Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaaaaa26

co myśleć o tym co powiedziała córeczka na temat mojego męża...

Polecane posty

Gość jestemzpluszu
Dziwne, zeby dziecko skojarzylo slowo "przystojny" z tym, ze tatus ich zostawi. Naprawde. PS. Pewnie nie malo dzieci w tak mlodym wieku nawet nie wie co znaczy slowo "przystojny".

Gość gola76*
żona przystojniaka Hehe. Mój mąż też sroce spod ogona nie wypadł. ty chociaż wiesz,co oznacza to powiedzonko? jak widac-nie

Dzieci w wieku 5 lat, na prawdę znają znaczenie wielu słów. Nawet jeśli ich nie wypowiadają.

Gość jestemzpluszu
Znac moze znaja, ale nie kazde wie co dane slowo znaczy. Nie mowie, ze TO dziecko nie znaczenie slowa "przystojny"; moze zna. Ale zeby od razu skojarzyc je z tym, ze tatus zostawi ja i mamusie? Nie no, blagam. W to juz trudno mimo wszystko uwierzyc.

Gość male dziecko mogłoby co najwyż
ej powiedzieć,że tata jest,,ładny,,a nie,,przystojny,,bo takich określeń jak ,,przystojny,,małe dzieci nie znają,i nie rozumieją.poza tym co to znaczy,,na nogach,,chyba,,NA PIESZO,,powinnaś napisać!no!chyba że na podkarpaciu się urodziłaś,to w tym wypadku,rozumiem to żałosne wiejskie określenie. :D

Gość tu sie chyba wypowiadaja
osoby bezdzietne, przemadrzały regres też dzieci nie ma Córka ma teraz 5 lat, jak miała 4 latka, mąż pojechał na kilka dni do matki bo miala operacje. Poszłyśmy do sklepu i jakiś facet zaczał mnie zagadywać, młoda od razu wkroczyła z tekstem "My już mamy tate, niedługo wróci". Dzieci są świetnymi obserwatorami, wszystko chłoną jak gąbka. Wytłumacz meżowi sytuacje, ze córka to przeżywa, dla niej to ważne, niech jej powie że obojetnie co tam te babska opowiadaja, nigdy was nie zostawi :) poczucie bezpieczeństwa jest baaaardzo ważne dla dziecka

Wiejskie określenia nie są żałosne. Tym bardziej jeśli pochodzą z gwary jakiegokolwiek regionu. Autorko. Moja rada jest tylko taka- porozmawiaj z córeczką i z mężem., Pań bym w to na razie nie mieszała. To delikatna sprawa i możesz się narazić wysuwając niesłuszne wywody. jestemzpluszu- rzeczywiście skojarzenie "przystojny" z porzuceniem rodziny jest dość ekstremalne u dziecka w wieku 5 lat...

nie no serio słowo "przystojny" jest bardzo proste, rozumiem, jakieś wyszukane slownictwo

Gość myślę że to prowo
chyba, ze w przedszkolu same dzieci rozwiedzionych rodziców i młodzi o tym gadają, albo zamiast z dzieckiem po pracy sie bawić, sadzasz je przed brazylijskimi telenowelami :)

Gość kiziziziziz
A potem bedzie, ze mamusia to klamczucha:(

Poszłyśmy do sklepu i jakiś facet zaczał mnie zagadywać, młoda od razu wkroczyła z tekstem "My już mamy tate, niedługo wróci". To musiało być mega śmieszne :D. Już wyobrażam sobie minę takiego szkraba jak to mówi :D. Mój młodszy synek zawsze jak palnie coś tak rozbrajającego, me taką poważną minę :D.

a nie zastanawia was fakt że autorki tematu już dawno nie ma? ;)

tu sie chyba wypowiadaja osoby bezdzietne, przemadrzały regres też dzieci nie ma" 0 nie rozumiem jaki ma to związek z dyskusja?

Wy chyba nie znacie swoich dzieci, ich intelektualnych możliwości :D. My ostatnio bawiliśmy się w dom. Najmłodszy synek był po kolei każdym członkiem rodziny, zatem i nasze role się zmieniały. Powiem Wam, że to, jakie ma spostrzeżenia, oceny wobec nas...jakie drobne cechy naszego charakteru był w stanie wychwycić, po prostu mnie powaliło. Spróbujcie, będziecie w szoku co o Was wie Wasze dziecko. A mój maluch ma dopiero 4 latka!! I na pewno równie dobrze obserwuje innych wokół siebie i w przedszkolu i w gościach, wszędzie. Nie wiem, może nie każde dziecko tak ma.

w najprostszych bajkach Braci Grimm czy Andersena, macie przepiekne ksieżniczki i przystojnych księciów, którzy zakochują sie w sobie, wiec o jakich serialach wy piszecie? Młoda moze skojarzyła, że pani sie zachwyca i że moze jest zainteresowana jej tatą?

tak jak wczesniej wspomniałem interpretacji słów dziecka może być 1000 Tylko matka jako durna kobieta myśli sobie tak jak jej wygodnie Za chwilę zinterpretuje sobie że skoro tak dziecko powiedziało to na bank jej mąż odbył stosunek w dzieciecej ubikacji z tą piękną o blond włosach przedszkolanką :P

regres ogólnie ty nigdy nic nie wnosisz do tematów, oprócz dennych i nudnych tekstów, przeczytaj te swoje dyrdymały kiedys, post po poście, NIC serio NIC pożytecznego nie piszesz, ani to śmieszne ani ciekawe, wypowiadasz sie o dzieciach a pojecia BLADEGO nie masz, zostań może na forum ślubnym i doradzaj przy sukniach

żona przystojniaka Hehe. Mój mąż też sroce spod ogona nie wypadł. Odwracają się za nim głowy. Ostatnio musiałam zostać dłużej w pracy wiec napisałam mu, że jak obierze dzieci ze szkoły i przedszkola to niech zajedzie do KFC i kupi coś na obiad bo ja nie mam siły gotować. Spotkaliśmy się już w domu. On wchodzi z dzieciarnią i się śmieje. Pytam co go tak rozśmieszyło a ten mi pokazuje kubek z colą z KFC a tam czarnym markerem napisane "Kasia" i numer telefonu. Pytam co za Kasia z on, że dziewczyna co przyjmowała zamówienie. Uśmiechała się do niego i flirtowała. Numer na kubku zobaczył dopiero pod domem. A w tym KFC był z dziećmi i lasce nie przeszkodziło wcisnąć mu swój numer. :O, laski to sa teraz bezczelne, co za tupet:O

wypowiadasz sie o dzieciach a pojecia BLADEGO nie masz" 0 ja pierdole:O to żeby wypowiadać sie np o pracach naszego rządu trzeba być politykiem? Myśl...to nie boli :D

laski to sa teraz bezczelne, co za tupet" 0 takie czasy kobiety domagają sie równouprawnień więc mamy to co mamy ... Kiedyś podrywanie było zarezerwowane dla facetów Teraz kobiety same pchają sie do wyra

Młoda moze skojarzyła, że pani sie zachwyca i że moze jest zainteresowana jej tatą? " 0 a może żonka (mamusia) w domu jest do tego stopnia upierdliwa że dziecko boi się o dalszy byt tego małżenstwa? Tego oczywiście bajkopisarko nie bierzesz pod uwage?

oj tak racja reprezentujesz poziom panów zulików wypowiadających sie pod budką z piwem, o polityce, wypisujesz takie same bzdury o dzieciach, piszesz o 5 latkach jak o dwulatkach :/ mam wrażenie ze u ciebie proces myślowy nawet nie występuje tylko walisz na oślep w klawiature :D to ze ktos o czymś pisze NIE ZNACZY ze pisze z sensem, ale szkoda "strzępić" klawiatury na takie zastoje ewolucyjne EOT

tu sie chyba wypowiadaja halooooooooo nadal czekam na przykłady twoich wypowiedzi które coś wniosły w temat? ale chyba raczej sie nie doczekam co jak zwykle w takich oskarżeniach jest "czczym" gadaniem :D zwykłym szczekaniem

o polityce, wypisujesz takie same bzdury " 0 przykład poproszę czekam....

Najlepsza jest argumentacja poparta "niczym" Rozwalają mnie tacy rozmówcy :D Zawsze trzymam dystans wobec takich jednostek bo nie wiadomo do jakiego poziomu nas zniżą

i niech sie pchaja, jesli chca, ale nie dzieciatemu facetowi, ktory prawodopodobnie ma zone. poza tym, nie rozmawiam z toba, bo nie jestes cieakwym rozmowca. i powiem, ze dziecko w wieku 5 lat jak najbardziej moglo takie wnioski wysunacm a Ty jako bezdzietny facet, regres,nie wiesz wielu rzeczy o dzieciach, nawet jelsi wydaje ci sie, ze wiesz.

i niech sie pchaja, jesli chca, ale nie dzieciatemu facetowi, ktory prawodopodobnie ma zone" 0 oczywiście tą wypowiedzią sugerujesz że meżczyźni nie myślą i nie mają mózgów? 0 poza tym, nie rozmawiam z toba, bo nie jestes cieakwym rozmowca" 0 i vice versa :D 0 myslisz, ze nie mamy lepszych rzeczy do robienia, niz szukanie twoich wypocin po forum? " 0 Nastepna kretynka która uargumentowanie jakieś tezy uważa za zbyteczną :) No tak,przecież powinienem się domyślec że u kobieta jedyną i prawdziwą prawdą jest slogan "bo tak i już " albo "i tak nie zrozumiesz " :D

popieram osoby, które mówią, że nie wnosisz nic do tematu " 0 pokaż co ty wniosłaś :D ?