Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musi być na K

Kajus czy to ładne imię?

Polecane posty

Kajus Kajusz Kasjusz toż to jeden pierun, czym one się niby różnią? jedną, dwiema literami. A może Krzysztof? Krzyś, Krzysiek, Krzysiu...ładne, normalne imię. Kilian...o matko, to mi się tragicznie kojarzy i to nie z imieniem a z nazwiskiem mojego sąsiada z osiedla, który na całe szczęście siedzi sobie w więzieniu a mieszkańcy nie muszą bać się że ich "swój" okradnie, pobije, powybija szyby itd. bo się naćpa i mu odbije.

Gość musi być na K
Chłopakom (3 i 7lat) podoba się Kilian, małżonek optuje za Kasjuszem,a mi odpowiada najbardziej chyba jednak Kordian.

Gość a tak sobie pomyślałam
A odp na temat, Kajus nie jest ładne... kojarzy mi się z fajfusem, wyobraź sobie, jak koledzy go wołają na przerwie: Kajus (żenada) a Kasjusz kojarzy mi się z tym, u którego Jezus był przed ukrzyżowaniem... nie ma ładniejszych imion??? W ogóle, co to za zasada, że muszą być imiona na K???? Dajcie takie, które wam się podoba. Ale cała rodzina na K??? M jak Miłość, K jak Kurffa??? PS Konrad zaebiste imię

Gość pringelss
przeciez to prowo kto normalny by dal dziecku takie imiona??

znam braci o imieniu Kasjusz i Kanizjusz szkoda, ze to patologia. a imiona piekne

Gość Jabardzo
Bez sensu te imiona. Kajus to bodajże rzymskie. A powiedz mi gdzie jest napisane, że wszyscy musicie mieć imiona na K. Jakieś tu straszne zaszufladkowanie wyłazi. I rzeczywiście dziecko będzie miało ciężko w szkole, pomyśl o tym.

Gość musi być na K
Ale jeszcze nie daliśmy. Szukamy od wczoraj od 16 jak się dowiedzieliśmy,że nie będzie Kasi :( Dlaczego musi? Bo tak się złożyło,że wszyscy mamy imiona na K i najmłodszy też niech ma. Ot taka fanaberia. A co sądzicie o Kordianie? Gratka Krzysiek to mój brat i będzie chrzestnym...

Kilian, chyba synowie Kilera się naoglądali. I kill you. Tak to sie kojarzy, z jakimś mordercą. Nie słuchaj dzieci, moje chciało,żeby brat miał Lucjan na imię:D Kordian??? ło matko

Szkoda bo Krzyśki to fajne chłopaki :D Kordian jak najbardziej ok :) A może Karol?

No a Kacper? Co prawda oklepane, ale lepsze niż Kordian. Jest jeszcze Kastor, ale tak dają tez psom na imię... Krystian??

Gość asffsafsafas
ja jestem kamila i mam syna konstantego

Kosma :D Klemens:D

a może Ken???

Gość yoohoo
daj Ksawery na imię,najładniejsze i najlepsza z tych wszystkich opcja! pozdrawiam:)

Gość asffsafsafas
kasjan kordian konrad krystian ja mam konstantego i jest super:>

a teraz na poważnie - chcecie być oryginalni... Kalmir? Nawet, nawet...imieniny 9 września Kanimir, Kanimier, Kajmir, Kalmir słowiańskie/staropolskie imię męskie, złożone z członów: Kani- w różnych wersjach brzmieniowych ("gościć, zapraszać") i -mir ("pokój, spokój, dobro"). Znaczenie imienia: "ten, u kogo gości pokój". Kanimir to także nazwisko szlachty osiadłej u schyłku średniowiecza w Ziemi łukowskiej, właścicieli miasteczka Tuchowicz Dla zwolenników kotów - Kocimir :D

Gość musi być na K
Kostek to mój mąż więc nie będziemy się bawić w Kostka jr. Krystian, Ksawery,Kacper/Kasper nam się nie podobają. Kornel? Fajne,ale już w użytku. Kamila Konstanty Kajetan Kornel I najmłodszy ???

Gość Lejaaa
ksawery. Bardzo łądne imię. JAk będę mieć syna to tak go nazwę :P

Tam, gdzie ty Kajus, tam i ja, Kaja :P Mnie śmieszy wybieranie takich wyszukanych imion, za wszelką cenę się chcecie wyróżnić, a nie macie czym??

Gość musi być na K
Nie chcemy być oryginalni-córka miała być Katarzyna. Synów mamy Kajetana i Kornela-no szczyt oryginalności. Szukamy imienia na K które by komponowało się z dotychczasowymi członkami rodziny.

Kalmir?

Gość musi być na K
Tylko ładnych imion na K już brakuje...

KONRAD KONRAD KONRAD

Gość musi być na K
Kalmir jak Kalmar. A Kordian? To nie jest jakieś mocno wyszukane przecież. Jeszcze teraz mąż znalazł Kryspin i mu się podoba. A jak dla mnie okropne tak jak Krystian.

Gość musi być na K
Konrad Kondzio. Imię ok ale zdrobnienie tragiczne.

Gość musi być na K
Jest takie imię żeńskie jak Krostka... Nic musimy się oswoić z myślą,że Kasi coś urosło między nogami i trzeba szukać innego imienia. Karol jakoś do mnie nie przemawia, ale obecnie już na liście jest Karol Konrad Kryspin Kordian Mi najbardziej pasuje ten Kordian. (mam słabość do twórczości Słowackiego i pewnie dlatego). Nic trzeba jeszcze pomyśleć.