Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala lila

Ex nie chce oddac pieniedzy moim rodzicom

Polecane posty

Gość ankokociczka
Czyli można powiedzieć, że wynajmował u Ciebie lokal za odstępne w wysokości połowy Twojego czynszu do spółdzielni?

Gość ala lila2
mozna w sumie tak powiedziec

Gość porannarosaaa
i tak nie wygrasz.... szkoda czasu na sadzenie sie i kasy na prawnikow... twoje mieszkanie, twoj czynsz, twoj obowiazek... o koniec. prawnik ci powie to samo.

Gość ala lila2
wydam na prawnika, bo tu nie chodzi o kase ale sam fakt jaki z niego oszust, wydam i drugie tyle co mi jest winien ale jemu nie odpuszcze

Gość ankokociczka
A ja myślę, że masz szansę wygrać, jeśli udowodnisz, że to faktycznie dług, a masz na to szansę, jeśli ex przyzna, że taka właśnie byla między wami umowy, on ją przyjął i wie, że jest coś winien. I od razu wiedział, że rodzice płacąc rachunki oczekiwali od niego zwrotu jego połowy i zgodził się na ten układ. Ale wtedy przyjdzie skarbówka, bo wynajmowałaś bez umowy :). Tak serio, to uważam, że powinnaś żądać tylko opłaty za rachunki, bo to on zużył, a czynsz płacisz sama dla siebie. Niby że mogłaś nie płacić?

Gość porannarosaaa
Max Zander vel Klaun - zgadzam sie w 100% :D

Gość ala lila2
nie mieszkal tam wiec powinien tez placic czynsz. jak rozumiem majac mieszkanie gdy bedzie sie do mnie wprowadzal mezczyzna mam wciaz ja placic tylko za czynsz, bo to moje mieszkanie i i tak bym placila? a on by placil gdzie indziej gdyby u mnie nie mieszkal. no wyglada na to ze zostalam sponsorką. bylam z żigolakiem:) na wszystko kase probowal wydebic,

Gość ala lila2
no mieszkal a nie: nie mieszkal, sorka ide do prawnika postanowilam, moge dac znac co mi powie :)

Gość chmurka78928292
CZYNSZ MA PŁACIĆ TEN KTO JEST ZAMELDOWANY! NIEZAMELDOWANE NIE MAJĄ TAKIEGO OBOWIĄZKU, wiec przykro mi bardzo ale jestescie w dupie! i tak wydaje mi sie ze ten temat to marne prowo.

Gość kdsmjfdklsfd
zaplacisz za porade stowke, a jak bedziesz chcala zalozyc sprawe z powodztwa cywilnego to i tak przegrasz. przegrany pokrywa koszty procesu, jakies 6 stowek w plery.... zastanow sie czy ci sie to oplaca

Gość ala lila2
spoko, zobaczymy co mi powie radca prawny, a jak powie jak ty znajde inny sposob by to on byl w dupie

Gość porannarosaaa
niesety w polskim prawie zwiazki konkubinackie nie mają zadnych podstaw prawnych i po rozstaniach nie mozna zadac ani zadbych alimentów na siebie ani niczego. nawet jesli byliscie ze soba 20 lat i wspólnie urzadzaliscie mieszkanie i wszystko wspolnie to i tak według prawa to wszystko jest własnoscia własciciela mieszkania... a sprawy o to ze "komoda jest moja a telewizor twój" ciagna sie latami czesto bez zadowalajacych rezultatow.

Gość porannarosaaa
to samo tyczy opłat.

Gość ala lila2
tylko ze on sie zaoferowal ze odda te pieniadze, co mam w mailach czy to byly pieniadze na czynsz, czy na garnitur nie ma znaczenia

Gość porannarosaaa
widze ze jestes uparta. Skoro masz na tyle kasy na zbyciu zeby latac po prawnikach, idź. Ale tracisz tylko czas. prawnik powie ci to samo.

Gość maile to nie dowód
ja sama dałam sie oszukać,moja kiedyś bliska osoba jest mi winna kase,ale nie mam umowy wiec ....przepadlo:(

Gość 111100 o o o o o
tylko ze on sie zaoferowal ze odda te pieniadze, co mam w mailach czy to byly pieniadze na czynsz, czy na garnitur nie ma znaczenia xxxx zaoferował a teraz się rozmyślił, jestescie w dupie i nie wygracie

Gość porannarosaaa
szczerze to skoro juz tak sie upierasz, to przysznam sie oficjalnie że ja w podobny sposób wyjebałam na kasie mojego exa... Było to juz pare lat temu i moze nie jestem z tego dumna, ale dlatego wiem co pisze ;p Mój ex wziął mi kredyt 2000 zł na remont pokoju i kupno nowych mebli, wersalki itp. Umówilismy sie ze bede mu oddawała po 100 co miesiac. Po roku czasu rozsalismy sie, ja wtedy oddałam mu tylko ok 1000 zł bo czasami nie miałam kasy zeby mu dac lub dałam mu mniej niz 100, i stwierdziłam ze mam go w dupie i przestałam płacic. mebelki oczywiscie stały u mnie ale nigdy nie mieszkalismy razem (urzadziłam sobie pokój w mieszkaniu rodziców) no i mój ex rorzucał sie o to strasznie, nawet któregos dnia, przyjechał pod moja nieobecnosc z kolegami i jak moja głupia matka go wpusciła zaczał mi wynosic te meble z domu! Na szczescie wróciłam do domu i zadzwoniłam na policje, która mimo jego "dowodów" ze to on kupił te meble a ja mu ich nie spłaciłam musiał je wnosić spowrotem bo inaczej pojechałby na 24 h na komisariat. Potem zaczął się sądzić, mimo tego ze prawnik mu to odradzał, a na sprawie go wprost wysmiałam, że nic takiego sobie nie przypominam, że umawialiśmy sie na spłate całego jego kredytu, dlatego ze moje meble kosztowały tyle ile mu oddałam a reszte on rozwalił na bzdury i ja mu za to nie oddam. Idiota nie miał nawet rachunków na to ile tak naprawde te meble kosztowały dlatego sędzia z politowaniem dla mojego exa oddalił sprawe. Mimo, że 6 osób w tym jego rodzice poświadczyli, ze on wydał cały kredyt na moje mebelki. I jeszcze stracił kase na koszty sądowe. Dlatego idź do sądu! A twój ex będzie płakał ze smiechu, ze dałas sie tak wyjebać. Trzebabyło brac kase od razu a nie utrzymywac dziada rok czasu.

Gość Ralina ran
ja mysle ze jeszcze ty bedziesz miala problem bo on w twoim mieszkaniu mieszkal bez zameldowania.a sad napewno zada pytanie co to za dlug i w jaki sposob powstal

Jak chcesz możesz się na nim zemścić ale nie widzę szanbs na odzyskanie forsy w ten sposób:P.To chyba że urządzisz coś większego:P.Przykładowo gdybyś obaliła rząd i zyskała pozycję dyktatorki to by już musiał sie liczyć z konsekwencjami:D.

Gość ala lila2
porady prawne ze hoohoo, nie ma obowiazku meldunku, mozna mieszkac bez meldunku ile sie chce a ty jestes zlodziejka, nie splacilas go za meble i zadowolona nie wiem czym sie chwalisz przywoitosc obce slowo dla wielu osob wspolczesnie, szkoda

Gość Kochanka Franka
Nie ma meldunku,nie ma umowy więc za co gość ma płacić? Tak ci powie adwokat a potem sędzia.W mailu napisał ze kasę odda żebyś mu dała św spokój i w ten oto sposób możesz możesz pocalowac w kant dooopy.

Gość 111100 o o o o o
ale nie mialas z nim umowy zawartej, a mieszkal! zreszta jak ktos przebywa u ciebie co najmniej 3 miesiace to musisz to zglosic do administracji deklu!

Gość tak i owaka
prawda jest tez taka, ze gdyby sie staral splacac ten dlug to bym mu go umorzyla, bo teraz dobrze mi sie wiedzie, Ja po prostu nie rozumiem ludzi...tyle w tym temacie

Gość ludzie ale wy macie problemy
czysta polska mentalnosc. autorka zadala konkretne pytanie, a wy robicie analize, co jak dlaczego. ona przeciez wszystko napisala! facet prosiak bez honoru! zyl na kosztach laski, wiedzial, ze musi splacic! na miejscu twoim autorko tez bym poszla do prawnika, nawet jakbym miala nie wygrac. narobisz mu za to tyle wstydu ze szok! ja pierdziele. moj byly tez pozyczyl ode mnie jak bylismy razem 8 tysiecy i do tej pory ich nie zobaczylam. po kilku latach sie odezwal jak znalazl mnie online, ze fajnie wygladam, pierdu pierdu, czy moze sie spotkamy. napisalam mu: bardzo chetnie, jak na spotkanie przyniesiesz mi kase co mi wisisz. stwierdzil, ze kasa w zwiazku jest spolnai nie ma pozyczania i oddawania i ludzi w potrzebie sie wspomaga :D oczywiscie sie nie spotkalismy

Gość ala lila2
nic nie musze zglaszac do administracji 111000 ty jestes dekiel skoro tego nie wiesz. do kogo mam zglaszac jak ktos mieszka w moim domku jednorodzinnym wg ciebie? administracji nie ma, to do kogo? niestety poziom zero tylu ludzi tutaj (nie wszystkich oczywiście) mnie az poraza, normalnie nie spotykam tylu głupiomądrych przeraza mnie tez ilośc chamskich odzywek typu ty deklu- na zywo chyba bys sie tak nie odezwala/odezwal przez neta odwazni frustraci, którzy się cieszą że mogą komuś pojechać by poczuć się choć chwilę lepiej ze sobą zadałam pytanie, myślałam że ktos może mi coś doradzić tymczasem otrzymałam pełno idiotycznych porad, które nie mają nic wspólnego z prawem (ulubione muszę płacić podatek od tego że ktoś się ze mną składa na rachunki i koneiczność zgłaszania do administracji że mieszkam z kimś od 3 miesięcy) kolejna mądra nie spłaciła chłopaka, który pożyczył jej na meble. złodziejka zwykła, inaczej sie to nie nazywa, ale pewnie uwaza ze jest taka sprytna. a ja zalatwie sprawe po swojemu i pojde do prawnika i tak do jeszcze jednej kolezanki ktora nie rozumie ludzi: umozyłabym mu dług gdyby wykazal minimum checi dobrze m isie wiedzie i nie ptorzebuje tak bardzo kasy- ale dlaczego moi rodzice maja finansowac darmozjada? spadam stad bo tu poziom zero l

Gość tak i owaka
skoro tak Ci sie dobrze powodzi to oddaj pieniadze rodzicom przeciez jemu i tak bys umorzyła...Glupia byłas a za bledy sie placi wiec czego tu teraz szukasz? darmozjada? trzeba było nie brać do domu kogos kogo dobrze nie poznałaś masz za swoje i tyle!!