Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwica mnie niszczy

czy na nerwice lękowa mozna dostac rente albo st.niepelnosprawnosci?

Polecane posty

j w

Gość napisze tak...................
chyba nie, nie wiem ale swoją drogą jak bezczelnym trzeba byc. ja tez mam nerwice, boje sie w ogole szukac pracy mimo ze mam 30 lat, boje sie ludzi, a bym sie wstydzila isc żadać jakies pieniadze od panstwa.

a czemu bys sie wstydzila skoro chorujesz nie mozesz isc do pracy to co masz isc zebrac na ulece?od czego jest panstwo?tylko od sciagania podatkow?

Gość nokurtwa
bo myslisz ze tylko nalezy sie tym w rzadzie co zarabiaja kokosy?chodza do prywatnych lekarzy leza w prywatnych klinikach wyjezdzaja na wakacje zagranice i im sie nalezy za siedzenie z dupami? a ty biedna z nerwica sie meczysz nie mozesz wyjsc z domu i ci sie nie nalezy? czego tu sie wstydzic?taka polska chory kraj!

OK mam nerwicę może ale są ludzie bardziej chorzy ode mnie a takie krowisko chce za nic brac kase od panstwa; wielu ludzi ma nerwicę i nawet bardziej ciężką niz twoja a jakos zyją i nie chcą pieniędzy, po prostu jestes bezczelna. jak ktos naprawdę ma nerwicę lękową to w ogole byc sie wstydzil isc robic jakies orzeczenie.

Gość zdzierstwo/
ja nie mam oka, a przyznali mi tylko lekki i to czasowo!

Gość nalezy sieee
napisze tak.. ty chyba niewiesz co to jest nerwica skoro tak piszesz!

Gość enkepenke
napisze tak.. chora to jestes ale nie na nerwice ja tez mam nerwice lekowa i wiem ze ta choroba jest straszna krowisko to pewnie siedz teraz z toba w fotelu!

a skad ty mozesz wiedziec jaka ja mam nerwice?ze inni maja ciezsza?

Gość na neerwicę raczej nie dostani
esz, a w zasadzie na pewno nie dostaniesz. Moja siostra ma schizofrenie paranoidalną i tez nie ma renty, a ty o nerwicy piszesz!

Gość teraz to rz
staraj sie ja mam juz 5 lat teraz mi sie konczy niedlugo leczylam sie wczesniej 5 lat i zawsze gdy odstawilam leki byl nawrot choroby mam nerwice lekowa natrectw niewychodze z domu i depresje,

klocic sie potraficie i wy jestescie ciezko chore? haha do roboty smierdzące lenie a nie po rente od panstwa

Gość teraz to rz
smierdzacy len to ty!zatkalo cie i niewiesz co napisac?

ludzie naprawde chorzy, bez oka, bez ręki, nawet kobieta po raku piersi i mastektomii nie dostala renty slyszalam o takim przypadku, nie dostają renty a takie zdrowe krowy by chcialy od razu moze I grupa co?

Gość legalnaBlondynka
nikt kto ma nerwice nie jest zdrowy, nerwica natręctw chociażby to często wynik zmian organicznych w mozgu, wszelkie nerwice lękowe moga towarzyszyc ciężkim schorzeniom ale z powodu panicznego nastawienia lekarze biorą neurotyków za symulantów. Len to człowiek, który nie pojdzie do pracy bo woli imprezować. Człowiek z nerwcia nie pojdzie ani do pracy ani na imprezę. To chyba rożnica? Może moja porada będzie brzmiała idiotycznie, ale nie myślalaś o załatwieniu sobie żołtych papierów? Mam w rodzinie ciotkę , nie chorą aniestety leniwą, która co pare lat staje przed komisją lekarską i udaję niespelna rozumu, i zawsze przedluzaja jej rente. A ona calymi dniami siedzi na fb lub spotyka się ze znajomymi.

ja mam ciezka nerwice nie moge wychodzic z domu ale za to klienci przychodza do mnie za godzinke biore 50 zl malo ale to temu ze jestem niepelnosprawna no i renta mi nie potrzebna

legalna blondynka nie myslalam o tym zeby sobie zalatwic bo niewiem do kogo sie udac z tym,narazie stane przed komisja normalnie zobaczymy co powiedza.

Gość dfgyu
jednostka chorobowa daje grupę i nie wiem czy ta nerwica jest podstawą rentę przyznaje zus na podstawie grupy i udokumentowanego okresu zatrudnienia, które wynosi bodaj znów 10 lat (przez jakiś czas było 5)

Gość hjguygug
tak

Gość aperitif
Mi po złamaniu 2 odcinków kregosłupa i operacji kręgoslupa nie dali renty, a wy chcecie za nerwicę dostać?

Gość nabawie sie zalamania
up

Gość gość
widzę, że co niektórzy nie mają pojęcia o depresji, nerwicy, czy schizofremii- wiec lepiej niech się nie wypowiadają. Ponad to niejeden chory na to wolałby nie mieć ręki i być zdrowym psychicznie niż przechodzić takie piekło. Więc- ty człowieku , który wyzywasz ludzi od krów- weż moją chorobę a ja z CHĘCIĄ PÓJDĘ DO PRACY!!!!!!!!!!!!!!

a ty masz takie pojecie ze nie umiesz nawet poprawnie nazwac choroby jaka jest schizofreNia

Gość obiektywny23
Poczułaś się lepsza, mądrzejsza? Bo ja zauważyłem w tej wypowiedzi coś więcej niż literówkę (wyolbrzymione złe nazwanie choroby).

Gość ioi
Widac ludzie nie maja pojęcia o nerwicy lekowej - jak może paraliżować człowieka pod każdym względem--- inni z lekkim upośledzeniem maja renty, a nie mecza sie z takimi prblemami jak ludzie z nerwica- nie przechodza co dzień przez to wszystko, dla nas każdy dzień to stres, nerwy, walka z samym sobą, garść leków, depresja... Ktoś kto tego nie przeszedl tego nie zrozumie...

Gość gość
Nie wiem, czy można dostać rentę na nerwice, choć mam nerwicę i fobię społeczną i wiem, jak bezsensowne są rady tych, co sugerują, żeby "po prostu iść do pracy", "przestać się nad sobą rozczulać" itp. Tak samo, jak przeziębienia, złamanej ręki, ani raka piersi siłą woli nie wyleczysz, tak samo nie da się "wziąć w garść" i siłą woli pokonać depresji czy nerwicy. :o Nie rozumiem skąd w ludziach tyle jadu.

Gość gość
Bo kiedyś jak nie było popularne chodzenie po psycholach ludzie z nerwicami fobiami musieli sobie sami dawać rade by przetrwać,w przytułkach lądowali tylko schizofrenicy i dwubiegunowy mieli tam jedzenie i nocleg zapewniony ale było tam gorzej niż w wiezieniu.Problem nerwicy i fobi to problem współczesnego świata zachodu.Rente dostają tylko osoby z dwubiegunową i schizofrenią bo to choroba czyli problem natury fizjologicznej na którą osoba nie ma wpływu, na fobie i lęki człowiek ma wpływ tylko jego narcystyczne ego i wygoda nie pozwalają tego przezwyciężyć.

Gość awuka
Witam. Rozmyślam co począć, czy i jak się starać pomóc mojemu 39-letniemu synowi, który cierpi na nerwicę. Nie widzi sensu leczenia i starania się o jakaś rentę, bo dotychczas /a leczył się 5lat/ nie uznano go za chorego, który nie może pracować. A nie może, bo boi się szukać i zaufać samemu sobie, że da radę. Już dzwoniąc z domu z pytaniem o pracę cały się roztrzęsie i potrząsa głową w jednym kierunku, cały mokry itp. Ja nalegam, aby próbował wciąż i szukał, ale widzę, że sam się boi i mnie nie da ingerować, bo to wstyd i lepiej żeby nikt nie wiedział. I tak kółko się zamyka. Lekarz mu powiedział. że takich jak pan jest wielu, a ZUS biedny. Jest bezradny i depresja się wzmaga. Co robić?

Gość gość
No właśnie bo w tym kraju tak jest.Obywatel nie dostaje renty jezeli jest niezdolny do pracy z powodu choroby.To chory kraj.Kazdemu kto jest chory i nie może pracowac powinna nalezec sie renta,gwarantuje mu to konstytucja i obowiazek Państwa.Jeżeli sa renty dla alkoholików,bo nie ma przymusowego leczenia,to dlaczego dla innych nie ma. Nerwica lękowa to straszna choroba,wyniszczajaca człowieka.Zawsze trzeba walczyc o swoje,nigdy nie wolno sie poddawać.Negatywną decyzje ZUS,zawsze można zaskarżyć do trybunału.

Gość gość
żeby dostać rentę trzeba mieć minimum 5 lat przepracowanych, mieć jakieś schorzenie w stopniu umiarkowanym i nabyć kolejne schorzenie w trakcie tych 5 lat pracy