Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość ()

Rosjanie dali pieniądze na „Pokłosie

Polecane posty

Gość ppppppppppppp
no i poszla gdzie ondziej obrazac polakow i stawiac zadania:D

Tym razem to znowu ja! 100% racji ale powiedz to takiemu przypadkowi to się jeszcze cieszy a część to czysta prowokacja

Gość ppppppppppppp
tym razem to znowu ja.... ale przeciez nie musz tego chamstwa znosci ty zapewne tez bo wydaje mi sie ze jestes zydem. Wiec prosze wracac do swoich i no problem dla wszystkich.

Gość ppppppppppppp
i powiedz w ktorym momencie ta koleznka zostala tutaj obrazona??? Dlaczego musicie tutaj mieszkac w polsce??? Nie podoba wam sie w izraelu czy jak???? Nie rozumiem filmow typu poklosie bo rowniez mozna zrobic film o zlych zydach a takich nie brakuje, ba najwiecej kolaboratow bylo w lasnie wseod zydow, a najgorszymi katam byli wlasnie zydzi wiec o co biega??? Ku czemu sluzy ten film????

Gość kącik wartościowej poezji
Szymborska Wisława Lenin Że w bój poprowadził krzywdzonych, że trwałość zwycięstwu nadał, dla nadchodzących epok stawiając mocny fundament - grób, w którym leży ten nowego człowieczeństwa Adam, wieńczony będzie kwiatami z nieznanych dziś jeszcze planet. (wiersz pochodzi z tomiku DLATEGO ŻYJEMY, wyd. II, wydawnictwo Czytelnik 1954 rok)

to bylo do mnie z ta ryza maupa:D " 11:26 [zgłoś do usunięcia] ppppppppppppp Nie rozumiem filmow typu poklosie bo rowniez mozna zrobic film o zlych zydach a takich nie brakuje, ba najwiecej kolaboratow bylo w lasnie wseod zydow, a najgorszymi katam byli wlasnie zydzi wiec o co biega??? Ku czemu sluzy ten film????" xxx no wlaśnie, nie rozumiesz. pomijam tu w tym momencie stronę artystyczna i merytoryczna tego filmu (nie widzialem go)...załóżmy że film jest dokumentalny i przedstawia jakąs obiektywną prawde, udowdnioną ze polacy zrobili jakąs krzywde żydom. stosując mechanizm odpowiedzialnosci zbiorowej (tzn zamordowano nie tylko kolaborantów z nkwd ale całą ich rodzine , z gwałtami na córkach, zonie i rozkradzneiem majątku włącznie) ... i teraz pytanie po co o ty m mowic? bo sie powinno mowic! czarne karty polskiej historii wymagają wyjaśnienia. bez atakow typu antypolskie, zdrada!!! poprostu...wyjasnic, prowadzić normalny dialog, stalo się i chuj./... xxx podobnie z tymi kartami historii polski ktore tak bardzo lubimy podkreslac na kazdym kroku tj krzywda na narodzie polskim ze strony innych panstw./narodow/nacji.....np agresja i zbrodnie niemców i ruskich w czasie II wojny światowej, wspołpraca żydów z nkwd ...zbrodnie na wołyniu dokonywane przez ukrainców na polakach i przez polakow na ukraincach!!! w ramach odwetu...Również stosowano odpowiedzialnośc zbiorową...cierpieli niewinni ludzi, cywile, jak zawsze w czasie każdej wojny najbardziej. xxx normalny dialog, bylo, minęlo...rozmawiać i wyciągnąc wnioski. czy to takie trudne????

Gość ppppppppppppp
Moim zdaniem bardzo trudne. Po co rozdrapywac sprawy ktore sa ciezkie i trudne. Tym bardziej ze mnie to niedotyczy bezposrednio bo jestem za mloda zeby uczestniczyc w tamtych wydarzeniach. Ja nie chce rozdrapywania i obwiniana na nowo co kto komu i po co. lepiej zajac sie tym co teraz. Wszyscy wiemy ze mordy byly, ze byla wojna ze bylo zle. Tylko po co w mlodych ludziach zaszczepiac tego typu rzeczy? Nie uwazasz ze dzieki temu filmowi tworzy sie nowe zale, pretensje i obwinianie???? Zobacz gdyby nie ten film na tym forum nie ylo by tej dyskisji o wzajemnym obwinianiu sie???? A tak wy obwiniacie polakow my sie bronimy i znowu do niczego to nie prowadzi.

Gość ppppppppppppp
znaczy sie ze rudy jestes???:D

Gość grzechg-fgm.
Władysław Pasikowski, być może chciał nakręcić sobie kontrowersyjny film i tyle, no i zarobić, no i wywołać „artystyczne poruszenie. Ale „banda Michnika, jak ją pieszczotliwe nazywa Dawid Wildstein, ostrzyła sobie pewnie zęby i pióra na ostrą, bezkompromisową debatę o czarnych kartach naszego kołtuńskiego narodu. Jedwabne jeszcze raz, ale już tak na całego, z dobiciem watahy. Taki mógł być zamiar, bo ile się naprężali, żeby zdobyć kesz na produkcję tego gniota, i mam tu teraz na myśli tylko fatalny scenariusz, drewniane, sztuczne postaci, fatalny dźwięk i obraz. Ale zanim powstało "Pokłosie", a czas teraz biegnie nieubłagalnie szybko, narracja poprawnych się skończyła, brakuje słów, motywacji i brakuje kasy! Agora pada, TVN się zwija, ludzie jacyś tacy jeszcze głupsi, niż kiedyś. Nie kupują już Czerskiej, nie słuchają już Czerskiej, po prostu odwrót, po prostu Zmierzch. Zmierzch w naszym polskim wydaniu.

Gość by san quentin tarantino
Maciej Stuhr solennie zapewnia w wywiadach, że chciał tylko dobrze. Jeśli tak, to trudno się oprzeć wrażeniu, że wbrew własnym intencjom przychodzi mu robić za pożytecznego idiotę. Być może jednak powody są inne. Być może aktor wreszcie zrozumiał, że w showbiznesie czy ogólniej w pop-kulturze bez pewnych antypolskich serwitutów wejście do prestiżowej ekstraklasy (co oczywiście przekłada się na finanse) jest po prostu niemożliwe.

" 12:19 [zgłoś do usunięcia] ppppppppppppp Moim zdaniem bardzo trudne. Po co rozdrapywac sprawy ktore sa ciezkie i trudne. Tym bardziej ze mnie to niedotyczy bezposrednio bo jestem za mloda zeby uczestniczyc w tamtych wydarzeniach. Ja nie chce rozdrapywania i obwiniana na nowo co kto komu i po co. lepiej zajac sie tym co teraz. Wszyscy wiemy ze mordy byly, ze byla wojna ze bylo zle. Tylko po co w mlodych ludziach zaszczepiac tego typu rzeczy? Nie uwazasz ze dzieki temu filmowi tworzy sie nowe zale, pretensje i obwinianie???? Zobacz gdyby nie ten film na tym forum nie ylo by tej dyskisji o wzajemnym obwinianiu sie???? A tak wy obwiniacie polakow my sie bronimy i znowu do niczego to nie prowadzi." xxx bo takie sprawy w polakach siedzą. i nie tylko polakach. tzw odpowiedzialność za poprzednie pokolenia nie znika. ja osobiście nie widze powodów abym mial się czuć winny i kogokolwiek przepraszać za to co polacy zrobli w jedwabnem i okolicach....tak smo jak nie oczekuje przeprosin i poczucia winy od moich rówieśników z niemiec czy rosji. xxx zrównoważony dialog o tym co polacy wycierpieli od innych i o cierpieniu jaki wywołli u innych może pomóc.... xxx idealny jest przykład wołynia. kwestia tamtych wydarzeń jest przemilczana....czemu>????? bo ukraina to polska potencjalna strefa wplywów i w inrteresie polski sa dobre relacje z ukrainą i jej wescie do ue/nato czyli oddalenie od rosji. w kazdymr razie t co tam z polakami robiła upa , z reszta nie tylko upa ale ogólnie sprzyjające faszyzmowi, skrajne prawicowe, narodowe formacje to się włos jeży na głowie. i o tym sie powinno mowić ale nie tylko oskarżac, mowić również o akcjach odwetowych polaków....podczas których wykazywano się okrucieństwem wobec , czesto, bogu ducha winnych cywili, nie mających wiele wspolnego z działalnościa upa

Gość true prawda
możesz nie czuć się winny ale jeszcze za to zapłacisz żywą gotówką - po to cała ta nagonka

Gość zgadzam_się
to tylko kwestia czasu