Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia00000003

czy to może być 3-dniówka??? proszę, pomóżcie

Polecane posty

Gość basia00000003

witam Was moja 3-miesięczna córka od dziś rana ma podwyższoną temperaturę (37,4), ma biegunkę i bardzo ulewa. Czy to może być tzw. 3-dniówka? co robić w tej sytuacji? będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

Gość jubbb
przy trzydniówce jest gorączka a nie stan podgorączkowy jak u was. Biegunka i ulewanie to tez nie objawy trzydniówki.

Gość mama..dzidziusia--
3dniowka mysle jest wyzsza temp. ale ja z tym napewno poszlabym do lekarza, za takim malym brzdacem idzie sie zawsze do lekarza kiedy ma goraczke, ja zwlekalam i pozniej okazalo sie ze mala miala zapalenie pecherza a potem nerek, podawali jej leki dozylnie, ciezko bylo, amiala tylko goraczke. Do 6 miesiecy jakakolwiek goraczka musi byc skonsultowana z pediatra!!!!

Gość mama..dzidziusia--
gdybym poszla troszeczke pozniej, mogloby byc za pozno!u takich maluszkow idzie wszystko o wiele szybciej, lec do klekarza.

Gość basia00000003
bardzo Wam dziękuję, w takim razie jutro rano pójdziemy do lekarza. Podałam małej paracetamol w syropku i temperatura spadła. Nie wiem, może jakiś wirus :(

Ja też bym poszła chociażby po to żeby dziecko się nie odwodniło. Nawet na pomoc wieczorową :)

Gość z iloma????????
może jest akurat w wciągu alkoholowym? też tak miałem

Gość jubbb
Przy temp. 37,4 podałaś lek obniżający gorączkę? Po co? Gorączkę się zbija gdy jest powyżej 38 a nie tyle co u was. Podwyższona temp. oznacza że organizm walczy z chorobą i trzeba mu na to pozwolić.

Gość basia00000003
niestety tu gdzie mieszkam nie ma takiej pomocy :( daję córce dużo pić więc chyba ok, ale rano i tak pójdę do lekarza

Gość feministka 90
A ojciec dziecka też tak ubolewa nad chorobą córki? Pieluch od tej biegunki jej mienia? Wypisuje na forum?

Gość jubbb
No z miejscem pomiaru to też dobre pytanie.

Gość jubbb
ja proponuję w nosie