Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzuuz

zmiana tabletek, plamienia, skutecznosc

Polecane posty

Gość zzuuz

hej, ostatnio zmienilam tabletki na yaz. zaczelam je brac 3 dnia przerwy i biore juz od tygodnia, do tej pory zadnych skutkow ubocznych,ale dzisiaj zauwazylam lekkie brazowe plamienie i mnie to zaniepokoilo boprzy pierwszych tabletkach nic takiego nie wystepowalo. Zaznacze,ze poprzednie mialy wieksza dawke hormonow i to sporo, moze teraz yaz ma go za malo, sa za slabe i stad te krwawienia? i co w takim razie ze skutecznoscia? wlasnie sie od poczatku zastanawialam jak to z ta dawka hormonow, skoro bralam dlugo tabletki o duzej dawce to czy te o niskiej beda mnie skutecznie chronic...

Gość Perw mobilna
Plamienie/krwawienie jest normalne na początku przyjmowania tabletek, również w przypadku zmiany z innych tabletek. Skuteczność jest taka sama jak przy każdych tabletkach.

Gość zzuuz
Wlaśnie, z tym, że przy pierwszych tabletkach nie bylo krwawien/plamien . A skoro yaz ma mniejsza dawke hormonow to przeciez skutki uboczne powinny byc zminimalizowane dlatego to plamienie mnie zadziwilo skoro tabletki III generacji nie dawalaly takich skutkow a IV dają?

Gość Perw mobilna
Ale to nie jest jakiś straszny skutek uboczny. :o Organizm musi przywyknąć do tych tabletek. I nie ma tu żadnego znaczenia generacja.

Gość zzuuz
jak dłogo takie plamienia mogą się utrzymywać? słuszałam, że do 3 miesięcy, ale CODZIENNIE cały czas? :( i czy to normalne,ze to jest brązowy kolor? Mało ma to wspólnego z krwią, jest to jasny brązowy kolor