Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelinee22

Zła opinia z pierwszej pracy a szansę na nową pracę..

Polecane posty

Gość evelinee22

2 lata temu skończyłam studia na kierunku praca socjalna. Po studiach udało mi się zdobyć pracę w OPS w pewnej wsi. To była porażka... Chęć pomocy ze strony koleżanek prawie zerowa, szczególnie byłam z taką jedną w pokoju, która ciągle wywyższała się nade mną i wytykała błędy. Nie lubiłam jej... Ciągle miałam doła, ciągle dostawałam za coś opierdziel... Nie umiałam nawiązać w ogóle kontaktu ze współpracownikami w tej małej zamkniętej społeczności, zresztą oni też wcale nie byli chętni mi pomagać. Umowa oczywiście nieprzedłużona, zraziłam się do pracy socjalnej :( chciałabym być pracownikiem socjalnym, ale w innej atmosferze, innym środowisku. Teraz boję się, czy jeszcze ktokolwiek mnie zatrudni w tych fachu, jak zobaczy że nie przedłużono mi umowy z pierwszej pracy to pomyśli, że byłam po prostu kiepska... A ja byłam po prostu zagubiona w tym wszystkim. Powiedzcie mi - czy pracodawcy często dzwonią do poprzedniej firmy/placówki, w której kandydat był zatrudniony i wypytują o opinię o pracowniku?

Gość evelinee22
czy ktoś jeszcze zechciałby wyrazić swoją opinię?

Gość gyhujik
to chyba nic dziwnego z e ktos z wiochy chc e szukac perspektyw e w dyzym miescie?

Gość evelinee22
podszyw..

Gość jesteś żałosna
Myslisz, że praca socjalna to róże i fiołki...Otóż nie.

Gość vb12
Szczerze odradzam pracę w ops bo to pracą między innymi z patologiczną Klientelą ale też patologią za biurkiem. Mobbing coś ci mówi to słowo?

Gość aradhia
a nie mozesz sie przebranzowic? studia nie oznaczaja ze gówniany zawod trz a wykonywac do emerytury

Gość evelinee22
kurde idąc na studia nie wiedziałam w co się pakuję szczerze mówiąc.. po prostu chciałam pomagać ludziom a praca socjalna to tzw. 'profesjonalne pomaganie'. Naprawdę chciałam naprawiać świat. Ale okazało się że to nie naprawianie świata tylko wydawanie zasiłków nierobom bo 'im się należy'.. Czemu mówisz o mobbibngu? PS. Nie uważam iżbym była żałosna ;]

Gość aradhia
mnostwo absolwentów robi zawody niezwiązan e z e studiami- skoro przekonalea sie z e praca socjalna jest hujow a i niskoplatna to szukaj roboty w innej branzy -jestes wykształciuchem

Gość evelinee22
wykształciuch to słowo obraźliwe i nie pasuje do mnie.

Gość aradhia
czytalam ze ok 55 % humanistów robi prace niezwiązana z wykształceniem -z wyboru lub konieczności

Gość evelinee22
najlepiej gdyby się wypowiedział jakis pracownik socjalny na jakiej zasadzie przyjmuje się nowych prac.soc..

Gość orz ech
o rany, ale z was świnie wylazły :o jak zwykle w takich tematach. Laska, nie ma reguły, ważne, żebyś miała CV jak człowiek, który pracy się nie boi.

Gość vb12
Skoro ci baby dokuczały to był mobbing a w tym środowisku to częste zjawisko. Pracuje z pracownikami ops. Co przeszłam w pracy z klientami i wrednymi współprac0wnikami wiem tylko ja. Do tego roszczeniowi kliencie- menele- kurwy-alkoholicy. Naprawde chcesz to oglądać? Na co dzień wyzwiska i groźby karalne.