Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spice4566

Grzybica pochwy - RATUNKU !!!

Polecane posty

Gość Spice4566

Witam :) Tak jak napisałam w tytule od jakiegoś czasu mam grzybice pochwy (przynajmniej obecny lekarz tak stwierdził) Więc zacznę od tego, że na początku leczenia jeszcze u innego ginekologa miałam przepisany tylko doustnie Mycosyst - nie pomógł w ogóle. Więc przepisano mi Bactrim Forte - to samo ;/ Wkurzyłam się i poszłam do innego ginekologa. On stwierdził silną grzybicę i przepisał mi Betadine dopochwowo i Clotrimazolum też dopochwowo. Z Betadine kazał mi zrezygnować, bo niewyobrażalnie piekło. Zalecił przez 2 tygodnie brać tylko ten Clotrimazolum. Tylko, że zostały mi już tylko 2 globulki, a objawy nawet się nie zmniejszyły ;/ No nic ;/ Żadna poprawa :( Już zaczynam mieć powoli dosyć... Chce zapytać się czy ten Clotrimazolum jest słabym antybiotykiem ? Ginekolog stwierdził silną grzybicę. Więc nie wiem czy lek jest za słaby ?? 2 tygodnie praktycznie bezskutecznego leczenia :( Może miał ktoś podobną sytuację ? :(

Gość wesdef
clotrimazolum nie jest zbyt silny... mi pomagał jak brałam w początkach grzybicy, ale w już rozwiniętej same globulki? nie ma szans. Zawsze łykałam 7 kapsułek flumyconu 100mg - jest świetny. Dodatkowo dopochwowo macmiror jest silnym lekiem i usuwa też inne infekcje, ale ostrzegam - jest drogi. Mozesz jeszcze podraznione miejsca smarować maścią primafucort

Gość Spice4566
Właśnie tak myślałam, że jest za słaby -.- Lekarz sam stwierdził silną grzybicę, a jednak go przepisał ;/ bez sensu... Będę musiała go poprosić o coś naprawdę silnego, bo ile czasu można się leczyć i bez żadnego skutku ?! :(

Gość wesdef
spokojnie też tak miałam. Silna grzybica, ale przepisała mi clotrimazol -.- to dlatego, że nowy ginekolog, nie leczył cie jeszcze, nie wie jak reagujesz, ktora to Twoja infekcja i nie chce odrazu pakować w Ciebie mega silnych leków skoro może te lekkie by pomogły. Powiedz mu następnym razem,że już się leczyłaś, że nie widzisz poprawy mimo stosowania wielu leków, że uważasz, że są za słabe. Może delikatnie zasugeruj flumycon i macmiror? Powiedz, że słyszałaś, że są skuteczne i co o tym myśli. Pamiętaj też żeby unikać cukru i drożdzy i nie podmywaj się zwykłym mydłem. Dobry płyn na infekcje grzybicze to pliva fem F

Gość Spice4566
Ok :) W piątek mam wizytę więc może w końcu przepisze coś co mi pomoże :( Oby ! :( Bo to naprawdę jest męczące i niekomfortowe. A ten macmiror to globulki tak ? duże są i łatwo się je aplikuje ? Pytam się ponieważ jestem dziewicą. Nie mam jakiś problemów z aplikowaniem globulek nawet głębiej pomimo tego, ale pytam z ciekawości ? :)

Gość wesdef
są o wiele wygodniejsze niż clotrimazol, ktory wyglada jak wielki apap :P maja oplywowy kapsułkowaty kształt i są śliskie więc bardzo łatwe w aplikacji

Gość Spice4566
To dobrze :P Faktycznie Clotrimazol najwygodniejszy nie jest choć nie miałam porównania. Dzięki :)