Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja lysieje?|??

kto ma/miał rzadkie włosy przy skroniach?

Polecane posty

Gość ja lysieje?|??

nie wiem czy to skronie,w kazdym razie to miejsce gdzie faceci maja zakola normalnie.ja mam tam wlosy rzadkie i wciaz krotkie-tak jakby czesto wypadaly i odrastaly tam nowe bo są krotkie,mimo,ze nie obcinam.glupio to wyglada przy zwiazaniu dlatego nosze ropuszczone teraz. ma ktos tak?czy ten stan sie poglebi czy moge spac spokojnie?nie chcialabym tam wylysiec..od paru lat sie to poglebia,ale nie zauwazam wzmozonego wypadania wlosow..zawsze wypada mi ich z 40 dziennie ... jak zaradzic?cos tam wcierac? dodam,ze mam nadmierny poziom emskich hormonow,ktory powoduje etz tradzik..moze to byc delikatne lysienie androgenne.ale nie moge rpzyjmowac lekow antyandrogennych doustnie:(

Gość lauderkaa
cynk poczytaj jak brać-pomoże i np. levipollen lub witaminę B compositium ale przynajmniej 3x2 tabl dziennie, nie denerwuj się, bo włosy wtedy bardziej wypadną-od stresu głowa do góry:) ja też mam zakola raz się powiekszają to znowu zarastają, staram sie ratować włosy:0

Gość lauderkaa
Za bezpośrednią przyczynę łysienia androgenowego podaje się nadwrażliwość organizmu na dihydrotestosteron (DHT) - związek chemiczny będący pochodną męskiego hormonu testosteronu Za inną przyczynę uznawane bywa zbyt duże napięcie mięśni skóry głowy-może idź w tym kierunku...nie jestem lekarzem ale doradzam szukać przyczyn...a wzmacniać włosy zawsze warto