Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość norbert72ab

Rozprawa o odebranie praw rodzicielskich

Polecane posty

Gość norbert72ab

Czy ktoś się mniej więcej orientuje ile może trwać odebranie praw rodzicielskich ile to czasu może wszystko potrwać bo złożyłem wniosek musiałem to zrobić bo moja była żona z którą się rozwiodłem jakieś 8 lat temu wmawiała mi przez 13 lat że Nicola jest moją córką a tak nigdy nie było i nigdy nie będzie oczywiście płaciłem na nią alimenty boże ile na nią niepotrzebnie już wydałem jeszcze te wakacje wszystko ona cały czas do mnie mówi że chce żebym był jej ojcem i że nie chce żebym odchodził od niej ale ja nawet nie zamierzam jej słuchać niech idzie do swojego prawdziwego ojca już i tak za dużo zmarnowałem przez nią czas już nie mówiąc o jej matce która nie dość że kiedy była moją żona mnie zdradziała to jeszcze oszukiwała kazała płacić alimenty nigdy im tego nie wybaczę ja swojej byłej córki i żony nie chce widzieć na oczy za bardzo mnie skrzywdzili 13 lat życia w błoto ona pewnie cały czas płacze i pewnie jest smutna ale tak szczeże mnie to teraz nie obchodzi ona przeciez nie jest moim dzieckiem niech jej ojciec się nią zainteresuję no i właśnie ktoś się orientuje ile to wszystko może trwać jeśli chodzi oto to nie to nie jest żadna prowokacja ja chce żebyście odpowiedzieli mi na moje pytanie tyle i to co piszę jest w 100% prawdziwe muszę się zemścić na swojej żonie że mnie oszukiwała przez 13 lat i jeszcze mnie zdradziła i proszę was bardzo jeśli macie dawać głupie odpowiedzi lub odpowiedzi nie związane z tematem to prosze was żeby ich nie dawać

Gość PEWNIE CIĘ TERAZ ZMARTWIĘ
ale teraz to jest już za późno. nie radziłeś się prawnika? na potwierdzenie lub zaprzeczenie ojcostwa dziecka urodzonego w małżeństwie masz 6 miesięcy. teraz nawet jak zrobisz DNA to i ono zaprzeczy ojcostwu to i tak będziesz prawnie ojcem, będziesz płacił alimenty itd. tak samo jak np ożenisz się z panną z dzieckiem i uznasz dziecko to nawet po rozwodzie nie ma że boli, alimenty musisz płacić chociaż czarno na białym jest że nie jesteś biologicznym ojcem.

a to ten co odrzucił córkę za to że nie jest jej biologicznym ojcem i się tym chwalił na kafe

Gość kolasroczkaaa2
dziecko urodzone w małżeństwie jest Twoje już na wieki takie prawo no chyba że tak jak ktoś wyżej napisał wniosłeś o zaprzeczenie ojcostwa w ciągu pół roku po narodzinach- ale z tego co czytam dowiedziałeś się dopiero teraz- niestety nie masz wyjścia i musisz dalej łożyć na dziecko.

Gość norbert72ab
PEWNIE CIĘ TERAZ ZMARTWIĘ ale ja już nie płacę na nią już od 3 miesięcy po drugie nawet nie wiedziałem że ona mnie oszukuję gdybym wiedział t bym jej nie zaakceptował

Znowu Ty czubie? :/ weź wyjdź...powinni Cię zamknąć i wyrzucić klucz...skąd się biorą tacy ludzie? nie masz serca...

Gość kolasroczkaaa2
no to zapłacisz wyrównanie jeśli się upomną oczywiście- nie ma znaczenia że nie wiedziałeś, najmniejszego. takie jest prawo kolego.

Gość PEWNIE CIĘ TERAZ ZMARTWIĘ
to ci zaraz przyjdzie pismo od komornika. płacić musisz. to że nie wiedziałeś nie ma najmniejszego znaczenia. dałam ci przykład jak facet uzna nie swoje dziecko to już na wieki jest jego. i nie ważnie czy świadomie czy nie uznałeś swoją córkę. dura lex, sed lex.

Gość ola37
mleko się rozlało i teraz "po ptokach", jak to mówią... musisz sobie jakoś z tym poradzić dziecka szkoda następnym razem będziesz ostrożniejszy

Gość norbert72ab
PEWNIE CIĘ TERAZ ZMARTWIĘ wiesz co wątpie ja zrobię wszystko żeby tych alimentów nie płacić po cholerę mam płacić na nie swoje dziecko po drugię są sposoby żeby alimentów uniknąć i obejść jakoś to

Gość ola37
no to nie płać Twoja sprawa pytasz, to Ci odpisujemy oflaguj się na znak protestu :-0 szkoda dziecka

Gość ja mam gorzej
nie ma sposobu żebyś nie płacił nic. możesz kantować, spróbować zmniejszyć alimenty ale jak przekombinujesz to sędzia się wkurwi i nic ci nie pomoże. także radze być ostrożnym. a jeśli chodzi o prawny punkt widzenie powtarzam ci ostatni raz : NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI, CÓRKA JUŻ ZAWSZE BĘDZIE TWOJĄ CÓRKA CZY CI SIĘ TO PODOBA CZY NIE. a jak nie wierzysz to jutro do prawnika.

Gość jijilsjdfsd
jesli ty nie będziesz płacił bo np. zwiejesz z kraju - spadnie to na Twoich rodziców (dziadków dziecka)

Gość norbert72ab
jijilsjdfsd Tak szczególnie jak moi rodzice nie żyją a ty wiesz dobry ja zroobię wszystko żeby tylko na nią nie płaić muszę się jakoś zemścić na jej matce

Gość jijilsjdfsd
kup sobie śliski kocyk i sam sie w niego owiń nad wysokim progiem