Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wnlhj

Kościół : "Katolik nie może popierać in vitro"

Polecane posty

Gość o11
Na zachodzie, w państwach cywilizowanych in vitro to normalna rzecz. Tylko u nas ... słucha się starch obłąkanych biskupów, którzy żyją w innym świecie , nie mają oni pojęcia co to znaczy rodzina, dzieci .. .

Gość kkkkkkk:):)
właśnie nie mają pojęcia co to rodzina i będą nas pouczać śmieszy mnie to strasznie i ten caly gang moherów od kaczorka i rydzyka

Gość oluśiaalalallla
ja popieram in vitro w 100 %

a ja właśnie nie rozumiem waszego oburzenia KK przyjął ochronę życia ludzkiego od samego poczęcia, więc nie popiera tabletek antykoncepcyjnych i in vitro nawet, jeśli czegoś nie praktykuję i z czymś się nie zgadzam, to rozumiem konsekwentność KK i nie mam zamiaru robić z tego sztucznej sensacji równie dobrze mogę dziwić się, że wegetarianin nie chce zjeść tatara

Gość a dlaczego nikt nie czyta
co mówią genetycy na temat invitro a ono jest niebezpieczne dla ludzkości invitro w europie w 3 państwach jest zakazane

Gość jdjckkc
3 panstw? Hahahaha Tam kurwa wody nie maja :O

Gość dhsxdxdf
też nie popieram in vitro dla mnie to chore, patologiczne udawanie natury "Każdy zabieg in vitro wymaga zapłodnienia kilku komórek jajowych, z czego transferowi poddaje się tylko dwie maksymalnie cztery. Resztę można zamrozić, nie wszystkie jednak mogą przeżyć ten proces i nie wszystkie zostaną wszczepione matce, by mogły się rozwinąć." "Proces zamrożenia, a potem odmrożenia przeżywa około 6570% zarodków, ale jedynie 1015% z nich udaje się donosić i urodzić. "

Gość o11
"co mówią genetycy na temat invitro" Podaj nazwiska tych genetyków ! pierwszy raz słyszę? Jak można takie bzdury pisać !

Gość dhsxdxdf
jak chcesz więcej nazwisk proszę bardzo: Francuski genetyk prof. Geraldine Viot, francuski naukowiec - genetyk, prof. Jerome Lejeune, prof. Alina Midro z UM w Białymstoku, światowej sławy ekspert genetyki klinicznej - członek Komisji Genetyki w European Heath Comittee Rady Europy, wiceprzewodniczący Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych - prof. Aleksander Baranow, prof. Stanisław Cebrat - kierownik Zakładu Genomiki na Uniwersytecie Wrocławskim, prof. Bogdan Chazan - dyrektor Szpitala Świętej Rodziny w Warszawie oraz były konsultant krajowy ds. ginekologii i położnictwa, Zbigniew Chłap - emerytowany profesor Wydziału Lekarskiego UJ i wieloletni kierownik Katedry Patofizjologii, neonatolog prof. Gadzinowski z Poznania - to tylko kilka nazwisk, lista jest długa a tutaj proszę Stowarzyszenie na Rzecz Dzieci z Zaburzeniami Genetycznymi: http://www.gen.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=932&Itemid=214 jak ludziom można wyprać mózgi w XXI wieku to przerażające wystarczy, że milionowy biznes trzepania kasy zainwestuje w reklamę i już nawet igranie z życiem ludzkim dla własnego kaprysu jest etyczne, a jego niepopieranie jest średniowieczem i nietolerancją

Gość NawróconaKatoliczkaaaa
popieram, to nie jest kwestia Kościoła tylko rozumu. Bawienie się zarodkami, genami itp nie prowadzi do niczego dobrego. Najbardziej w tym wszystkim smutne jest to że zamiast rozwijać w ludziach chęć brania dzieci z domów dziecka i chęć oddawania dzieci przez kobiety które na prawde nie czują się na siłach macierzyństwa bez piętnowania takich kobiet to rozwija się w ludziach poczucie że tylko własne dziecko jest spełnieniem marzeń. Ja się wcale nie dziwie że jest takie podziemie aborcyjne i że tyle matek zabija swoje dzieci, w naszym społeczeństwie jak jakaś kobieta odda dziecko to jest wyrodną matką i ludzie nie zostawią na niej suchej nitki. Dla mnie takie kobiety to takie małe bochaterki bo miały odwagę urodzić i dać dzieciom szansę na normalne życie. W Ameryce jest masa ludzi którzy adoptują dzieci, mało tego duża część z tych dzieci zna swoich bioloigicznych rodziców gdyż jak wiadomo ciężko żyć z poczuciem że nie zna się swych korzeni, i Ci ludzie żyją normalnie i w zgodzie. Tylko Polska jest taka niewyedukowana. Nie wiem czy w Polsce to legalne czy nie ale można przecież "brać" dzieci z matek zastępczych, ale po co skoro lepiej zbijać kase na in vitro.

Gość o11
Tylko co in vitro ma wspólnego z genami czy z genetyką. Nikt przecież nie klonuje zarodoków. Chore to co tu piszecie, zacofani fanatycy religijni.

Gość o11
dhsxdxdf Sprawdziłem : wszyscy profesorowie i doktorzy jacy tu byli wymienieni współpracują z kościołem.

Gość zew ryczacej gesi
np to ze jak nie płodna para przekaże swoje wady genetyczne dziecku czyli też będzie niepłodne