Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorota1984./.

jestem juz bezradna, ciagle mnie boli

Polecane posty

Gość dorota1984./.

witam mam powazny problem, nie bede sie wglebiac, napisze w skrocie, 2,5 roku temu leczylam sie na nerwice, mialam ataki paniki itp lęki, ale po kuracji lekami przeszlo na poczatku tego roku zaczelam chorowac na kregoslup, niby korzonki itd, bylam w szpitalu, badania typu CRP, przeswietlenia kregoslupa,bolala mnie noga, tracilam czucie, Rezonans robili mi tylko odcinka ledzwiowo krzyzowego, wykazal liczne stamy zapalne, plus delikatna przepukline, powiedzieli ,ze juz tak zostanie, ale juz wtedy bolal mnie grony odcinek kregoslupa, ale nie sluchali, testu na borelioze nie mialam, bo zapomnialam powiedziec,ze jednak mnie ugryzl, mialam rehabilitacje, nauczylam sie z tym zyc, w lecie okazalo sie,ze mam duzo podejrzana torbiel na jajniku, okazalo sie ,ze po kuracji zniknela, mam podejrzenie endometriozy, kolejna zalamka, wiel stresu, i co? plecy musze oszczedzac, bolala mnie do tej pory prawa noga od kregoslupa byl to bol tepy od tygodnia mam okrobne bole kolan, i calych kosci nog, bol promieniuje do spojenia lonowego, lecze sie jakos sama, z marnym skutkiem, wczoraj nie bolalo, dzis nie wstane z lozka, tzn jak wstane to jest lepiej, bol jest ostry rwiazy i piekacy w obydwu nogach tak samo, jak przy grypie i duzej goraczce,mam cos ponad 37 ale to jeszcze ne goraczka, strasznie sie boje pojde do lekarza to powiedza,ze nerwica, wiem,bo juz tak mnie odbieraja jak wspomne,ze kiedys mialam, ona tez powrocila, ale czy te bole sa normalne, ja czytam objazy wszedzie wychodzi rak kosci, boze, juz jestem zrezygnowana, nie wiem, wstydze sie isc do lekarza, co jeszcze moge robic, czy to moze skutek tabletek anty? czy jak? przeciez pol roku temu mialam szereg badan to co znowu

Gość dorota1984./.
doradzicie cos, co ja mam juz robic

Gość dorota1984./.
czy po porostu lapie mnie grypa, nie mam kataru a tu pewnie goraczka sie rozwinie na noc, kurcze i ten bol nog, ale czy to by sie rozijalo kilka dni?

Gość sprawdź zespół
Zespół chronicznego zmęczenia, zespół przewlekłego zmęczenia

Gość nabawie sie zalamania
ja mam to samo nerwica lekowa i co ide do lekarza cos mi jest boli mnie glowa serce kregoslup to mi powiedza ze to od nerwicy

Gość do doroty1984
bóle reumatyczne mogą być powodem pasożytów, również zakażenie boleriozą przez kleszcza. Powinnaś szybko zrobić badania na tę chorobę (robisz przeciwciała Igm i igg na boreliozę). Bóle nóg,rąk, stawów, kostne oraz bóle mięśni itp. to właśnie jeden z objawów. Druga kwestia - może cierpisz na reumatoidalne zapalenie stawów lub cierpisz niezależnie na dnę moczanową. Musisz zrobić konkretne badania w tym kierunku. Ale o tym już ci powie lekarz reumatolog lub neurolog. Znerwicowanie również może robić swoje. Ale zanim postawi się tę diagnozę trzeba wykluczyć lub potwierdzić ww.choroby. Co do torbieli na jajniku to już inny problem. Nie łącz ich ze sobą. Cierpisz zapewne na zespół policystycznych jajników, który leczy się pigułkami, w celu m.in. niedoprowadzenia do powstawania niepękniętych pęcherzyków. Ponów znowu podstawowe badania - morfologia krwi z rozmazem komputerowym (zawsze), OB, CRP , transaminazy wątrobowe. Prześwietl kręgosłup - może msz jakieś skrzywienie lub inną wadę, która powoduje promieniujące bóle.

Gość do doroty1984
jeżeli masz w domu kota zbadaj się na toksokarozę i toksopazmozę - koniecznie. Spróboj nospy. Ona działa rozkurczow. Od czasu do czsu łykaj też aspirynę-działa przeciwzapalnie. Pigułki regulują cykl, dlatgo tym się nie przejmuj.

Gość taka baba i tyle
Mam podobne problemy jak Ty. Zaczeło się kilka lat temu od bólu kolan. Potem okazało się że mam zniszczone chrząstki. Prze 8 lat brałam suplementy z glukozaminą, efekt żaden. Potem były rehabilitacje, magnetroniki i inne bajery. Nic nie pomagało więc zrobiłam zastrzyki dostawowe. Było gorzej. Okzało się że te problemy to wynik źle ustawionej miednicy, stąd skrzywienie kręgosłupa, uszkodzenie bioder (na razie biodra nie bolą ale blokują się i chroboczą) uszkodzenie kolan. Kręgosłup do tej pory dokuczał tylko piersiowy, teraz boli także w dole pleców. Gdy nachylę się coś przeskakuje i przy wyproście wskakuje na swoje miejsce. Podejrzewam że to początek zwyrodnienia i dyskopatii. Ortopeda to zlekceważył. Uważa że jeśli nie powłóczę nogami to jeszcze jest OK. Mam też problemy ginekologiczne, zaczeło się po odstawieniu tabsów: bolesne miesiaczki, polipy, pogrubienie endometrium, nadżerka.... podejrzewam skłonność do chorób z autoimunologicznych myślę że stres nasila takie tendecje w leczeniu bardzo ważne jest nastawienie psychiczne, musisz starać się relaksować i mimo bólu usprawniać dobra jest joga, pływanie, one wyciszają emocje, uelastyczniają ciało zaczełam chodzić na basen, docelowo chciałabym codziennie możesz też spróbować Nordic Walking, wzmacnia mieśnie a nie obciąża kręgosłupa poczytaj o terapii Mc Kenzie o cwiczeniach które powodują cofanie się przpuklin kręgosłupa kiedyś kupiłam z Shape płytę "Joga na ratunek plecom" można znaleźć ją w internecie, trudne ćwiczenia, ale już po 3 razach usuneły bóle w lędźwiach, bardzo wzmacnia kręgosłup i pomaga przy wadach postawy polecam też kurację suplementem magnezu, witaminą B Complex i żeń szeniem, bardzo pomaga na psychikę i samocpoczucie, motywację, w okresie zimowym biorę też czasami Deprim, to naprawdę pomaga, ale ważny jest teś regularny ruch i zdrowe odżywianie życzę dużo zdrowia i optymizmu

Gość dorota1984./.
dziekuje za mile s lowa, swiadomosc,ze nie tylko ja zmagam sie z choroba tzn nerwica, pomaga co do badan , mialam w czerwcu, w tym roku wgl mialam rtg kregoslupa i nogi, rezonans czesci lezdzwiowo-krzyzowej, crp i ob normie, tylko zelazo cos niskie, łykam potas i magnez bo mi drgaja miesnie, powieka itp, problemy z kregoslupem zaczely si eod ciazy, i wgl mialam rozejscie spojenia, mialam cc, endometrioza tez powoduje bole wiem,ze latwo jest zrobic badania, ale jak ide do lekarza mam wrazenie ,ze ma mine "co znowu" i pielegniarki a wszystkiego prywatnie nie da sie zrobic, lecze sie u neurolga a coraz to nowe objawy tlumaczy nerwica, teraz czuje,ze bez lekow sie nie obejde, tzn antydepr. aaaa to potrafi tak skutecznie zabic radosc z zycia,ze szok, tylko szkoda,ze wiee tlumacza lekarze newrica, a przeciez jacys ludzie choruja, i ci co maja nerwice tez choruja i na powazne choroby, ja sie ciagle boje, tymb ,ze moja mama choruje na to co najgorsze, tzn obecnie jest zdrowa, ale wiecie... ciagle: to albo wezly mam powiekszone, dawniej na pogotowie ciagle to mnie faszerwoali psychotropami, a potem trafilam na neurolga dobral mi wspaniale tabsy wgl nie uzaleznialy i nie mialam skutkow ubocznych teraz mam i troche fobie spol, czuje sie pewnie tylko z rodzina jak gdzies wychodze, sama mam zawroty glowy itp, poce sie w sklepach itd................

Gość dorota1984./.
budze sia rano i mysle.......co dzisiaj :( bedzie mnie bolec,

Gość Gonda
dorota1984./.,no jezeli Ty z takimi myslami sie budzisz,to musi Cie cos boleć,bo sama tego chcesz,sama to przywołujesz

Gość dorota1984./.
gonda to nie tak, ale teraz ciagle na cos choruje, to juz jest dobijajace, co mam myslec,

Gość Do Gondy
Taaak, bo autorce topiku dokładnie chodziło o to, że budzi się rano i od razu zaczyna myśleć, ciekawe - co tu ją będzie tym razem bolało :-/ Nie należy każdej wypowiedzi rozumieć w sposób dosłowny :-/

Gość koniecznie zrob
badania na obecność glisty ludzkiej, boreliozy i toksokarozy. Często wielki bałagan robią w organiźmie pasożyty. Nie chce mi się wierzyć żeby tak silne bóle trwające tak długi były spowodowane samą nerwicą.

Autorko poczytaj sobie o objawach jakie daje grzybica i faktycznie możesz zrobić wyzej wklejony test. JA kilkanaście lat męczyłam się z podbnymi objawami do Twoich i dopiero rok temu odkryłam, ze mam candide. Do tego warto zrobić badania w kierunku innych pasozytów. masz poczytaj http://www.pum.edu.pl/__data/assets/pdf_file/ 0011/13331/3528_17.pdf to odnośnie kręgosłupa.

A nerwica też jest wywołana przez pasozyty, sama to przeszłam, po odrobaczniu sladu nie ma po czarnych myslach, depresjach, bólach, ogolnie moje życie zminiło się bardzo. Autorko życzę Ci powodzenia w leczeniu {czesc]

Gość Gonda
Do Gondy,powiedz to swojej podswiadomości,mysli i słwa kształtują naszą przyszłość

Gość dorota1984./.
pomysle, moj maly skarb tez ciagle choruje, ma powiekszone wezly, juz slyszalam o tych pasozytach, pora sie zabrac za to dzieki,

Gość Tak bredzą, bo tak jedzą...:)
A własnie miałam o to pytać czy dziecko przypadkiem też nie choruje :/ Powiększone węzły to typowy objaw przy zarobaczniu :(

Gość FIKOŁAJ
"Z punktu widzenia problemów zdrowotnych, trzecie tysiąclecie będzie okresem grzybic i alergii. Spróbujcie mi uwierzyć, a ja wyprzedzę epokę." - dr Josef Jonas " Zagadki Zdrowia"

Gość martulkaaaa_________
oczywiście takich objawów nie można bagatelizować i tylko zwykły konował zrzuciłby winę na nerwicę i posłał do psychiatry bez zlecenia badań - idź do dobrego lekarza i nie wspominaj nawet słowem o nerwicy :) a z drugiej strony przypomniała mi się historia siostry mojej nieżyjącej już babci - pewnego dnia rozbolało ją biodro i nie przechodziło przez kilka dni, od tego momentu ubzdurała sobie, że ma na pewno raka kości, przez wiele miesięcy jej stan się pogarszał, bardzo cierpiała, noga ją bolała, chociaż bała się pójść do lekarza, żeby nie usłyszeć "wyroku", to był stresujący okres dla jej najbliższych i dla niej samej po kilku miesiącach ból był tak silny, że nie mogła już chodzić bez laski i wtedy jej mąż zaciągnął ją prawie siłą do lekarza, który zlecił badania i okazało się, że nic jej nie dolega - w krótkim czasie przestała odczuwać ból i zaczęła normalnie chodzić więc nie piszcie, że nerwica nie prowadzi do takich długotrwałych objawów bólowych, bo jak najbardziej może

Gość Gonda
Nerwiaca i emocje z dziecinstwa to 90% chorób psychosomatycznych,wiec jak najabardziej

Gość LEWATYWA...
Badanie krwi w kierunku boreliozy i pasożytów nie zaszkodzi, a może pomóc w diagnozie - polecam też: - dietę bezglutenową (1-3 miesięcy) oraz warzywno-owocową wg dr med. Ewy Dąbrowskiej (1 miesiąc) - Naturalne leczenie lewatywą - warto znać taką metodę http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_kiedy_czy_i_dlaczego_warto_oczyszczac_organizm_cz1.html

Gość taka baba i tyle
witam ponownie, doroto mam nadzieję że zaglądasz na temat wypróbuj suplementów które Ci opisałam, poprawa powinna być już w ciągu dwóch tygodni i koniecznie pomyśl o jakiś ćwiczeniach, moze choćby codzienny dłuższy spacer z suplementów magnezu biorę Aspargianian Cardio duo, ma w składzie magnez, potas w odpowiednich proporcjach a także żelazo i głóg jak znalazł przy Twoim niskim żelazie i problemach ze skurczami, ten suplement nie jest drogi: 9 zł polecam też Stres Control bo ma w sobie żeń szeń, różeniec górski, witaminy (ok 14 zł za opakowanie) w ciągu dnia pij sobie meliskę to też ukoi nerwy koniecznie wypróbuj je na sobie, zobaczysz że wkrótce poczujesz się lepiej

Gość l.,
Praktycznie wszystkie pasożyty lubią witaminy, mikroelementy, a szczególnie żelazo.