Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka młodziutka

cukrzyca u mezczyzny a ciaza

Polecane posty

Gość malutka młodziutka

mam pytanie......jestem z moim partenerem w zwiazku i planujemy slub.chcielibysmy miec dziecko tylko on jest od 20 lat chory na cukrzyce,bierze zastrzyki z insuliny. obecnie ma 40 lat.nigdy nie mial dzieci.wiem ze istnieje ryzyko urodzenia chorego dziecka bo u mezczyzny po tak dlugim braniu insuliny zmieniaja sie geny?czy ktos ma taka sytuacje lub wie cos o tym?

Gość angelak
jestem w ciazy i moj maż jest cukrzykiem na insulinie od 12 lat po konsultacjach z lekarzem zdecydowalismy sie na dziecko nie istnieje zagrozenie dla ciazy a prawdopodbienstwo odziedziczenia choroby jest minimalne

Gość malutka młodziutka
jak moge zapytac ile macie lat?bo slyszalam ze do 35 roku zycia jak sie bierze insuline to ryzyka nie ma.aha i jeszcze czas brania jest wazny ze nie mozna przekroczyc 10 lat bo pozniej po tych 10 latach jakies zmiany zachodza w organizmie?to wasze pierwsze dziecko?w ktorym jestes miesiacu?kurcze bardzo bym chciala ale sie boje tzn ja moze az tak nie ale moj partner.lekarz wam powiedzial ze nia ma zadnych przeciwskazan?

Gość angelak
to nasze pierwsze dziecko piaty miesiac ciazy.Insuline bierze juz 12 lat a ma lat 30 ja 32.Porozmawiajcie z lekarzem o Waszym przypadku mysle ze nie ma powodu do niepokoju;-) mam nadzieje ze troszke pomoglam;-) powodzenia

Gość moja córka
mój maż ma 31 lat od 10 lat choruje na cukrzyce .Mamy prawie 2 letnie dziecko i jest zdrowe.

Gość angelak
bierze insuline? dlatego mysle ze nie powodu do niepokoju.wierze ze nasze malenstwo bedzie zdrowe:)