Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje dziecko lubi mleko

Czy moge dawac 6 latkowi mleko modyfikowane?

Polecane posty

Moje dziecko uwielbia mleko. Dotad dawałam do szkoły mleko mullera smakowe. Przelewałam do bidonu i dziecko piło sobie po drugim śniadaniu. Ale to mleko jest bardzo drogie i prócz dodatków samkowych nie ma w sobie nic. Kupilam na próbę mleko truskawkowe bebiko po 2 roku życia. Dziecku bardzo smakuje. Myślicie ze mogę robić tak dużemu dziecku takie mleko? Tzn nie każdego dnia. Raz mu zmiksuje banana z gorzkim kakao i jogurtem, innym razem jogurt z miodem i malinami, ale czy wskazane jest w tym wieku pić mleko modyfikowane?

Wskazane może nie jest, bo w żadnej diecie chyba tego nie znajdziesz, ale skoro niemowlakowi jest do życia niezbędne, to 6-latkiw chyba też nie zaszkodzi.

Gość opozycyjna zona
Mozesz dawac to mleko,ale pilnuj wagi, dziecka bo moze byc tak,ze po tym modyfikowanym zacznie szybciej na wadze przybierac.

Gość opozycyjna zona
Wiesz co tak sobie pomyslalam,czy nie lepiej by bylo dawac jednak normalne mleko i dosypywac do niego kakao albo truskawkowy smak? Mozna taki kupic.Nawet taniej Cie to wyniesie

Gość Madoxxxx
Dziewczyny a awtakim mleku modyfikowanym tez jest kazeina???

Moglabym i tak, albo mleko albo kefir czy jogurt bo dziecko uwielbia wszystkie przetwory mleczne i samo mleko też. Jeśli po tym modyfikowanym mogloby przytyć to faktycznie lepiej nie ryzykowac bo to dziecko w typie lasuszka co lubi sobie podjeść.

W tych zwyklych jest ale w niewielkich ilosciach a w preparatach mlekozastępczych jej nie ma.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mozesz, ale pamietaj ze mleko modyfikowane musi zostać wypite w ciagu godziny od przyrządzenia