Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BUKABUKIBIKI

SZLACHETNA PACZKA 2012

Polecane posty

Gość BUKABUKIBIKI

Pani Monika( 43l.) i Pan Kamil (44l.) wychowują trójkę dzieci: Daniela (13l.), Katarzynę (6 l.) i Nikolę (4 l.) Przyczyną trudnej sytuacji rodziny jest choroba dzieci.Nikola choruje na astmę a Daniel na krzywicę i konieczna jest częsta rehabilitacja. Ponadto Katarzyna jest dzieckiem nadpobudliwym także wymaga terapii psychologicznej. Pięcioosobowa rodzina mieszka w dwupokojowym mieszkaniu wraz z rodzicami pani Moniki. Dziadkowie odciążają rodzinę płacąc za media. Rodzina ponosi jedynie koszty zużytej energii elektrycznej (60zł na miesiąc). Na przychody rodziny składa się jedynie pensja Pana Kamila (1100zł) i zasiłki na dzieci w wysokości 522zł. Łączny dochód rodziny w przeliczeniu na jedną osobę wynosi 293zł, co powoduje, że rodzice nie są w stanie zapewnić dzieciom wszystkich potrzeb. Pani Monika nie może podjąć pracy, gdyż musi stale opiekować się chorymi dziećmi, ponieważ dziadkowie sami potrzebują pomocy i nie są zdolni do zajęcia się wnuczętami. Wśród najważniejszych potrzeb jest specjalny proszek dla Nikoli, gdyż tylko na ten nie jest uczulona. Rodzice wspominają także o obuwiu i odzieży dla dzieci. Wysyp patologii rozpoczęty Tu fajna rodzinka Koszty utrzymania jedynie 60 slownie szezdziesiat zl miesiecznie a sa w szlachetnej paczce :D Swoja droga musieli wolontariusze kafe czytac :D Z mojego regionu znikneli jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki wszyscy alkoholicy :D No moze jakis jeden sie trafil :D Teraz samotne mamusie cud nad cudami wszystkie siegnely po rozum do glowy i pogonily dziadow :D Ale sa kwiatki Pani X z powodu niedosluchu w lewym uchu nie moze znalezc pracy :D

Gość errcrfefede
Spiaerdalaj z tym zebractwem

Gość kokosroko_i_jajco_0_
ja nie mogę jak nie mogą przeżyć to po co robili tyle dzieci

Gość BUKABUKIBIKI
Pani Zuzanna (35 l.) jest pogodną kobietą wychowującą z mężem Dariuszem (38 l.) trójkę sympatycznych chłopców: Michała (16 l.), Wojtka (14 l.) i Patryka (2 l.) Po urodzeniu najmłodszego syna pani Zuzanna straciła pracę i jest jej bardzo ciężko znaleźć nową posadę. Jedynym żywicielem rodziny jest pan Dariusz. Wynagrodzenie p. Dariusza (1200zł) wraz z zasiłkiem stałym i zasiłkiem dla dzieci (w sumie 630zł) wystarcza na pokrycie bieżących opłat i skromne utrzymanie najbliższych. Dochód na jednego członka rodziny nie przekracza 240 złotych miesięcznie. Dodatkowy problem stanowi niepełnosprawność pani Zuzanny. Mama trójki chłopców nie słyszy na jedno ucho. Rodzinie przede wszystkim brakuje środków czystości, potrzebują także żywności oraz ciepłych ubrań dla synów. Pomoce szkolne: Zeszyty, Bloki, Kredki, Farbki, Plastelina, Piórnik, Plecak, Przybory do pisania Wyposażenie mieszkania: Pościel, Ręczniki Szczególne upominki: mp3 dla Michała i Wojtka, zabawki dla Patryka Najważniejsze potrzeby: żywność, ubrania, środki czystości Ja tez nie slysze na jedno ucho w ogole a pracuje :D

Gość w tamtym eoku był ubaw
a to konsole a to kompy etczestawy do makijażu , a wszystko to bo cięzko do pracy iść

Gość BUKABUKIBIKI
w kazdym katku po dzieciatku :D co rok to prorok :D napotkalam jak na razie jedyna prosbe o laptopa :D I to koles nie dostal pracy dlatego ze go nie ma :D oj :D jaja kto w to uwierzy?? :D Nie dostal pracy bo nie ma lapka

Gość BUKABUKIBIKI
no perfumy dla baby ktora ma 25 lat trojke dzieci i mieszka w domu samotnej matki sa njwazniejsze :D teraz przegladam te szczegolne upominki lalki zegarki ale z konkretnej firmy np hello kitty prostownice perfumy suszarki :D bransoletki korale na szyje koniecznie brazowe :D i pipielata torebka na ramie :D

Gość bo jak nie pracują to się nudz
ą to robią dzieci, ot taka rosyjska ruletka zajdzie nie zajdzie

widać nie pojmujesz idei szlachetnej paczki... ludzie piszą także o tym czego oczekują poza standardowym pakietem ryżu, masła i chleba... :O ‏ kup se kurwo różaniec i pomódl się o szybką śmierć

Gość o pierwsza chętna jest
na darmowe paczki,,,, wywiad działa buhahaha

Gość o pierwsza chętna jest
bo mój konkubent wynióśł chleb na zagrychę, ale zrobię kolejnego bachora i zgłoszę się do paczki 2013

Gość gość
tak czytałam te wasze wypoiedzi i szczeże wam powiem że mi was żal że tak was wychowano