Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AaNNA2

Eh ten Mikolaj,powinien chodzić co kwartał.

Polecane posty

Gość AaNNA2

Ja już od końca września straszę dzeci Mikołajem,a Wy?

Gość AaNNA2
Oczywiście po to żeby były grzeczne!:)

Gość AaNNA2
Przy dzieciach między 2 a 3 lata to super sposób by do czegoś dziecko nakłonić-np. do mycia rąk,sprzątania,jedzenia itd.

Gość AaNNA2
No i to wyczekiwanie-w tym jest jakaś moc-to nie to samo co kup mi mamo i masz na zawołanie co chcesz.

Gość AaNNA2
Dziecko coś broi a ja przypominam że Mikołaj widzi Dziecko patrzy w górę i mówi:już będę grzeczny i zaraz wszystko poprawia sprząta itd. No poprostu cud!

Gość AaNNA2
Mikołaj powinien chodzić przynajmiej 4 razy do roku. Dzieci wciąż czekałby na prezenty a rodzice zawsze czekali na tą jedną z czterech okazji zakupienia czegoś w prezencie nie licząc oczywiście urodzin dziecka. Podobno jak dziecko dostaje coś bez wyczekiwania i zasłużenia na tą rzecz to się psuje;)

Gość AaNNA2
Ciekawe jak długo takie dzieci wierzą w Mikołaja? -Pewnie do czasu jak pójdą do przedszkola i ich rówieśnicy uświadomią;) -i tyle szczęścia!

Gość nie mozesz napisac tego
wszystkiego w jednym poscie?

Gość .......to.....ja..............
Moja na to nie reaguje. Jak jej się mówi że Mikołaj widzi jak ona się zachowuje i nie da jej prezentu to mówi: TO NIE, JA NIE CHCE! i tyle!!!

Gość AaNNA2
nie mozesz napisac tego-Nie ponieważ mogłoby to być przytłaczające -nie chces ię tutaj rozpisywać ale tak jest lepiej.

Gość AaNNA2
.......to.....ja.............. Może Twoja nie lubi szczególnie zabawek lub jeszcze nie znalazła w nich czegoś wyjątkowego dla siebie i stąd jej nie zależy? Albo możeoże ma za dużo wszystkiego nikt jej nie dozuje, jest obsypywana nadmiarem zabawek?

Gość AaNNA2
.......to.....ja.............. Moja tak mówiła w tamtym roku ale w tamtym roku miała między 1,5roku a teraz ma 2,5

Gość widzę,
że koniecznie chcesz podtrzymać temat, ale powiem Ci że ludzie jakoś nie chcą w takich tematach pisać, nawet pomysłami na prezenty się nie podzielą :P A przecież i tak się nie znamy a można nieraz fajny pomysł komuś podsunąć...Zaglądam na tego typu tematy i nie ma zainteresowania...

Cóż za interesujący monolog :D założyła topic pisze posty i sama sobie na nie odpowiada ;D

Gość a ja się podziele
Moja na gwiazdkę dostanie łóżko. Już wyrosła z łóżeczka ze szczebelkami i czas na nowe łóżko. A na mikołaja będzie prezent w postaci kucyka ponny. Ma 3 lata i jak czegoś nie chce zrobić to jej tłumacze dlaczego ma to zrobić a nie jakoś głupio strasze.

Nie wydaje mi się abym odpowiadała na swoje posty sama. Lekkie tematy są najlepsze bo można sobie poprostu pogadać. Jeśli zaglądasz to zaglądaj dalej zaprzaszam Cię! Co do prezentów moje dziecko dostanie kilka zestawów klocków hulajnogę może coś klawiszowego do grania z mikrofonem-może lalek raczej nie ale może samochód na radio!

a ja się podziele Ja nie straszę dziecka-uspokuj się kobiecinko...

Gość Martirinka
Moj syn dostanie elektryczny motorek-marzy o takim! Mikołaj na moje dziecko, działa podobnie.

Gość widzę,
To może wiek dzieci jeszcze, bo to też ma znaczenie... Ja mam pierwszaka w domu, i wiem co mniej więcej kupimy (wiem o czy marzy) ale może to dziwne jakoś taka ciekawa jestem co dzieci w wieku 6-8 lat chcą dostać:) Moja chce lalki Monster, ale jakoś nie jestem przekonana za kolejną lalką, bo ma ich dziesiątki, dosłownie. Chce torebkę listonoszkę, też z Monster i taką już mamy zakupioną. Szaleje za klockami lego dla dziewczynek z serii Friends, i już bardziej zdecydujemy się na jakieś większe zestawy tych klocków niż na lalki. Chcemy też kupić grę Scrabble bo to teraz u nas na czasie (w końcu szkolniak) i taki zestaw do projektowania mody, bo to uwielbia;-) Te prezenty to w sumie i na Mikołaja i na gwiazdkę, i część pomysłów podchwycają dziadkowie.

widzę, Fajne prezenty! Ja jakbym była 6latka to bym sie cieszyła!:D

Gość widzę,
hmmm, nie wiem czy tak do końca....w przedszkolu ją "uświadomili", hihi był taki etap, że mówiła, że tylko wróżka zębuszka istnieje, hihi. Ja myślę, że Ona "wierzy. na tej zasadzie, żeby prezenty jej nie ominęły;-)"

Gość ze smietnika
ja od kwietnia do grudnia mikołajem a od grudnia do kwietnia króliczkiem wielkanocnym i nie strasze tylko mówie i nie nakłaniam tym dzieci do niczego.

No to ślicznie. No muszę sprostować dla jasności-Napisałam że straszę w przenośni,cudzysłowiu W rzeczywistości mówię dziecku to co wszyscy Mikołaj odwiedza grzeczne dzieci i zostawia przepiękne prezenty tylko tym grzecznym dzieciom-dzieci sie raczej tego nie boją ale z pewnością boja sie być niegrzeczne:)

widzę, że wszyscy już mają albo prezenty zakupione, albo zrobione listy i wszystko zaplanowane, a ja jeszcze kompletnie nie wiem, co kupimy dzieciom w tym roku. a co do straszenia Mikołajem, to u nas to też nie działa. :P

Na mojego działa tylko buka i gargamel...a jak Mikolaj nie przyniesie prezentu to zrobi to tata,także klapa z tym świętym....

Największa fanka Ty to musisz mieć kolorowy zawrót głowy z tymi prezentami :D

Gość ciąża to ....
a moj gdy go strasze to mowi ,ze on od Mikołaja nie chce zadnych prezentow! i co tu z takim robic.....?