umieją leczyć na pasozyty a twoje dziecko ma gliste jestem tego pewna ciężko jest wykryc ja w badaniach teraz lekarze na wsyztsko alergia mowia tylko ze moje tez bylo od urodzenia alergiczne noce niespane bo krecil sie wysypki byly , jadl normalnie i co glista jak nic po przeleczeniu skonczyly sie alergie teraz nawrot zaczelo sie przedszkole i choroby kaszle nocne po przeleczeniu kaszle nocne sie skonczyly tez byly takie prawie do wymiotow odrobacz ale porzadnie i zobaczysz poprawe mnie k...wica bierze jak lekarze bagatelizuja problme, pasozyty nie istnieja tylko ze wiekszosc ludzi jest zarobaczona poczytaj o temacie na forum gazeta alergie duzo mam pisze na temat swoich doswiaqdczen

Gość LeaMaj_
Borykam sie z tym samym problemem u swojej corki- kaszle juz którys tydzien z kolei. Rozpoczęlam dzis wątek na kafe ale nikt mi nie odpowiedzial wiec moze wy moglybyscie pomoc: Czy wasze dzieci przechodziły tzw. atypówki tzn atypowe zapalenie pluc, czy zakazenie mykoplazmą, chlamydią pneumoniae? I czy mialy przy tym idealna morfologię i rtg? My sie borykamy z przewlekłym kaszlem, który trwa prawie 5 tyg. Jedyny objaw to kaszel, nic więcej. Na poczatku byla diagnoza, ktorej sie spodziewałam refluks. Dostala leki, kaszel został, wiec to nie to. Potem badania na mykoplazme i na pasozyty z kału ujemne. Na chlmaydie, krztusiec i immunoglobuliny czekamy. Dostala inhalacje, nie pomagaja. Jednak alergolog nie widzi podstaw do alergii. Corka wzięła mase leków nic nie pomaga takze tych przeciwalergicznych, kaszel jest coraz głebszy. Czy te atypowki naprawde sa takie wredne ze je trudno uchwycic? Wiem ze zrobione za wczesnie rtg nic nie pokaze bo to cholerstwo dlugo sie "wykluwa". Czy macie jakies doswiadczenia z tymi atypowkami? Teraz dostalam recepte na klacid. Od dawna juz mi lekarz o nim mowil ale zwlekalam ile moglam, robilismy rozne badania, bylismy u pulmunologa, laryngologa, alergologa i 2 pedaitrow. Kazdy dokaldal swoje leki a dzieciak jak kaszlal tak kaszle. Szkoda mi jej bo od kaszlu ma podkrązone oczy, popekane naczynka. To dla niej duzy wysilek. Chyba juz sie poddaje i dam jej ten antybiotyk.

Witam. Objawy i czas ich występowania mogą sugerować uczulenie na roztocza. Proszę udać się do alergologa i jeszcze raz wykonać diagnostykę. Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska.

Gość enkepenke
moja corka ma wszystkie badanie dobre rtg tez krztusiec przechodzila 3 lata temu za 3 tyg mamy wizyte u nowego pulmonologa, wczesniej dostala leki na pasozyty mimo tego ze lekarz nie chce dac skier na badania w tym kierunku niewiem jak jest z rozmazem czy on jest w morfologii czy rozmaz to osobne badanie ? wypozyczylam z osrodka inhalator zobaczymy jak to zadziala.

Gość enkepenke
ale skoro pani twierdzi ze to alergia to dlaczego testy wyszly ujemne?

Testy nie zawsze muszą wyjść pozytywne. U mojego dziecka nic nie wykryły. Ale lekarz i tak stwierdził,że to alergia,chociażby wynikająca z opisu. Szczególnie jak wiosna idzie kicha,ropieją mu oczy itp. I właśnie jak to się będzie nasilało wiosną to mamy przyjść na ponowne badania.

Gość enkepenke
i znowu kaszel niewiem nawet czy moge ja do zerowki posylac z tym kaszlem jutro ide jej zrobic badanie rozmaz i ige zaplace ale wkoncu sie dowiem czy ma alergie!

Gość gość
I co wyszlo z tym kaszlem? Moja pięcioletnia córka pokasłuje od ponad pól roku :( wyszlo ze nie ma alergii, wymaz z gardła prawidłowy, migdałki nieco powiększone ale nie na tyle żeby operować .. Męczy ją ten kaszel i męczy..