Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viola jawor jaworek

Bardzo żal mi mojej matki!!!

Polecane posty

Gość viola jawor jaworek

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5402939 Pisałam tutaj jakiś czas temu że dziadek chciał się na chama do nas wprowadzić. Ja i brat nie wyraziliśmy na to zgody. Opowiadał nam że zostało mu 3 miesiące życia. On teraz poszedł do Hospicjum a matka mnie i bratu to wypomina że przez naszą nienawiść i zawiść on teraz został sam na starość. Dobrze wie że ja i mój brat nie możemy go trzymać w swoim domu. On jak matka została bez dachu nad głową to jej nie pomógł,musiał za to zapłacić. Jeszcze wszystko oddał wujkowi i jego dzieciom a miał córke i wnuki poszkodowane przez los. Teraz matka chodzi tam, odwiedza go. Ja jej musiałam to wypomnieć że nic od niego nie dostała. Ona namawia mnie i brata żebyśmy też go odwiedzili. Powiedziałam że jest wujek i kuzyni :D

Gość a dla mnie to ty jesteś suką
bez wyższych uczuć. Nic nie wartą :(

Gość hyjikol
jestes bardzo madra-tylko kretyn uwaza ze trzeb a opiekowac sie krewnymi w chorobie i staorsci nawet jesli byli wredni -niech spierdalaja do domu opieki

Gość z jednej strony może i tak,
ale ja nie postąpiłabym tak. Babcia też faworyzuje bardziej drugie wnuki, wszystko im daje etc, ale ja kocham ją bezinteresowną miłością. Żal miałam, ale minął. Sama sobie na wszystko zarabiam i nie wyciągam do nikogo ręki. I na starość swoje oszczędności czy ewentualny "majątek" też dam temu komu będę chciała - ona ma takie prawo i ja też. Po prostu nie kochasz dziadka, "kochasz" tylko tych od których coś dostajesz, a to nie miłość. Pozdrawiam

Gość hyjikol
niedołeznych zdemencialych starców powinno sie ropzuszczac w kwasie solnym

Gość troszkę mi CIebie żal,
ale tylko troszkę. Nie znasz wyższych uczuć, ale tym samym nie wiesz co tracisz.

Gość viola jawor jaworek
Ciężko bym ja kochała człowieka który powiedział mojej matce że powinna mnie usunąć bo jesteśmy dziećmi pijaka. On nas potrafił kochać bezinteresowną miłością???? nie, bo jego córka związała się z pijakiem. Trudno bym teraz miała mu współczuć. Tak, nie kocham go ani nie lubię.

Gość żadnych lina detoksów
nie jestes autorką tamtego tematu , podszywasz się pod nią ! rozmawiałam wtedy z tamta dziewczyną ,bardzo długo to prosta panna ,całkiem inny styl pisma i budowy zdań , jak juz robisz provo i podszywasz się pod kogoś rób to z głową !

Gość viola jawor jaworek
Oczywiście że ja. Ten temat który tutaj podałam to ja pisałam. Dlaczego myślisz że się pod kogoś podszywam. Wiem dlaczego, bo wam to się w głowie nie mieści że mogłam to zrobić.

Gość zdarza sie oj zdarza
uwazam ze dzadek ma to na co zasluzyl , corke mial zawsze w dupie to co teraz od niej oczekuje? niech idzie tam gdzie poszla jego kasa!!! niestety takie jest zycie :( a on jest juz starszy i chyba wiedzial co robi, ale skoro taki chory to powinniscie jego czasem odwiedzic, to jest wasz dziadek ia potem beda wyrzuty sumienia

Gość żadnych lina detoksów
widzisz , ja namawiałam cię żebyś wywaliła dziada sądownie jesli nie opuści waszego domu tylko na to zasługuje , moim zdaniem nie ma litości dla skurw,,,,, sam na to zapracował i dziwi mnie twój stosunek teraz , po co ten temat po raz kolejny ? przecież wiesz ze kafe -oszołomstwo zlinczuje cię ! sprawa rozwiązała się bardzo dobrze , dzidek jest tam gdzie być powinien , mógł iść do wnuków które kocha [wami całe życie gardził ] ale nie zrobił tego , piszesz jakbyś miała jakieś wyrzuty widać mało jeszcze przeszłaś przez takich jak on.

Dzieci się na świat same nie proszą więc raczej nie można mówić, że wybierają rodzinę. Ale rodzice czy dziadkowie mają takie dzieci i wnuki na jakie zasłużyli. ­

Gość tez tak mysle*
Kaliban cos w tym jest :)

Gość tak to wlasnie jest
jak masz autorko na imie ?? i z kad jestes ?? szkoda mi ciebie i rowniez twojej mamy wkoncu to jej ojciec i jest w potrzebie nie musi sie zachowywac jak on :)

Gość ettyyy
Nie ma to jak być suką... To jak on postąpił wobec matki jest sprawą między nią a nim. Wybaczyła -jej prawo. I w ogóle co Ty i brat macie do gadania, czy on może z Wami mieszkać? To chyba nie jest Wasze mieszkanie, prawda?

Gość viola jawor jaworek
nie do końca między nim a matką bo powiedział nam wprost że matka powinna nas usunąć. Zamiast cieszyć się z wnuków bez względu na okoliczności to on wyskoczył z czymś takim. Zresztą to jest nasz dom, dostaliśmy go po swoim krewnym, krewnym naszego ojca i dom jest na nas. Na mnie i na brata.

Gość ettyyy
To bardzo chciałabym Ciebie przeprosić :(

Gość u mnie w rodzinie
Tez tak bylo-babcia przepisala wszystko na ciotke-ciotka zmarla i od tej pory zaczal sie jej koszmar-wujek nic przyniej nie robil a jego synowe tez w dupie ja miały. Babcia troche tam orientowala sie jeszcze,plakala-ale majatek przepisala i nic nie szlo zrobic. Rente oddawala im na utrzymanie. Zmarla-a w szpitalu siedziala tylko moja mama. Przykre to bylo.

Gość viola jawor jaworek
Dlatego postanowiłam że ja go nie będę odwiedząć, mój brat tak samo. Chociaż matka mówi że on chciałby tylko z nami przez chwile rozmawiać ale ja nie mam zamiaru słuchać jego użalania się nad sobą.

Gość pararapararararararara
Cóż, nie dziwię się. Jak sobie zapracował, tak ma. Jeżeli miał gdzieś córkę i jej dzieci, to teraz nie powinien o nic prosić. Jak nie szanujesz swoich dzieci i wnuków, to umierasz samotnie. Taka karma i tak musi być.

Gość ettyyy
Zachowując się w ten sposób, stajesz się takim samym człowiekiem, jakim on był kiedyś. Nie był idealny, skrzywdził Matkę, Was... ale czy Ty i Twój brat musicie być tacy sami? Kipieć złością i nienawiścią? Korona by Wam z głowy spadła, gdybyście porozmawiali z dziadkiem przed jego śmiercią? Nie masz pojęcia co on Wam chce powiedzieć, więc nie zakładaj, że będzie się użalał nad sobą. W życiu różnie się układa. U nas np. jest taka sytuacja, że babcia z dziadkiem zostawili mojej cioci, wujkowi i kuzynowi swoje 4 pokojowe mieszkanie i przenieśli się do ich kawalerki, a w zamian mieli obiecaną opiekę na starość. Babcia została sama, dobija 90, już sobie nie radzi mieszkając sama. A oni wypieli się na nią dupą, nie chcą jej wziąć do siebie, chociaż mieszkają w 3 osoby na 4 pokojach (twierdzą, że im za ciasno i nie ma tam miejsca dla babci). I co? Opieka spada na nas, w naszym mieszkaniu, a mieszkamy w 6 osób w 3 pokojach. I co, mielibyśmy postąpić wobec babci tak jak oni? Nie. My jesteśmy zupełnie innymi ludźmi niż oni, mamy inne wartości i priorytety w życiu. Chcę Ci przez to powiedzieć, że to, że ktoś zachowuje się w jakiś sposób nie oznacza, że my mamy odpłacać tą samą monetą. Każdy postępuje wg własnych wartości i własnego sumienia.

Gość pomyśl nie miałaś dziadka
a teraz mogłabyś go mieć chociaż na chwile ale jeśli tak wolisz

Gość tez tak mysle*
ja bym tam poszla do tego dziadka i porozmawiala z nim , mimo wszystko, ludzie robia w zyciu bledy i musimy im wybaczac!!!

Gość jak to dobrze że ja zmusiłam
2 lata temu córke by usuneła ciąże. Nie będę miała takich problemów na starość. Córka wtedy miała 23 lat i jeszcze musiała skończyć studia magisterskie.

Gość do jak to dobrze że ja
będziesz się smażyć w piekle zdziro.

Gość astiages
miejsc e oosb starych i niepelnosprawnych jest w domach opieki

Gość no nie czy ty kobieto jesteś
nienormalna. Za takie głupstwa nie chcesz się z nim pogodzić. Dla niego to teżbyła trudna sytuacja. Córka związała się z byle dziadem, który zrobił dzieciaki i pił. On chciał dla swojej córki jak najlepiej a wobec was nie miał żadnych zobowiązań. Teraz ty i twój brat macie zobowiązania bo on dał wam waszą matke. Należy mu się szacunek.

Gość fADBGA
JESTEŚ BARDZO ZŁA KOBIETA, CIEKAWA CO ZROBISZ JAK CIEBIE DZIECI I WNUKI ODDADZĄ DO DOMU STARCÓW. A NAPEWNO TAK BĘDZIE.