Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutka20

sylvie 20

Polecane posty

Gość alutka20

hej. mam takie pytanie- wcześniej brałam tabletki Naraya, ale jednak się nie sprawdziły (wilczy apetyt czego skutkiem było oczywiście tycie, wahania nastroju itd.) i ginekolog przepisał mi sylvie 20 . powiedział mi że mam je wziąśc od razu po zakonczeniu blistra Naraya, czyli bez robienia tygodniowej przerwy. Ale czytałam, ze ktos napisał w innym temacie ze na ulotce pisze , ze opakowanie sylvi powinnam zaczac dopiero po tej tygodniowej przerwie. Moze mi ktos powiedziec cos na ten temat? była ktoraś z was w takiej sytuacji? zbliza mi się wlasnie koniec tabletek naraya i nie wiem co robic. i co mozecie powiedziec o sylvie 20? dobrze działają ? ;)

Gość alutka20
własnie przeczytałam, ale w tym rzecz ze dalej nie wiem co robic. tam psize ze powinnam wziasc po przerwie, a ginekolog powiedział mi że mam nie robić przerwy..

Wszystko zależy od tego jaki jest skład jednych i drugich tabsów, jesli zmieniasz z mocniejszych na słabsze generalnie nie robi się przerwy, jeśli ze słabszych na mocniejsze to przerwa może być.I po 7 dniach, czyli 8 dnia tabletka.

Gość alutka20
etynyloestradiol: 20 mikrogramów i gestoden: 75 mikrogramów (Sylvie 20) Naraya: Etynyloestradiol - 0,020 mg/tabl. Progestagen - (drospirenon) 3 mg/tabl. czyli mam rozumiec ze sylvie 20 są mocniejsze?

Nie właśnie jest na odwrót- pierwszy hormon ok. 0,02mg mają 1 i drugie, ale porónaj drugi Naraya ma 3mg a Sylvie 0,075mg, czyli nawet nie 1 mg, więc ginekolog miał rację nie robisz przerwy- po ostatniej tabletce naraya, na nastepny dzień sylvie i po całym opakowaniu przerwa- tak jest najpewniej, że nie dojdzie do odblokowania owulacji.

Gość alutka20
rzeczywiście! dzięki bardzo za pomoc :)