Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrthythjytj

Jakie meble/sprzęt rtv/agd macie w domu?

Polecane posty

Gość ghrthythjytj

Czy wszystko macie odremontowane,nowoczesne?Czy nie wymieniacie na nowy np telewizor bo stary przeciez działa...tak samo z meblami,czy macie np 10-15 letnie meble w dobrym stanie czy wymieniacie na te co "modne"?Jak to sie ma do Waszych finansów? Pytam bo ciągle ktos wsród znajomych cos remontuje i zmienia...najczęsciej osoby którym sie nie przelewa.My z mezem pracujemy i moglibysmy wymienic na meble w salonie bo mamy 10 lenia meblosciankę,stary telewizor,komputer stacjonarny (mąz ma laptop do pracy),łazienkę nie wyremontowaną.Kazdy się dziwi i pyta czemu tacy dziwni jesteśmy...co z nami nie tak to niewiem :-(

Mieszkanie mam na tiptop odremontowane, ale mebli nie mam jakichs super, lozko np. mam wygodne ivtakie solidniejsze to jezdzi ze mna. Po calej polsce od 8 lat :-) z rtv to mam 22 letni wzmacniacz i deck onkyo i 21calowy telewizor pozyczony na chwile od babci na chwile i dvd player od rodzicow (chwila trwa jak na razie poltora roku). Nie mam jakiejs potrzeby wwalenia sobie 40 cali plasmy czy kina domowego z miliardem glosnikow, ktore mi sie beda kurzyc.

Gość Gabi z sielskiej doliny
Meble w różnym wieku -jadalnia i salon- odnowione, przedwojenne starocie. Pokoje dzieci, kuchnia, łazienki - teraźniejszość. Mamy - zmywarkę, pralko -suszarkę, dobrze wyposażona kuchnię i sprzęt do prac ogrodowych, laptopy, kominek itp. Nie mamy - telewizora! I nie jest nam do niczego potrzebny!

Mieszkanie wyremontowaliśmy w kwietniu, zmieniliśmy kuchenkę na płytę i piekarnik. Mebli nie wymieniamy- bo nie ma takiej potrzeby. Być może w przyszłym roku zmienimy mieszkanie to kupimy nowe meble. Nie widzę sensu wymiany mebli na "modne" być może dlatego ze nigdy za modą nie szłam. Te które mamy podobają mi się i tyle. Ok, w sierpniu kupiłam nowe dywany do domu i to był większy wydatek. Ogólnie to z elektroniką mamy małą graciarnię bo oprócz 2 tv i laptopów mamy pochomikowane po szafkach ze 40 telefonów i kilka tabletów - i na to przydałby się jakiś dodatkowy mebel, ale miejsca za bardzo nie ma.

Arszenika - po co Wam 40 telefonów???? muzeum organizujecie? lepeij zbierajcie pudełka od ajfonów - za pudełko po 4 można na jukejskim ebay wyhaczyć 2 stówki;)

Muzeum to raczej nie bo to wszystko nowe. Pudełek do ajfonów nie mam, bo zawsze jak daja to bez opakowań, ale serio za pudełka można 2 stówki zbić? Pytam poważnie;-) ps. sprzęt potrzebny mi do pracy, nie kolekcjonuję telefonów;-)

nie żyjemy ponad stan i nie mam musu,żeby wymieniać w domu wszystko na nowe tylko dlatego,że plazma jest lepsza od led czy odwrotnie. Wyrośliśmy z kart kredytowych i kredytów, więc kupujemy co potrzeba jak odłożymy.

Gość alexa chung81
My 3 lata temu wrócilismy do Polski, wcześniej już kupilismy mieszkanie, więc siłą rzeczy musieliśmy wszystko sami kupić. Meble w małym pokoju Ikea, w dużym Vox, kuchnia meble na wymiar, łazienka zrobiona tip top, wszystkie sprzęty nowe. Tv dostaliśmy od babci jako prezent ślubny, a do drugiego pokoju kupiony nowy. Także kupa kasy na to wszystko poszła, ale jesteśmy zadowoleni i mamy nadzieję, że to wszystko nam trochę lat posłuży. Mam przykład w rodzinie: młode małżeństwo z dzieckiem kupiło mieszkanie z drugiej ręki i właściwie jedynie ściany odmalowali plus kupili to, co niezbędne, czyli łózko i meble do salonu. Reszta po starej właścicielce, no szczerze mówiąc - wszystko zużyte...Rozpadająca się kuchenka gazowa i szafki kuchenne, stare okna, wytarty parkiet..Im to chyba pasuje, bo mimo że maja kasę, to mieszkają tam i nic nie zmieniają, a ja bym od razu wkleiła co najmniej te 20 tys., żeby żyć w bardziej komfortowych warunkach, ale każdy robi, jak uważa. A że ludzie wymieniają i kupują nowe sprzęty - najczęściej biorą na raty i wtedy te 100 zł m-c nie jest jakimś dużym obciązeniem budżetu.

a ja lubię mieć ładnie w domu alee wszystko po kolei na razie mam w miarę nową kuchnię i łazienkę w tym roku kupiliśmy nową kanapę+ fotele+ława +dywan i tv reszta poczeka co miesiąc sobie odkładamy na coś i tak staram się co rok kupować coś nowego do mieszkania:)

no ja nie miałam na myśli,że nic nie kupuję i nie lubię mieć ładnie w mieszkaniu :D Ale mieszkam w okolicy, gdzie moim zdaniem wszyscy żyją ponad stan. Na święta bierze się kredyt 2 tys, bo święta są raz w roku, potem się go spłaca 2 lata ;P W reklamie nowy tv to trzeba go mieć, goście z efu przyjadą, to trzeba wymienić meble w salonie, bo te już widzieli, a jak goście wyjadą to się wpieprza chleb ze smalcem i kredyty do 2020 :[ Ale najważniejsze,że inni widzą przepych. Ja tu nie pasuję ;P

Ja tez lubie miec ladnie w domu, ale to nie znaczy, ze musze co 2 lata kupowac nowe meble, tym bardziej, ze niekorzy lubia np. Odremontowane stare meble - jak tu wyzej napisane. Autorce chodzi chyba wlasnie o takie zycie ponad stan i zycie w stylu zastaw sie a postaw sie. Nie dla kazdego tzw. Modne meble i wystroj wg najnowszych trendow beda w dobrym guscie.

Hmmm też mam ładnie w domu (przynajmniej w moim mniemaniu), ale mebli nie wymieniam co roku na bardziej modne. A co do życia ponad stan to tego właśnie nie rozumiem. W życiu chyba nie kupiłam czegoś na co mnie nie stać i nie czaję jak można kupić nowego leda, bo znajomym się będzie podobał, ale do końca miesiąca bęą na obiad placki ziemniaczane;-/ ale każdy robi jak lubi.

no to odpowiem, mam gdzieś modę i najnowsze trendy:) zawsze chodzę w tym w czym jest mi dobrze i z tego co jest w sklepach wybieram to w czym jest mi najlepiej meble kupuję raz na 10lat i staram się wybrać coś ponadczasowego, jakoś nie czuję ciśnienia, że muszą być nowe, ale kupuję takie które można ustawiać w różnych wariantach

Gość Haneczka99
Mam prostą i stylową meblościankę- http://www.sklep.meble.pl/p317653,nowoczesna-mebloscianka-cama-ii-wenge-matorzech-baltimore.html Meblościanki kojarzą się wszystkim z PRLem, jednak ta meblościanka nie ma z nim nic wspólnego. Wygląda naprawdę genialnie i nie zagraca pomieszczenia.

Gość cyfrowedomy
Witam serdecznie, jesteśmy firmą, która chce wyposażyć Twoje pomieszczenie w solidny sprzęt RTV! Już teraz wejdź na naszą stronę www.cyfrowedomy.pl i zapoznaj się z naszą ofertą :) W ofercie mamy wyposażenie Twoich marzeń! Nasza oferta online obejmuje produkty z wyższej półki branży konsumenckiej audio-video. W szczególności oferujemy komponenty do tzw. kina domowego i nagłośnienia multiroom audio. Produkty kina domowego to: projektory kina domowego, amplitunery kina domowego, zestawy kolumn głośnikowych, itd. Mamy mnóstwo promocji. Pamiętaj, że zbliżają się święta :)

Gość gość
Jeśli chodzi o takie produkty to zawsze kupuje na electro.pl Mają świetne ceny z darmową dostawą. Jak czegoś nie jestem pewna to dzwonie i otrzymuje wszystkie potrzebne informacje

Gość gość
Ja zakochałam się w meblach w stylu Chesterfield. Zamarzyłam mieć chociaż sofę i fotel z tego sklepu http://scarlettmeble.pl/. Za jakiś czas dokupie coś jeszcze.