Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koszyk guzików

D3 i dziecko karmione Mlekiem Modyfikowanym

Polecane posty

Gość Koszyk guzików

jak to jest drogie mamy z witaminą D3 dla noworodków które są karmione mlekiem modyfikowanym? Bo mam wątpliwości czy to słuszne ją podawać, podobno mleko je ma i nie ma tej konieczności. Mnie pediatra powiedziala o witaminie K, ze nie trzeba jej podawać gdy dziecko pije MM....i teraz mnie naszla ta sama wątpliwość co do D

Gość .......to.....ja..............
Ja karmiłam piersią , ale pediatra mi powiedziała że gdybym dokarmiała mm więcej niż 3 razy na dobę to nie podawać wit D. Najlepiej weź zadzwoń do przychodni i zapytaj.

U mnie pediatra się pytała jakie mm córka piję (NAN Pro) i wit. D kazała dawać 1 kroplę co drugi dzień. Mniej więcej po skończeniu roczku pytała się ile córka wypija tego mleka (u nas było to ponad 0,6 L dziennie ) i powiedziała że już nie muszę dawać w ogóle.

Mój przez miesiąc był karmiony tylko piersią.Potem już MM. I pediatra kazała podawać tylko wit. D3 . 1 kropelka na dobę.W 8 miesiącu życia dziecka powiedziała bym już nie podawała.

Gość ojtam ojtam
ja dawałam vit D do końca pierwszego roku życia - K nie podawałam - teraz podaje vit D razem z omega 3 na jesień i zimę kiedy niema słońca

Gość Koszyk guzików
tak jest, przy następnej wizycie skonsultuję z lekarzą wg składu mleka które daję dziecku...... problem że mieszkam poza Polską, a tutaj jest zupełnie inne podejście do D3 (może też dlatego że inny klimat i jest więcej slońca), lekarz kazała brać suplement witamin, gdzie głównym składnikiem jest D3, wyglada to całkiem inaczej niż kropelki w Polsce, dwie, jedna.....