Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staruszka 58

niestety starosc ratunku

Polecane posty

Gość staruszka 58

czy mozna stosowac na twarz oliwe z oliwek, moze ktos wie, czy to pomaga bo mam sucha i stara cere, pomocy.

Gość staruszka 58
:)

Gość staruszka 58
cos mi sie wydaje, ze nikt nie stosuje jadalnej oliwy na cere, a ja slyszalam, ze to pomaga

Gość Do staruszki58
Oliwa z oliwek jest świetna na odżywienie skóry oraz nawilżenie jej i natłuszczenia. Nie ma w niej żadnej chemii (tak jak w oliwkach do ciała). Ma mnóstwo odżywczych wartości do skóry i działa na nią kojąco. Stosuj nie tylko na twarz, ale i szyję, dekolt, usta i gdzie tylko chcesz. Oczywiście najlepiej używać jej kiedy nie wychodzisz z domu. Plami ubranie i ma jednak specyficzny zapach.Oprócz oliwy z oliwek proponuję również olejek migdałowy (dostępny w sklepach zielarskich, aptekach z produktami naturalnymi). Polecam Ci również stosowanie na skórę wit. E w olejku (dostępna w aptece). Wit. A też świetna - jednak dostępna na receptę. Natomiast możesz sobie kupić capivit A+E w kapsułkach do łykania. Przekłuwasz je i wyciskasz olejek. Kolejna rzecz maść rumiankowa lub nagietkowa za kilka zł w aptece. Bez chemii, firmy Elissa. Warto stosować na twarz - koi, uspokaja, działa, natłuszcza. Przed powyższymi zabiegami proponuję najpierw oczyścić twarz - zrobić peeling, a potem nałożyć maseczkę z glinki kambryjskiej Dermaglin - kilka zł, bez chemii - oczyszcza, napina skórę, odżywia i złuszcza zrogowaciały naskórek.