Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czepiam sie czy mam racje

Po slubie - czy przesadzam?

Polecane posty

Wyslalismy gosciom strone internetowa przygotowana przez fotografa ze zdjeciami z naszego slubu. Czy jestem jakas dziwna czy nie mam sie czego czepiac jesli goscie w ogole nie odpowiadaja na info odnosnie zdjec? Tylko 1 para odpisala do nas, ze zdjecia sliczne, ze bylo fajnie i ze bardzo dziekuja. Zastanawiam sie teraz czy jest sens wysylac podziekowania. Takie mielismy plany, ale skoro nikt nie komentuje zdjec, nie odpisuje na ta konkretna wiadomosc odnosnie zdjec, to tak sobie myslimy, po co my sie mamy starac?

czepiasz sie. na co czekasz? az wszyscy napiszą "ach jak pięknie wyglądałaś!" śmieszne :D

Gość zxdcfvgbhnjmk,lkjhgfrde
zajmij sie robota a nie stwarzasz sobie jakies problemy :o chore jazdy:o myslisz ze kogos obchodzilo wasze wesele:o? kazdy przyszedl sie nazreć, odpykac i nara :o daj im już spokoj i zajmij sie czyms pozytecznym :o

Gość ważna informacja
No widzisz, wiele osób tutaj pisze o tym że PM są materialistami i że obgadują gości , że oczekują od nich nie wiadomo jakich kopert ale jest i druga strona medali a mianowicie niekulturalni goście. Goście którzy nie dość że narzekają że wesele jest dla nich kosztowną sprawą bo suknia, bo fryzura, bo koperta , bo tyle kilometrów trzeba dojechać aa jak im PM wysyła zdjęcia to nie potrafią kulturalnie odpisać: Witamy serdecznie, dziękujemy za zdjęcia są super. Na weselu wybawiliśmy się super a wy wyglądaliście prześlicznie. Pozdrawiamy xxx

O to wlasnie nam chodzi. Ja zawsze odpisywalam, ze bylo fajnie, pieknie wygladaliscie, dziekujemy za zdjecia. Jak dla mnie to jest normalne. Ani to nic nie kosztuje, ani nie zabiera duzo czasu. Nie oczekuje, ze goscie beda wzdychac miesiacami, ale dla mnie to jakis poziom kultury - podziekowac gdy zadalam sobie troche trudu i udostepnilam im zdjecia. Wiem, ze goscie tez zawsze czekaja, bo jednak profesjonalny fotograf robi lepsze zdjecia i niektorzy umieszczaja sobie np na NK czy fb, ale podziekowac to juz za duzy wysilek? Tak przy okazji to nasz fotograf nie musial im robic zdjec..

Gość kurvvva pierdooleee
no i co ? wiesz ze tak jest ze to brak kultury itp ale czy to oznacza ze musisz zakłądac tak topic na kafe z tymi żenujaco przesadnymi wywodami?

Gość olatola1
może jeszcze odpiszą... Ale z drugiej strony, zdjęć jest pewnie mnóstwo, pewnie nie każdy miał czas żeby je obejrzeć. Chciałam dziś wybrać zdjęcia do wywołania, różne - z wakacji, z imprez, m.in. również z wesela kuzynki. Po weselu kuzynka dała nam płytkę ze zdjęciami od fotografa. Tych zdjęć było tyle, że uwierz mi, ale przejrzenie ich i wybranie kilku do wywołania, to była dla mnie męczarnia.

pokazujecie wlasnie kulture biedaczki, tak wam to przeszkadza a siedzicie i czytacie :)

Zdajemy sobie sprawe, ze zdjec jest sporo (ok 50-70) i nie oczekuje, ze kazdy zaraz obejrzy je i odpisze, ale wysylalismy ok 2 tyg temu i w miedzy czasie rozmawialismy z niektorymi osobami, ale nie na temat zdjec

Gość ahahahaaaa zadałaś trudu
"podziekowac gdy zadalam sobie troche trudu i udostepnilam im zdjecia. " :D :D :D dobreee Ctrl+C ----> Ctr+V i zdjęcia udostępnione po chuju trudu sobie zadałaś :D

Gość ważna informacja
Jak dla mnie bardzo ładnie się zachowałaś że wysłałaś zdjęcia. Owszem zadałaś sobie trochę trudu bo skoro ktoś nie raczy odpisać słowa 'dziękuję' to nawet nie chce mi się komentować tego dalej. Pokazałaś że masz kulturę natomiast goście pokazali że przyszli na wasze wesele jedynie po to żeby pojeść , popić ...

Gość roza0000
Uwazam, ze kultura WYMAGA odpisania na maila. Przynajmniej kilka slow podziekowania za udostepnienie zdjec. Kazdy kulturalny czlowiek odpisalby.

Gość magdalenka982928
Moim zdaniem kulturalny człowiek powinien przynamniej napisać "dziękuję". To chyba nie kosztuje wiele i nie zajmuje dużo czasu? Ja bym się bardzo ucieszyła gdybym dostała zdjęcia on line i po prostu mogłabym sobie je ściągnąc. W lecie byłam na weselu kuzyna i bardzo bym chciała ich zdjęcia, mimo ze mam swoje z aparatu, i teraz sama musze się prosić a Twoi goście nawet nie musieli tego robić. Na tym forum nie pytaj o takie rzeczy bo tu ludzie lubią z miejsca zbluzgać drugą osobę i tym samym podleczyc swoje zakompleksione ego. pozdrawiam

Gość lkdkdlkdlkdlskdlksldksldksldkl
Ale jakie chcesz wysyłać teraz gościom podziękowania? Za udział w weselu? Takie podziękowania się zazwyczaj na weselu daje, nie spotkałam się żeby para młoda po weselu wysylała gościom jakieś podziękowania. Musisz zrozumiec, że nie kazdy ma czas wejść na neta i oglądać zdjęcia z cudzego wesela. Ludzie mają swoje życie. Moim zdaniem link do zdjęć powinnaś była wysłać tylko najbliższym. Prawdziwi przyjaciele i najbliższa obejrzą je prędzej czy później.

Niektorzy tu daja mi jeszcze nadzieje na istnienie jakis pozytywnych uczuc na tym swiecie :) Goscie chcieli miec zdjecia od fotografa wiec jak tylko dostalam, poprosilam go zeby udostepnil troche na stronie, zeby mogli sobie zobaczyc. kazdy lubi zdjecia, szczegolnie jesli robi je profesjonalny fotograf, na ktorego nawet grosza nie musieli wydac. Planujemy wyslac teraz gosciom plytke ze wszystkimi zdjeciami i dolacycz kartke z podziekowaniem. Proste. Dla mnie to normalna rzecz. Nic nadzwyczajnego. Ale zastanawiam sie teraz czy warto do wszystkich. Ja tez jak chodzilam na wesela najczesciej nie moglam sie doprosic o zdjecia, a szkoda. Dlatego sama chcialam zadbac o to, aby kazdy zdjecia dostal. Podziekowania na weselu byly, ale jak juz pisalam, przy wysylaniu plytki dolaczymy kartke z podziekowaniem. Nigdy sie z tym nie spotkaliscie? Niektorzy ludzie widac juz sa tak zapatrzeni w czubek wlasnego nosa, ze nie dbaja o innych ani troche. Tlumacza sie tylko zajeciem, praca, obowiazkami. Bez przesady. Wszyscy mamy wlasne zycie, ale czasami warto poprzebywac troche z innymi

Gość wypadalo podziekowac
a ty6 nie masz co wysylac podzikowan, bo narmalnie tpo goscie dziekuja gospodarzowi za przyjęcie ( oddzwaniajac na przyklad)

przeginasz kobieto nie przesadzasz. myslisz ze inni tez siedza tylko na necie i komciają foteczki, ja pier...co ty jakas małolata jestes? jak sie zobaczycie to moze jak bedzie tematt to powiedza ze faj e zdjecia itd. nie kazdy wie ze sa takie osoby jak ty ze trzeba pękac zachwycac sie, achowach i ochowac..nie kazdy ma tez czas na takie pieroniczenie

Gość diviannna
troche przesadzasz, napirw rozsylasz linki, potem oczekujesz podziekowan, potem chcesz jeszcze rozsylac plytki, dziewczyno nie kazdmu chce sie ogladac zdjecia z"jakiegos" wesela, rozumie ze dla ciebie to bylo cos ale nie dla wszystkich i nie oczekuj zbyt duzo

Gość domi nika
wybacz autorko, ale grubo przesadzasz Ja rozumiem, że ślub był dla Ciebie wielkim i waznym przeżyciem, ale niekoniecznie taki już był dla Twoich gości. Każdy się pobawil i wrócł do swojego życia. I npewnie nie ma czasu na oglądanie zdjęć, wysyłanie podziękowań, Ja też w tym roku wyszłam za mąż - też rozdawałam gościom płytki ze zdjęciami - fakt, że większośc się potem odezwała, ale nie mam żalu do tych którzy milczą,

Gość grfgfdgfd
ale jestescie uszczypliwe piszac o tym ze dla gosci to bylo po prostu jakies tam wesele. chyba zazdrosciecie bo albo nie macie faceta, albo kasy na zrobienie wesela

Byłoby ładnym gestem odpisać parę miłych słów i podziękować za zdjęcia. Ale na miłe gesty stać już niewiele osób co widać chociażby po tym forum;)

Dokladnie! Wszyscy tak chcieli dostac fotki, bo fotograf strzelal wszystkim, nie tylko parze mlodej. i zeby nie bylo, ze oczekuje na tym forum jakiegos pocieszenia czy co! po prostu z tych wszystkich komentarzy cos tam mozna zawsze wyskrobac

Gość domi nika
skoro fotograf robił zdjęcia wszystkim to ludziom bardziej zależało na zdjęciach, na których oni są. Obejrzeli i tyle, a Ty oczekujesz, że Twoim weselem będa się ludzie jeszcze rok zachwycać.

To Ty masz się zachwycać zdjęciami a nie goście :) Obejrzeli - nie pochwalili to mówi się trudno i żyje dalej. Owszem mogli przedzwonić,ale szczerze to ja wolałabym by milczeli niż by mieli fałszywie dziękować "ładnych "zdjęć.

Gość ło matkoooooooooooooo
jak dla mnie przesadzasz

Gość dfgghhh
a moze im sie nie podoba i nie wiedza co ci napisac a niechca sciemniac ze piknie wiec nic nie pisza

Gość wdhiwjk
Po otrzymaniu takich zdjęć kulturalny gość powinien napisać chociaż maila z podziękowaniami. To przeciez oczywiste - nie ma sie nad czym zastanawiać.

Gość mi akurat nie chce sie
oglądać zdjęć z czyjegoś ślubu. 1000 zdjęć z parą młodą jak tańczą, 1000 jak zakładają sobie obrączki, 1000 z oczepin i jeszcze innych w cholerę i z pleneru. Nie interesują mnie jakoś cudze zdjęcia, wiem jak wyglądał ślub i wesele i jakoś nie mam ani czasu ani ochoty by jeszcze oglądać zdjęcia. No ogólnie powiem, że mam gdzieś cudze zdjęcia. Ja ze swojego ślubu i wesela pokazywałam zdjęcia jak ktoś był np w odwiedzinach i sobie tego życzył lub jak ktoś do mnie napisał czy przesłałabym zdjęcia ze ślubu ale nikomu na siłę nie wciskałam zdjęć żeby jeszcze liczyć na zachwyty. Wiem, ślub ważny dzień w życiu ale dla młodych, ewentualnie jeszcze dla rodziców ale szczerze powiedziawszy gości nie interesują wasze zdjęcia. Najbardziej mnie jeszcze rozwala jak na spotkaniach rodzinnych młodzi włączą film z wesela, który obejrzeli już ze 100 razy i zamiast posiedzieć i pogadać z rodziną to zachwycają się oglądając 3 godzinny film, z przygotowań, z kościoła, z wesela i zabaw... No jakoś wolałabym te 3 godziny poświęcić na rozmowie, zwłaszcza ze rzadko się widujemy niż na oglądaniu nudnego filmu, gdzie byłam na ślubie i weselu i wiem jak to wyglądało i nie jest mi potrzebny do tego film, żeby sobie przypomnieć :o A z przygotowań młodych to dopiero nuda :o Mimo iż sama miałam ślub, miałam fotografa i kamerzystę ale mam troję oleju w głowie i jak ktoś nie ma ochoty oglądać naszych zdjęć czy filmu ze ślubu to nie wciskam nikomu na siłę, jak ktoś chce to prosi o zdjęcia czy film, jak nikt nic nie mówi to chyba logiczne, że ma to gdzieś.