Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7 tyg. z inicjatywy

Jak rozchulac laktacje;(

Polecane posty

Gość 7 tyg. z inicjatywy

Jak skutecznie rozchulac laktacje laktatorem...? Prosze nie pisac ze najlepiej zrobi to maluszek..wiem o tym ale karmie go butelka od poczatku i ciezko by mu teraz bylo ssac piers. Do tej pory bylo ok.raz czy 2 mialam kryzys, no ale wtedy moj synek jadl mniej, teraz ma 10 tyg.i potrzebuje na jedno karnienie 160-180ml co 2h, no i od 2 dni mam kryzys i nie moge sie wyrobic z produkcja;/ Dzisiaj chyba bede mu wkoncu musiala podac mm.. chociaz ubolewam nad tym, kupilam je w razie W ale mialam nadzieje ze to w razie W nie nastapi. Dziasiaj siedze przy laktatorze co 2h ale slobo mi to idzie;(

Gość zzaa
Ale może choć spróbuj podać pierś -co ci szkodzi.

Gość herbata bocianek
pij herbate na laktacje bocianek z medeli mi pomogla, wieczorem karmi w nocy mialam nawal, a tez myslalm ze juz mm

Gość opowiesci mamy gaski
Nie lam się kobitko! Ja nie mialam pokarmu w ogóle i rozhulalam :) laktator,laktaotor i jeszcze raz laktator!!! A oprocz tego po sciagnieciu laktatorem przystawiaj dziecko, nic mu się nie stanie jak się chwilke pomeczy ;) laktatorem sciagasz max20% tego co masz w zapasie więc nie sugeruj się iloscia :) pij duzo i odzywiaj się odpowiednio! U mnie kazde ograniczenie jedzenia konczylo się zanikiem pokarmu. Herbatki z hippa też mi pomagaly! Glowa do góry :)

Gość A dlaczego karmisz butlą
od początku a nie dawałaś cycka?

Gość Może odpowiem
poczytaj o metodzie 7-5-3 albo 3-5-7, nie pamiętam. Czytałam tu na kafe że podobno działa. Ja nie stosowałam.

Gość 7 tyg. z inicjatywy
przystawialm synka dzisiaj na chwile 3 minuty i zaczal marudzic, z racji jedzenia z butli lapie sutka plytko, pije herbatki Hipp od dluzszego czasu, jeszcze pare dni temu sciagalam 300ml w 0,5h i kolejne 100 w nastepne 0,5h a dziasij..oj ciezko ciezko.. i tak mysle, wlasnie 3dni temu bolala mnie glowa caly dzien, jadlam mniej bo nie mialam apetytu, wczoraj znowu biegalam po miscie tez malo zjadlam i pewnie dlatego mam ten kryzys;/ ostatnio jakas dziewczyna pisala tutaj ze tak rozkrecila sie laktatorem ze z jednej piersi potrafila 300 ml sciagnac tylko nie napisala jak tego dokonala

Gość anfa2
ja tez nie karmilam piersia od poczatku,a to dlatego ze na szpitalu dostal butelke i piersi nie chcial:-( walka byla,byl placz,w koncu pomogly kapturki-syn nie zauwazyl roznicy;-) teraz radzimy sobie juz bez nakladek.A co do pobudzenia laktacji polecam herbatki hipp kilka razy dziennie,zdrowe odzywanie,picie 1,5 l dziennie i sciaganie laktatorem metoda 7-5-3 na zmiane z kazdej piersi conajmniej co 2 godziny,nie poddawaj sie i walcz,bo warto!

Gość 7 tyg. z inicjatywy
nie nie poddawac sie nie zamierzam..dzisiaj powiedzialam ze chociaz mialabym siedziec caly dzien przy laktatorze..zeby przywrocic wszystko do normy to bede siedziec, ja z kolei na poczatku nie umialam go przystawiac, wiec zeby nie byla glodny zaczelam dokarmiac butla, karmienie piersia bylo dla nas obojaga bardzo meczace..synek wisial na piersi czasem i poltorej godz.i dalej byl nienajedzony bo w miedzy czasie czesto zasypial i tak w kolko, nie moglam sie ruszyc nigdzie, laktaror okazal sie zbawienny, maly najedzony i zadowolony ja miala troszke czasu i no i tak zastalo, na poczatku strasznie sie przejmowalam ze nie karmie piersia ale potem przestalam bo w koncu najwazniejsze ze jadl moje mleko, no i plusem tez bylo ze partner moj go nakarmic;)

Gość 7 tyg. z inicjatywy
nie lubie karmi, ale zrobilabym wszystko dla dobra laktacji;)

Gość anfa2
sprobuj z kapturkami sylikonowymi go przystawiac,dodatkowo sciagac pokarm z drugiej piersi.Moj synek tez z poczatku ciagnal po 1,5h zdazalo sie tez dluzej,wynikalo to jak sie pozniej dowiedzialam z checi bliskiej wiezi z mama,po prostu brakowalo mu tego co bylo w brzuszku;-)

Gość 7 tyg. z inicjatywy
anfa maly pieszczoszek? mam kapturki od kolezanki jeszcze ich nie probowalam, ale chyba czas najwyzszy...;)

Gość 7 tyg. z inicjatywy
zalozylam kapturki na sutki i maly ciumkal, jednak mam watpliwosci czy robi to mocniej niz laktator;P dokarmilam go resztka z butelki i nie marudzil wiec chyba troszke zjadl, ale mleka dalej dretwo;(

Mam już drugie dziecko i odkryłam sekret głębinowej studni mleka. Otóż gotuję sobie rosół. Żadne Karmi nie jest w stanie tak rozhulać mleka jak gorący rosołek z kurki:)

Gość 7 tyg. z inicjatywy
znowu przystawilam malego do kapturkowego sutka i maly z piersi jadl mi poltorej godz.i nie jestem pewna czy zjadl na tyle by byc syty, z butli to chociaz wiem ile zjadl i ze wystarcza mu to na te 2-2,5h, nie wiem jak to bedzie tej nocy, zawsze dawalam mu kolo 21 170-180 ml i przesypial 7h a dzisiaj nie wiem jak to bedzie, caly czas sie bronie przed tym mm.. nadal jest oryginalnie zamkniete

Gość Może odpowiem
tak to już jest z karmieniem piersią - nigdy nie wiadomo ile dziecko zjadło :) i dziecko w nocy budzi się dużo częściej niż dziecko karmione butlą. WIęc po prosto to już twoja decyzja. Fajnie że załapał osłonki to już krok do sukcesu.

Gość mamakarmiącapiersią
żeby wiedzieć czy dziecko zjada wystarczająco dużo trzeba obserwować przyrosty a w poszczególnych karmieniach to nie jest ważne. Koło 2-3 miesiąca życia powinny unormować się karmienia co ok. 2-2,5 godziny, później co 3.

Gość anfa2
Dokladnie,jest malym pieszczoszkiem :-) ale nie zabraniam mu,z racji ze studiuje dziennie, wiec tez odciagam mleko, ale zawsze kiedy moge karmie piersia, on potrzebuje wiezi I ja tez;-) spimy sobie razem,bo jestem zdania ze niech maly chociaz czuje moja pelna obecnosc w nocy. Maz ma prace wyjazdowa,wiec jest tylko na weekendy I z synkiem mamy cale lozko dla siebie:-D a z oslonkami super ze ci sie udalo, wiem ze to uciazliwe,ale z czasem sie oduczy,moj maluszek ciagnal przez oslonki do 4mc, teraz juz miesiac jestesmy bez,wiec jak juz twoj skarbek bedzie wiekszy sprobuj mu czasem dawac piers bez oslonki,wiadomo z poczatku bedzie protestowal,ale po jakims czasie nie zauwazy roznicy.Dobrze tez robi karmienie na zmiane, jak przestanie na chwile ssac przystawiaj do drugiej, a przy laktatorze nawet jak nie leci to trzeba odciagac, bo wowczas wysylany jest impuls ze trzeba wiecej wyprodukowac.Osobiscie wole karmic piersia, bo odciaganie sprawia mi bol, ale tez nie wiem jak dlugo pociagniemy piersia, bo malutki za niedlugo powita na swiecie dwa zeby;-) Aha,prawie zapomnialam jak zasypia przy piersi to mozesz delikatnie szturchac po policzku, u mamy przy piersi czuje sie najbezpieczniej;-) rosolki gotowala mi mamusia, ale na wolowinie,dodatkowo pilam tez sok jablkowy,z tym ze jesli mial 100% rozcienczalam pol na pol-tak mi na szpitalu powiedzieli.

Gość prosze_o_oddpowiedz
autorko, a ile ml mleka sciagasz laktatorem na dobe?