Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rizaaa

5-6 latki

Polecane posty

Gość rizaaa

mam pytanie do mam 5-6 letnich chłopców. czym wasi synowie lubią się bawić? Mój syn nie umie zająć się sam sobą, lubi tylko gry planszowe i zabawy z naszym udziałem. Chciałabym mu coś kupić na mikołaja, coś przy czym sam by posiedział. Przeglądam allegro i nie mam pomysłu. Może ktoś pomoże?

Gość elwirra
Mam 6latka jedynaka. Pobawi się chwile autami klockami lub puzlami jednak po 10min chce żeby bawic się z nim. Tak naprawde to nie wirze że jest taka zabawka która to zmieni.

Gość rizaaa
a już myślałam że tylko mi się trafił taki egzemplarz :P A może jednak komuś się udało zająć czymś dziecko?

Gość lego city w zaleznosci
mój 6sciolatek ok 3-4 h po przedszkolu buduje z klocków lego wiec jest ok

Mój lubi bawić się sam. Układa jakieś dziwne konstrukcje z klocków lego. Jest wtedy wyłączony na 2-3 godziny. Czasem gra na konsoli. Lubi też wycinać, kleić. Ostatnio pokazałam mu kilka rzeczy jak zrobić np kostkę do gry czy inne duperele w stylu origami no i przepadł, dosłownie :) Poza tym szaleje też na punkcie transformersów (auto-roboty). Gry planszowe też bardzo lubi (zwłaszcza stworzone przez siebie z różnych przedmiotów), ale to już prosi nas, żeby się dołączyć.

Gość rizaaa
moj też lubi układać lego, grać w gry ale zawsze domaga się naszej obecności. a mi zależy żeby go uczyć samodzielnej zabawy, bo czasami to już jest męczące. popatrzę na te transformarsy. moze wkleisz linka jakiego typu to zabawka?

Podpisuje się - nasz też nie za bardzo lubi sie zajmować soba sam. Z tym ze on ma rodzenstwo, z ktorym czesto sie razme bawia, ale gdy np. prosze dzieci, by czyms sie zajely, bo ja np. robie obiad albo tak jak teraz,jestem chora i leze w łozku, to bliźniaki bez problemu wymyslaja sobie zabawe na dlugo, ze starszym roznie to bywa... Z tym ze to jest pasjonat pociagów i samolotow. Lubi discovery channel, oglada rózne programy a potem odtwarza cale dialogi i "lata" po domu :-D gdzie tam dla niego gry planszowe :-D

To coś w tym stylu: http://allegro.pl/shadow-strike-bumblebee-transformers-prime-robots-i2797603088.html Z tym, że ja zamawiam zabawki na ebay, wybór jest zdecydowanie większy no i cena nieporównywalna... Oprócz tego mój syn lubi też bionicle, które najpierw trzeba samemu poskładać: http://allegro.pl/lego-bionicle-wojownicy-zestaw-bcm-i2758998940.html I ostatnio też bawi się składaniem metalowych aut/helikopterów i innych pojazdów. To takie małe zestawy dla dzieci w wieku od 5 lat w zestawie są śrubokręty i inne potrzebne dla dziecka narzędzia. Ale nie wiem czy to jest w Polsce, można poszukać na allegro.

Gość mój syn
bawi się sam klockami lego albo układa kolejkę taką drewniana z ikei

Gość miluumilumilu
mój lubi łamigłówki, jakieś zadania na liczenie, porównywanie obrazków itp (kupiłam w biedronce za ok 12zł taką grubą księgę z różnymi łamigłówkami to wieczorem trochę przy tym posiedzi z nami) ogląda te durne bajki na CN (niektóre my wył.) trochę pogra w gry internetowe (szał już mu minął, także dużo czasu na kompie nie spędza) teraz fascynują go ludziki lego bo dzieci w przedszkolu też mają, ma może dwa i myślę o małym zestawie lego pod choinkę (napisał list do mikołaja, że chce lego) wcześniej był szał na magno zet..ot duperelek..ale sam też się pobawi klockami czy autami jakoś nas nie zamęcza.., ale latem to tylko piłka nożna (no bramkarzem;) ) no i ostatnio 1 z 10 lubi oglądać i kiepskich z dziadkiem hehe

o, tak - Kiepscy są the best :D Powiedziałabym nawet, że wolałby oglądać ich, zamiast bajek :o

- Lego lub klocki magnetyczne - sekrety elektroniki - drewniane deseczki, kołki drewniane i wikol i klei jakieś cuda dla chomika - na weekend konsola PSP

Gość gość
Mój syn uwielbia traktory i wszystko z nimi związane :-) Bawi się nimi . Ale dlatego pewno ze my ze wsi :-) Lubi swoje pieczątki .... na tusz . jednak za długo się nimi nie zajm nie . króluje u nas komputer i tablet . niestety taka prawda .co innego gdy jest ciepło syn uwielbia piaskownice .. jednaj i tam znosi traktory :-)