Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilka30123

praca w ciąży

Polecane posty

ja pracowałam w markecie budowlanym, więc też na stojaka 8 h i cały dzień palety z towarem się rozkładało i dopiero 3 lekarz dał mi zwolnienie :-/ nie wszyscy chcą dawać, no ale niby w pracy respektowali że nie mogę stać dłużej niż ileś tam, przed kompem też nie, wózka paletowego też nie mogłam ciągnąć (nawet bez palety na nim), tak więc w sumie nic nie mogłam robić. Pracodawca sam zasugerował żebym poszła na zwolnienie :)

A dokładnie gdzie pracujesz? Ja w pierwszej ciąży pracowałam na hurtowni farmaceutycznej - nocki, często ponad 8 godzin ( do ostatniego zamówienia), noszenie kartonów z lekami, wspinanie się na regały i ciąganie palet. Pracowałam do 3msc bo w sumie więcej kłopotu ze mną było jak pożytku :P Za często musiałam kogoś się prosić o podanie tego czy tamtego bo niektóre leki pakowane były w ciężkie kartony, a ściągnąć je trzeba było z góry regału. Gdyby nie ciężar pracowałabym dłużej bo same nocki i że praca na nogach mi nie przeszkadzało... ale to też zależy czy stoisz czy chodzisz - stać w miejscu to i bez ciąży ciężko by mi było :P Pracuje tyle na ile się czujesz

Miałam teraz ponad tydzień wolnego więc jutro okaże się co mi w pracy powiedzą najważniejsze żeby dziecku nic się nie stało.

Ogólnie to pakuje porcelane i musze wyjmowac z takich palet np.talerze,miski,kubki itd.i wiadomo samo schylanie jest męczące a też mało nie waży zależy jaki towar dostane a tak to raczej w miejscu stoje tylko gdzies tam pare razy sie przejde.