Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kabukara

Piękna cera po oliwce HIPP

Polecane posty

Gość Kabukara

Chciałam się podzielić moim ostatnim odkryciem, którym jestem po prostu zachwycona, mianowicie mimo, że mam tłustą cerę ze skłonnością do niespodzianek (a mam już 27 lat) skusiłam się ostatnio (zachęcona prze z koleżankę z pracy, która mimo 50-ki na karku cieszy się piękna skórą) zastosować na twarz oliwkę dla dzieci. Wybrałam HIPP, ponieważ ma najmniej skomplikowany skład, a właściwie ma tylko naturalne składniki, nie licząc tej nieszczęsnej substancji zapachowej, ale i tak jest najlepsza w mojej opinii. Tak czy inaczej bez wahania - ja alergiczka - zaaplikowałam po kąpieli na twarz zamiast kremu oliwkę. Oczywiście, że nie wchłania się od razu, ale po godzinie już skóra jest nie tylko gładka, ale i matowa. ma jedynie zdrowy blask, ale nie wynika on z faktu, że mam tłustą cerę. Raczej z tego, że skóra dostała to czego potrzebuje. Zmniejszyły mi się pory po kilku dniach. Makijaż pod który stosuję nawilżający krem ziaji z serii sopot trzyma się pięknie przez cały dzień. Nigdy nie miałam tak zdrowo wyglądającej cery, a co najważniejsze, nie zauważyłam ani jednej niespodzianki, więc na bank należy wybrać oliwkę bez parafinum liquidum - to zapychacz. Hipp jest moim zdaniem idealna i sprawia, że cera tez staje się idealna.

Gość myślicie że do wysuszonej cery
ze zmarchami mimicznymi - wielkimi :O też się nada ta oliwka? i tylko na noc czy na dzień też?

myślicie że do wysuszonej cery- do takiej cery polecam Ci z całego serca olej sezamowy, olej z orzecha włoskiego i arganowy. Arganowy jest dość drogi, no ale za kremy też się płaci swoją cenę, a nie wiele z nich pożytku, a olej ten działa cuda, używany wyłacznie do twarzy wystrczy na bardzo długo. Ogólnie bardzo polecam smarowanie twarzy, ciała olejami. Olejami najlepiej smarować się na noc, ale można też smarować się na dzień, a żeby uniknąć świecącej się twarzy to do odrobinki oleju dodajemy kilka kropel kwasu hialuronowego wtedy olej wchlonie się bardzo dobrze niepozostawiając tłustej pośiwaty. Kwas hilauronowy można kupić np na www.mazidła.pl

dzięki wielkie :) wypróbuję :) a myślisz, że teraz, na zimowe dni, posmarowanie się olejem i kwasem hialuronowym 30-40 min przed wyjściem na zewnątrz wystarczy, by ochronić skórę, czy lepiej położyć na to zimowy krem ochronny?

Myślę, że sama powinnaś sprawdzić na sobie jak Twoja skóra się zachowa w tym przypadku, sprawdź z czym będziesz się czuła bardziej komfortowo. Do cery suchej polecam też maseczkę z glinki czerwonej, zielonej mieszaną razem z olejem, a do tego peeling z kawy, kawe też mieszam z olejem, po takim zabiegu skóra jest miekka jak przysłowiowa, pupa niemowlaka. Peeling z kawy polecam do całego ciała, moża dodawać do niego olejki eteryczne, cynamon, kilka kropel cytryny, zioła itd, itd

Gość OCM
Polecam OCM !!!

Gość OCM
o sorry już ktoś pisał :P

jeszcze raz bardzo dziękuję :)

Gość Kabukara
Kochane, ja bym nie przesadzała z dodatkami do olejków i do oliwek. Przez lata nauczyłam się, że w pielęgnacji skóry najważniejszy jest zdrowy rozsądek i umiar (zwlaszcza jeśli chodzi o złożoność specyfików, które aplikujecie na twarzyczki). Jeśli chodzi o suchą skórę lub cerę przesuszoną jest to idealny sposób na przywrócenie jej równowagi i nawilżenia. Wystarczy przez kilka dni z rzędu smarować twarz oliwką (pamiętajcie, żeby była to oliwka o prostym składzie, bez parafiny, olejów mineralnych i parabenów, a olej koniecznie nierafinowany) żeby zauważyć widoczną poprawę stanu cery. Nie wiem, czy to podziała na zmarszczki mimiczne. Co prawda powstają w skutek przesuszenia cery, ale nie gwarantuję efektu. Tłusta cera (taka posiadam) bardzo dobrze znosi, a nawet docenia taką pielęgnację. Tak jak wspomniałam - moje pory wyglądają milion razy lepiej, pogoiły mi się wszystkie krostki i strupek na czole, który sobie zrobiłam rozdrapując bąbel po ukąszeniu przez jakieś fruwające paskudztwo. Na dzień nie polecam. stosowania oliwki - nawet w połączeniu z kwasem hialuronowym. Najlepszy jest krem nawilżający - dla cery tłustej oraz półtłusty dla suchej, w przypadku bardzo suchej i przesuszonej - tłusty. Pamiętajcie, że większość podkładów zawiera oleje, a to już stanowi warstwę ochronną dla skóry w czasie mrozów. Bardzo żałuję, że nie mogę Wam pokazać mojej cery przed i po stosowaniu oliwki, ale uwierzcie mi, docenicie jej dzialanie po kilku dniach.

Gość Kabukara
Załamana, masz absolutna rację dlatego podkreślam, żeby wybierać oliwki niezawierające szkodliwych związków, a także stosować oleje nierafinowane. Nie wiem jakich olejów używasz, ale cieszy mnie, że nie masz oporów przed ich stosowaniem. Są osoby, które je mają i właśnie dlatego polecam oliwki. Niektóre dziewczyny na myśl o stosowaniu oleju czy oliwy spożywczej pukają się w głowę za to chętnie sięgają po zwykła oliwkę pielęgnacyjna dla niemowląt. Cieszę się i gratuluję pięknej skóry, bo każda kobieta o takiej marzy. Mam nadzieję, że nie tylko Ty czy ja docenimy ten sposób pielęgnacji. Pozdrawiam.

Gość kredka bambino
a co to jest ocm?>

Gość Wiewioreqezg
A dla chłopaka po kuracji Izotekiem jaką oliwkę byście polecały?? kurację zakończyłem 10 miesięcy temu, używam physiogelu ale ostatnio nie jestem z niego zadowolony

Ja również po przeczytaniu opinii w internecie, zakupiłam oliwkę hipp. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Do tej pory kilka razy dziennie używałam bibułek matujących i pudru, po kilku dniach stosowania oliwki, moja twarz przestała się tak strasznie świecić. Dodatkowo nie jest tak wysuszona. Stosuję ją tylko na noc i polecam wszystkim zakup. Testowałam przeróżne drogie kremy a dopiero oliwka za niecałe 10 zł sprawdziła się.

Gość gośćFredek
Nie stosuje kremów zwłaszcza tych zagranicznych bo do kremów dodają komórki aborcyjne i słusznie niektóre z was zauważyły ze oliwki i oleje najzdrowsze te bez parabenow. NIE STOSUJE DO SMAŻENIA OLEJU RZEPAKOWY GO BO JEST W NIM ALUMINIUM I później nic już nie pomoże.