Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ula z.

Dobry podkład matujący

Polecane posty

Gość ula z.

Polećcie mi proszę jakiś dobry podkład matujący firmy która nie testuje swoich produktów ani ich składników na zwierzętach ( czyli proszę mi tu nie wyjeżdżać z żadnym Max Factor, LOreal, Rimmel czy Maybelline ). Podkład najchętniej do 30-40 zł.

Gość hjgtyh
nie wiem czy to jest testowane czy nie, ale matujaący bardzo polecam revlon

podkładu nie znam dobrego ale za to jeśli masz tłustą cerę to polecam minerlany puder matujący Mariza. Na prawdę udany kosmetyk

Gość Urlika
Matujący, tani - 15zł, ale bardzo dobry, firmy "AA", jedyny minus - nieciekawy zapach.

Ten z AA matuje na 3 godziny. Czasem lepsze sa juz podkłady które w nazwie nie mają matujacy, a lepiej działaja. Mówisz nie rimmel bo testowane, rimmela miałam wake me up rozświetlający a lepszy był dla cery tłustej niz matujace

a zapomniałam napisać że matowił mi cerę na te 7 h minimum, a miałam strasznie tłustą cerę

Gość ula z.
Po kolei : Hjgtyh - podkład Revlona jest testowany na zwierzętach więc nie wchodzi w grę. Pinaowca - Polecasz mi produkt jakiejś nieznanej nigdzie firmy kosmetycznej, z siecią konsultantek. Czyżbyś sama była jedną z nich ? ;] To może mi napiszesz więcej o tej firmie, polska czy nie polska ? Jak testuje swoje kosmetyki i ich składniki ? Urlika - Podkład AA Oceanic, ma słabe recenzje w internecie, poza tym są rozbieżne wersje odnośnie testów na zwierzętach. Mariiika- Nie upieram się że podkład ma mieć w nazwie matujący, może być jakikolwiek inny byleby dobrze spełniał swoją funkcję, ale tak jak napisałam na początku nie polecajcie mi niczego co było testowane na zwierzętach.

Gość Serdecznie polecam
Unigrunt firmy ATLAS

Gość ula z.
Bardzo śmieszne, wiesz ;]

Gość ula z.
Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ? Usłyszałam o podkładzie Gosh, X-Ceptional Wear, może któraś używała ?

A w jaki sposob testuje sie na zwierzetach podklady matujace? Szczerze to nie interesuje mnie to, czy firmy testuja cos na zwierzetach czy nie. Nie mam na to wplywu. Ja uzywam od 10 lat podjladu max factor i jest idealnie matujacy

Gość ula z.
Firmy nie mogą testować gotowych kosmetyków, przynajmniej nie na terenie UE ale mogą testować składniki tych kosmetyków lub kupować gotowe już testowane od laboratoriów. Kwestii składników już prawo nie reguluje. Jak to nie masz wpływu na to czy firma testuje składniki kosmetyków czy nie ??? Wiesz co to takiego bojkot konsumencki ? Ja go właśnie przeprowadzam, nie kupuje od firm które wyrządzają krzywdę zwierzętom, wspieram te etyczne i uczciwe. Myślisz że co by się stało gdyby większość użytkowniczek kosmetyków marki max factor zainteresowała się kwestią testowania przez nich kosmetyków i zaczęła się temu sprzeciwiać ? Firma musiałaby zmienić swoją politykę bo inaczej straciłaby klientki. Przez to że ty i twoje kolezanki zlewacie ten temat to nigdy nic sie nie zmieni.

ja używam 2 podkładów estee lauder double wear i max factor lasting performence. Oba bardzo sobie chwalę. Nie interesuje mnie czy testują na zwierzętach czy nie

Gość ula z.
Hgg, to po co wypowiadasz się w wątku w którym pytam o podkłady nietestowane skoro temat Cię ani nie dotyczy ani nie interesuje ??? Kompletnie tego nie rozumiem.

Gość xxxxxxxxvvvvvvvvvvvv
DERMACOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! złotej tubce! rewelacja, nawet jak nie zmyjesz po ciezkim dniu, gdy wrócisz pózno, z rana dalej jestes namalowana! tuszuje blizny, przebarwienia itp. serecznie polecam

Gość Kamira1
Mój ulubieniec to podkład matujący z Annabelle Minerals. Bardzo długo twarz pozostaje matowa dodatkowo ma świetne krycie.

Gość gość
podkład really me z miss sporty jest fajny :) to nowość, ale wygodnie się go nakłada i jest sporo pozytywnych opinii :) ja go właśnie testuje i też jestem zadowolona

Gość Annkakak
To ja wam polecam Bikor i puder Tokyo Translucent nie zawiera talku, jest tylko z naturalnych składników i wiem że dla niektórych z WAs to też istotnie nie jest testowany na zwierzętach! A poza tym dodatek oleju z róży rdzawej świetnie odżywia i nawilża cerę

Gość gość
Osobiście polecam ci moje najnowsze odkrycie i markę Kontigo. Zamówiłam sobie super podkład matujący właśnie, ceny mają bardzo dobre moim zdaniem a wybór kosmetyków ogromny. Z resztą zobacz kto markę rekomenduje- modelki z Top Model. https://kontigo.com.pl/

Gość gość
dobry, matujacy za ok 30 zl na allegro REVLON Colorstay do cery tlustej/mieszanej. w swoim zyciu mialam srtki podkladow i ten moge z reka na sercu polecic

Gość Mannalla
Ja zdecydowanie wolę dołożyć i mieć dobrej jakości kosmetyk - Tokyo jest właśnie takim. Mam go i nie żałuję wydanych pieniędzy, efekt na co dzień jest super! Fajnie matuje i ma się uczucia, że nałożyło się na twarz tone kosmetyków!

Gość gość
Zadowolona jestem z podkładu Christian Laurent, daje naturalny efekt, nie ma maski na twarzy i jak na razie nie widzę żeby mi jakoś skórę alergizował.

Gość gość
Mąka ziemniaczana na pysk fajnie matowi.

Gość gość
gość dziś WYPERIDALAJ kuuuvro z tym spamem!!! Jakie go musi być GÓOOWNO, że tak natrętnie i żałośnie musi się reklamować? :O

Gość malinkasabinka8
Mam cerę tłustą i mało który podkład matuje moją skórę na długo. Najlepiej u mnie spisuje się podkład matujący z eshopannabelle. Daje aksamitne wykończenie i co najważniejsze nie podkreśla porów. https://www.eshopannabelle.com/pl/10-podklady-matujace

Gość rozalia5666
Kupiłam Matt My Day Eveline z ciekawości, szczerze mówiąc spodobało mi się opakowanie, także wzięłam go do przetestowania. Nie sądziłam, że zostanie ze mną na dłużej, to naprawdę dobry podkład matujący, nie musiałam nic poprawiać w ciągu dnia, spokojnie do 8 godzin się utrzymuje.

Gość Michasia

Na skórze wychodzi dokładnie to jak się czuje środek ciała, jeżeli masz zaburzoną gospodarkę hormonalną to wysypuje Ciebie - calkiem proste. WIęc musisz zadbać o siebie, aby kondycja skóry byla dobra. 
Jeżeli już masz używać czegoś na cerę to może podkład kryjący, czy matujący? Ja akurat polecam kosmetyki Annabelle Minerals 
https://www.eshopannabelle.com/pl/10-podklady-matujace